Obavijesti

Sport

Komentari 16

Bišćan stvara novu generaciju pokerom igrača iz dijaspore...

Bišćan stvara novu generaciju pokerom igrača iz dijaspore...

Hrvatska je u svibnju igrala četvrtfinale Eura U-21 u Mariboru protiv Španjolske, a s tog popisa u aktualnom kadru su tek šestorica (Pandur, Šutalo, Čolina, Krizmanić, Franjić i Biuk)

VIDEO

Hrvatska U-21 reprezentacija od 19 sati na stadionu Radnik u Velikoj Gorici otvara kvalifikacije za Europsko prvenstvo protiv vršnjaka iz Azerbajdžana (HNTV), a pet dana kasnije čeka ih gostovanje protiv Finske.

POGLEDAJTE VIDEO: Hrvatski tabor najavljuje kvalifikacije

Pokretanje videa...

Hrvatska U-21 na startu kvalifikacija 09:14

Izabranici Igora Bišćana će se za mjesto na završnom turniru u Gruziji i Rumunjskoj natjecati protiv Austrije, Norveške, Finske, Azerbajdžana i Estonije, odlučio je ždrijeb u Nyonu.

U kvalifikacijama za U-21 Europsko prvenstvo sudjeluju 53 reprezentacije, koje su prije ždrijeba bile podijeljene u šest jakosnih skupina. Hrvatska je bila smještena u prvu jakosnu skupinu, uz reprezentacije Španjolske, Njemačke, Francuske, Engleske, Italije, Danske, Portugala i Nizozemske.

Završni turnir bit će održan u Gruziji i Rumunjskoj u lipnju i srpnju 2023. godine, a na njemu će se natjecati 16 reprezentacija - domaćini prvenstva, devet pobjednika kvalifikacijskih skupina, najbolja drugoplasirana momčad te četiri pobjednika dokvalifikacija.

- Azerbajdžan je puno bolji nego što bi ljudi mogli očekivati, promijenili su momčad, ali imaju nekolicinu jako dobrih igrača. Finci su tipična skandinavska momčad, disciplinirani i jednostavni u igri, a na svom će terenu sigurno biti dodatno motivirani i nastojat će nam pomrsiti račune budući da smo jedni od favorita. Vjerujem u ove dečke, iako se ne poznajemo dovoljno, nadam se da ćemo već u prvim utakmicama iskazati želju, a to je borba za sam vrh - odlučno je kazao Bišćan.

Bišćanu otpala četvorica, stižu zamjene iz Bayerna i Hajduka
Bišćanu otpala četvorica, stižu zamjene iz Bayerna i Hajduka

I zapravo, dobro podvukao. Doista ne poznaje igrače dovoljno. Hrvatska je u svibnju igrala četvrtfinale Eura U-21 u Mariboru protiv Španjolske, a s tog popisa ovdje su tek šestorica (Pandur, Šutalo, Čolina, Krizmanić, Franjić i Biuk).

Nadareni igrači poput Joška Gvardiola i Luke Ivanušeca priključeni su A reprezentaciji, kao i Nikola Moro i Lovro Majer, koji su napunili 23 godine i više nemaju pravo nastupa za U-21 selekciju...

Bišćan priču mora graditi ispočetka, a kadar je proširio čak i igračima iz dijaspore. Još je za spomenuti susret sa Španjolskom zvao Luku Sučića (18) iz Salzburga, mladića rođenog u Linzu, ali on se tad ozlijedio, a sad će ga Bišćan napokon moći vidjeti na djelu.

Tu je i desni bek Josip Stanišić (21), igrač rođen u Münchenu, koji je zbog ozljede Benjamina Pavarda ušao u prvih 11 Bayerna. Stanišić je izabrao Hrvatsku ispred Njemačke i mnogi bi ga željeli vidjeti i u A selekciji. Stanišić ima problema s lakšom ozljedom i propustit će susret s Azerima, ali mogao bi konkurirati za susret s Finskom.

Pozvan je i Marco Pašalić (20), rođen u Karlsruheu, igrač Borussije Dortmund. Već je debitirao za prvu momčad u Superkupu protiv Bayerna i pred njim je velika budućnost. Najbolje se snalazi na desnom krilu, igra lijevom nogom. On je zadobio ozljedu u utakmici koju je igrao za drugu momčad BVB-a pa će, nažalost, propustiti ovo okupljanje.

Sučić: Austrijanci su pritiskali non-stop, ali nisu imali šanse
Sučić: Austrijanci su pritiskali non-stop, ali nisu imali šanse

A umjesto njega uskočio je još jedan igrač za poker igrača iz dijaspore. Gabriel Vidović (17) godinama nastupa za mlađe hrvatske selekcije, a igrač je Bayerna. Nastupa za drugu momčad "bavarskog ponosa" u četvrtom rangu njemačkog nogometa, a ove sezone je u osam nastupa zabio pet golova i još ih šest namjestio. Odigrao je na pripremama nekoliko utakmica za prvu momčad i pokazao zavidan potencijal.

Ostao je Bišćan s prvotnog popisa i bez Marka Bulata, Martina Baturine, Jakova-Antona Vasilja... Teško je sjetiti se kad je jedan naš izbornik imao ovoliko problema pri slaganju momčadi. Puno je tu igrača koji bi mogli nastupati i za U-19 reprezentaciju, ali dozu iskustva i ozbiljnosti donijet će Boško Šutalo (21), koji iza sebe ima 11 nastupa i jedan gol za U-21 selekciju. Potpisao je nedavno za Hellas Veronu i tamo bi trebao dobiti kontinuitet nastupa u Serie A.

- Novi ciklus otvaramo s puno novih igrača, ali imamo isti cilj. Krećemo u nove pobjede sa željom da se plasiramo na Euro i tamo opet napravimo iskorak kao i prošli put. Uoči utakmica protiv Azerbajdžana i Finske preuzimamo ulogu favorita i želimo dvije pobjede na startu. Drago mi je da sam ovdje, nadam se da ću svojim iskustvom pomoći mlađim igračima u fazi adaptacije. Verona? Došao sam na posudbu iz Atalante, to će za mene biti novo iskustvo, ali u ovom trenutku mi je najvažnije igrati. U Atalanti se bilo teško izboriti za mjesto u momčadi s obzirom na to da je konkurencija bila izuzetno jaka - kazao je za službene stranice HNS-a.

POGLEDAJTE CROATU UOČI BORBE S VASOM U SERIJALU MOJA PRIČA:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja