Obavijesti

Sport

Komentari 33

Bivša Mamićeva tajnica postat će prva predsjednica u Dinamu

Bivša Mamićeva tajnica postat će prva predsjednica u Dinamu
1

Vlatka Peras je blisko surađivala sa Zdravkom Mamićem, bila je njegova osobna tajnica i šefica kabineta, žena koja je znala sve njegove tajne... U klubu je od 1999. godine, a posljednje tri godine je članica Uprave

VIDEO

Vlatka Peras (41) će postati nova predsjednica Uprave Dinama. Ona će naslijediti Igora Kodžomana kojeg je Sportska inspekcija kaznila zabranom obavljanja svih funkcija u sportu na tri godine. U predsjedničku stolicu na Maksimiru tako će po prvi put zasjesti žena.

Njezin izbor još mora odobriti Skupština kluba koja će se održati sljedeći tjedan, ali to je samo formalnost, pišu Sportske novosti.

Peras je u Dinamu od 1999. godine, kao magistra inženjerka zračnog prometa je krenula raditi PR-u, a potom su je prebacili u sportski sektor, a posljednje je tri godine obnašala dužnost člana Uprave. U Upravu kluba je ušla uz Amru Peternel i Krešimira Antolića 2015. godine, kada je Zdravko Mamić otišao s mjesta predsjednika kluba. 

Vlatka je u javnosti poznata kao žena koja je blisko surađivala sa Zdravkom Mamićem, bila je njegova osobna tajnica i šefica kabineta, žena koja je znala sve njegove tajne i strogo ih je čuvala. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Uzimala pozajmice od kluba

I Vlatka Peras je među zaposlenicima koji su od kluba dobivali pozajmice, a o svemu je morala svjedočiti na sudu.

- I ja sam uzela pozajmicu, koja mi je isplaćena u gotovini. Prvo 500.000 kuna krajem 2008., a od 2010. do 2011. podigla sam 1,6 milijuna kuna. Potpisali smo i ugovore. Nije bilo sredstava osiguranja, a rok za vraćanje je bio godinu dana, uz četiri posto kamate. Nisam vraćala u rokovima, ali sam na kraju sve vratila iz istih izvora iz kojih sam ih i posudila, jer ih nisam ni potrošila - rekla je tada u svojoj izjavi Peras.

Njezino je ime iskočilo i u svjedočenju Dejana Lovrena u procesu suđena Zdravku Mamiću zbog izvlačenja novca iz Dinama. Branič Liverpoola je u iskazu USKOK-u naveo da je od Vlatke Peras na potpis dobio sporni aneks ugovora, ali njezino ime nije spomenuo u iskazu na Županijskom sudu u Osijeku kada je odstupio od svog iskaza.

- Pravo na polovicu transfera stekao sam temeljem aneksa kojeg sam potpisao 2-3 mjeseca prije nego što sam iz Dinama otišao u Lyon. Aneks mi je na potpis dala tajnica Vlatka Peras i u njenom uredu sam ga potpisao - riječi su Dejana Lovrena iz iskaza USKOK-u.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 33
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu