Obavijesti

Sport

Komentari 2

Bio sam primoran otići iz Rijeke, ali neke emocije i dalje postoje

Bio sam primoran otići iz Rijeke, ali neke emocije i dalje postoje
19

Ma nema neke tajne dugovječnosti. U karijeri su me na sreću zaobišle ozbiljnije ozljede. Svaki trening idem punim gasom i uvijek sam maksimalno fizički spreman, kaže drugi najstariji igrač HNL-a

VIDEO

Nogometaši Varaždina najneefikasniji su u 1. HNL sa samo 19 postignutih golova. Gotovo trećinu njihovih pogodaka postigao je Leon Benko koji će uskoro napuniti 37 godina.

Od igrača u 1. HNL od Benka je samo 11 mjeseci stariji topnik Slaven Belupa Ivan Krstanović.

POGLEDAJTE VIDEO: Stadion Varteksa

Pokretanje videa...

Stadion Varteksa 00:09

Obojica na terenu pokazuju da nisu za staro željezo i svojim primjerom sigurno motiviraju mlađe suigrače. Benko se tako maksimalno troši svaki susret. Uklizava, ganja braniče, bori se u duelima.

Varaždin i Istra sastali se u 12. kolu HT Prve lige

- Ma nema neke tajne dugovječnosti. U karijeri su me na sreću zaobišle ozbiljnije ozljede. Svaki trening idem punim gasom i uvijek sam maksimalno fizički spreman - priča nam Leon Benko.

Obregon djeluje moćno, ali uz dječje pogreške nema napretka
Obregon djeluje moćno, ali uz dječje pogreške nema napretka

U svojoj karijeri postigao je čak 131 pogodak za 11 različitih klubova. Ponikao je u Varteksu, 2006. godine otišao u njemački 1. FC Nürnberg gdje se i baš nije naigrao. Imao je tamo problema s ozljedom koljena pa su mu ga liječili pijavicama. Kasnije je igrao za belgijske klubove Standard Liege, Kortrjik, pa u Slaven Belupu, da bi 2012. godine otišao u saudijski Al Faisaly kojeg je vodio sadašnji izbornik Zlatko Dalić.

Varazdin-HNK Hajduk

Prešao je potom u Rijeku kojoj je dao svoje najbolje igračke godine. U sezoni 2012./2013. bio je najbolji strijelac lige s 18 golova, a 2013. godine kapetani su ga izabrali za najboljeg igrača lige.

- Bio je to predivan period u mojem životu. Bio sam dio neke nove Rijeke i na to sam ponosan. No, putevi su nam se na kraju razišli - dodao je Benko koji je u kontaktu s njihovim sportskim direktorom i nekadašnjim suigračem Ivanom Manceom.

Iz Rijeke je 2014. godine otišao u kineski Dalian.

- To se pokazao kao loš potez, no nećemo se osvrtati. Jednostavno sam bio primoran otići iz Rijeke iako samo se razišli u vrlo prijateljski - otkrio je Benko, kojem Kinezi nisu ispoštovali ugovorne obveze pa je nakon 90 dana zatražio raskid ugovora. Kad se rješavala cijela stvar, nije igrao pa se nije našao na popisu izbornika Nike Kovača za Svjetsko prvenstvo u Brazilu.

Varaždin i Rijeka sastali se u 10. kolu HT Prve lige

Uslijedio je odlazak u Sarajevo s kojim je uzeo naslov u BiH Premijer ligi, pa u ljubljansku Olimpiju s kojom je također uzeo titulu. Prošle sezone svojim golovima u 2. HNL uveo Varaždince u najviši rang hrvatskog nogometa. Ove sezone Varaždinci su promijenili tri trenera. U početku ih je vodio Borimir Perković, kasnije Luka Bonačić, a sada Samir Toplak.

Benko je bio bijesan u početku prvenstva, kada ih je vodio Perković, da njegovi suigrači igraju alibi nogomet, bez imalo okomitosti u igri. Benka gladnog gola veznjaci nisu hranili loptama.

Defanzivna igra Varaždina nastavila se i u Bonačićevoj eri, no dolaskom Toplaka vide se pomaci.

'Ako mi Inter ne plati sav dug i svejedno dobije licenciju, to će biti pljuska cijeloj našoj ligi!'
'Ako mi Inter ne plati sav dug i svejedno dobije licenciju, to će biti pljuska cijeloj našoj ligi!'

- Sigurno je da smo bolja ekipa, no svaki igrač se mora staviti na raspolaganje i bacati se na glavu svaku utakmicu - objasnio je Benko kojem s Varaždinom slijedi susret protiv Rijeke u 28. kolu 1. HNL.

Iste momčadi ove sezone susrele su se čak četiri puta i svaki put slavili su Riječani. U prvenstvu 2-1, 2-0 i 3-1, a u osmini finala Kupa 2-1.

- Naravno da postoje emocije prema Rijeci, no ja sam profesionalac. Sigurno je da nas nitko neće nadigrati, pa ni Rijeka. Utakmica počinje rezultatom 0-0 i ne smijemo si dopustiti da nam se ponavljaju dječje pogreške kao protiv Dinama. Protiv Rijeke moramo tražiti bodove, a ne samo čekati susrete s našim izravnim konkurentima u borbi za ostanak - zaključio je Benko.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani