Valdas: Ako bude vremena za razvoj mladih igrača, bit ćemo najbolja momčad u Hrvatskoj | 24sata
Obavijesti

Sport

Komentari 51

Valdas: Ako bude vremena za razvoj mladih igrača, bit ćemo najbolja momčad u Hrvatskoj

Valdas: Ako bude vremena za razvoj mladih igrača, bit ćemo najbolja momčad u Hrvatskoj
8

Imamo dosta potencijala u Mlakaru, Ljubičiću, Sahitiju, Biuku, Atanasovu, Čolini... Sve su to mladi igrači, treba im vremena za napredak i razvoj. "Ako ga bude, bit ćemo najbolja momčad u Hrvatskoj"

VIDEO

Uz dužno poštovanje Šibeniku, koji je doživio dosta promjena u odnosu na jesen, gostovanje u Velikoj Gorici ipak je prvi pravi test Hajduka u proljetnom dijelu sezone. Ne samo zbog toga što je Gorica uvijek neugodan suparnik, koji je Hajduka često koštao bodova, uostalom, dva puta ih izbacivao iz kupa, nego i zbog specifičnih odnosa trenera Valdasa Dambrauskasa i pogotovo sportskog direktora Mindaugasa Nikoličiusa s bivšim poslodavcima. Hajduk ispred sebe ima na papiru nešto lakši raspored od konkurenata, bez derbija sve do kraja veljače kada mu na Poljud dolazi Rijeka. U tom razdoblju bi morali držati pobjednički niz, a prvi pravi test je Gorica.

Pokretanje videa...

Kako je Hajduk predstavio Ferra 01:32
Ferro: Nije bilo teško odabrati. Hajduk ima velike ambicije, ali ključan razlog su bili - navijači!
Ferro: Nije bilo teško odabrati. Hajduk ima velike ambicije, ali ključan razlog su bili - navijači!


- Nemam posebnih osjećaja uoči povratka u Veliku Goricu, ali to je posebno mjesto za mene, od predsjednika, asistenata, igrača... imao sam dobre odnose i s većinom sam i danas u kontaktu. Stekao sam prijatelje za cijeli život. Ali moj život i posao je Hajduk, i sada ga moram braniti. Od početka sezone u svlačionici imamo sistem brojanja utakmica. Bilo ih je 16, Šibenik smo prošli, osvojili tri boda i on ide u povijest, sada ih je 16...

Imate tri nova igrača, Ferra, Grgića i Mikanovića. Hoće li oni započeti utakmicu zbog brojnih izostanaka?

- Uvijek je bolje imati više igrača nego manje. Iako nemamo par igrača zbog žutih kartona, imamo dobre zamjene. Ne mogu vam reći hoće li svi ili neki od njih startati jer još uvijek nisam odlučio. Imamo još jedna trening i video sastanak, i nakon toga ćemo odlučiti. Grgić se već uklopio, Ferro nije igrao službene utakmice neko vrijeme, ali po treningu vidimo da je u dobroj formi, a Mikanović je malo duže bez treninga s momčadi. Radio je sam, mjerenja GPS-om pokazuju da dobro radi i vidimo napredak.

Split: HNK Hajduk započeo s pripremama za nastavak sezone
Priznanje za trenera Hajduka: Dambrauskas najbolji Litavac
Priznanje za trenera Hajduka: Dambrauskas najbolji Litavac

Što je s Biukom koji se ozlijedio u Šibeniku?

- Izvrnuo je zglob, propustio je neke treninge, jučer je počeo s trčanjem... Hoćemo li ga koristit odlučit će medicinska služba u zadnji čas.

Gorica je za vas najlakša utakmica za skautiranje?

- Svaka nova informacija pomaže, pokušavam pogledati što više utakmica kako bi i ja sam bio što samopouzdaniji. Pratio sam Goricu i dok sam bio u Bugarskoj, oni imaju veliki potencijal s novim trenerom, imali su jako puno dobrih utakmica u kojima su nesretno gubili u zadnjim sekundama... Ne smijemo ih podcijeniti kao uostalom niti jednog protivnika, pripremamo se za najbolji nogomet koji možemo pružiti. Mi moramo biti Hajduk, poštovati grb i dres, igrati nogomet kakav naši navijači žele vidjeti.

Zagreb: Lokomotiva protiv Hajduka u 19. kolu Prve HNL
Carević: Na jadnom Livaji je sve
Carević: Na jadnom Livaji je sve

Koji je sustav najbolji za čuvanje Lovrića, koji je Hajduku radio dosta problema?

- Lovrić je dobar igrač i momak koji radi probleme mnogima, ne samo Hajduku. Znamo koliko on može biti opasan, koliko može ugroziti protivnika šutevima... Savjetovao sam svojim igračima kako ga neutralizirati, ali vjerujem da je isto napravio i njegov trener. Najvažnije je da se nametnemo posjedom lopte, kao u Šibeniku. Radili smo naporno ovaj tjedan i nadamo se da ćemo biti bolji u Gorici nego u Šibeniku.

Hoće li Biuk i Ljubičić igrati za juniore protiv Atletico Madrida?

- Jučer smo se sastali trener juniora Budimir, sportski direktor Nikoličius i ja, napravili smo plan da pomognemo juniorskoj momčadi, mi ne možemo odvojiti te dvije momčadi jer njihov uspjeh je i naš uspjeh, mi smo jedno tijelo, jedna momčad. Pomoći ćemo im na najbolji mogući način.

Šibenik i Hajduk susreli se u 21. kolu HT Prve lige

Za mjeseca dana igrat polufinale kupa s Goricom, koliko će ova dva susreta imati veze jedna s drugim?

- Teško je reći hoće li biti psihološkog utjecaja, znat ćemo nakon druge utakmice. U subotu moramo biti spremni i onda imamo još mjesec dana da se spremimo za kup s Goricom. Želimo napredovati u formi, u odnosima u svlačionici... Imamo tri nova igrača, čak ako jedan uđe u postavu bit će to nova momčad koja prvi put igra skupa. Ne znamo što očekivati, kako ih posložiti, što više budemo igrali, to će rasti odnosi i rezultati.

Dobili ste tri nova igrača, očekujete li i napadača?

- Imamo Livaju koji je najbolji igrač i strijelac lige, imamo i Mlakara, imamo i Ljubičića.... Svaki dobar igrač je dobar za momčad, ali mi imamo dosta potencijala i sada. Mlakar, Ljubičić, Sahiti, Biuk, Atanasov, Čolina... sve su mladi igrači i treba im vremena za napredak. Ako budemo imali vremena za njihov razvoj, bit ćemo najbolja momčad u Hrvatskoj.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 51

VIDEO

Euro 2024.: Raspored i rezultati utakmica, gdje gledati uživo?
VODIČ ZA PRVENSTVO

Euro 2024.: Raspored i rezultati utakmica, gdje gledati uživo?

Pobjednik može zaraditi do 28 milijuna eura, finale se igra na Olimpijskom stadionu u Berlinu, Hrvatska lovi prvi polufinale na europskim prvenstvima u povijesti

UŽIVO Transferi: Hajdukov biser ide na novu posudbu, Dinamo kupuje igrača iz Australije?
PRATITE UŽIVO

UŽIVO Transferi: Hajdukov biser ide na novu posudbu, Dinamo kupuje igrača iz Australije?

Prijelazni rok u HNL-u počinje 26. lipnja i traje do 5. rujna. Dok neki već znaju gdje će nastaviti karijeru, mnogi će tek odabrati novi klub. O svemu što se tiče prijelaznog roka u HNL-u, moći ćete čitati ovdje
Hrvatska - Španjolska 0-3: Ovo je bilo za zaborav! Furija nas demolirala, Petko fulao penal
TEŽAK PORAZ

Hrvatska - Španjolska 0-3: Ovo je bilo za zaborav! Furija nas demolirala, Petko fulao penal

Nestrpljivo smo iščekivali prvu utakmicu na Euru pa doživjeli bolno prizemljenje. Španjolska nas je razbila 3-0 golovima Morate, Ruiza i Carvajala. Sve smo primili u prvom poluvremenu, a u nastavku je Petković promašio penal