Obavijesti

Sport

Komentari 22

Bivšem prvaku ponudili su meč s Hrgovićem: To bi bio spektakl

Bivšem prvaku ponudili su meč s Hrgovićem: To bi bio spektakl

Brojni boksači odbili su meč protiv Filipa Hrgovića, a njegovi promotori samo se spuštaju na IBF-ovoj ljestvici. Prva sljedeća imena do kojih su došli su Murat Gassiev (28) i Andy Ruiz Jr (32)

VIDEO

Pa što je ovo, želim pravog protivnika. Želim velike borbe, rekao je ljutiti Filip Hrgović (29) promotoru Eddieju Hearnu početkom prosinca uoči posljednjeg meča protiv Emira Ahmatovića.

Pokretanje videa...

Hrgović uoči borbe sa Scottom 28:16

Braća Sauerland, njegovi promotori, uporno su tvrdila da jača imena izbjegavaju Hrgu pa su mu servirali nedostojne protivnike. No, shvatili su da je vrag odnio šalu i da bi mogli ostati bez velike ribe kao što je hrvatski boksač. Odlučili su odriješiti kesu i Hrgoviću pripremili najteži ispit u karijeri.

Hrgovi? do 13. pobjede u karijeri nokautom Radonji?a

Filip bi se trebao boriti za mjesto obaveznog izazivača za IBF titulu, a njegovi promotori već tjednima češljaju ljestvicu i zasad još nitko nije prihvatio borbu! Joseph Parker je odbio, Tony Yoka i Agit Kabayel imaju već ugovoren meč, Luisu Ortizu je rizik prihvatiti ovakav meč jer bi poraz značio mogući kraj, a Joe Joyce je ozlijeđen. I tako Hrga i dalje marljivo trenira dok negativni odgovori samo pljušte.

A njegovi promotori samo se spuštaju na ljestvici, a prva sljedeća imena do kojih su došli su Murat Gassiev (28) i Andy Ruiz Jr (32). Obojici su poslane ponude za meč, ukoliko netko od njih prihvati, IBF bi timovima dao rok od mjesec dana da dogovore meč. 

Gassiev je bivši dvostruki svjetski prvak lakoteške kategorije koji se ipak u posljednja dva meča bori u teškoj kategoriji. Posljednji put u ringu je bio u srpnju kada je pobijedio Michaela Wallitscha. Na BoxRecovoj ljestvici nalazi se na devetom mjestu, A jedini poraz u karijeri nanio mu je Oleksandr Usyk. Ima uz to 28 pobjeda i bit će to težak ispit za našeg boksača. 

Rus se trebao boriti na Božić, ali je otkazao zbog ozljede pa je pitanje u kakvom je stanju i hoće li prihvatiti meč. Ako odbije, kockica će pasti na sljedećeg. A njegovo ime itekako znači u svijetu boksa. On je Andy Ruiz Jr (34-2).

Andy Ruiz Jr v Anthony Joshua - IBF, WBA, WBO & IBO World Heavyweight Titles

Amerikanac meksičkog porijekla je u lipnju 2019. godine šokirao boksački svijet nakon što je senzacionalno nokautirao Anthonyja Joshuu i uzeo mu sve tri titule. Ipak, u revanšu šest mjeseci kasnije nije imao šanse. Joshua ga je pobijedio na bodove i vratio pojaseve u svoje vlasništvo.

Ruiz je i sam priznao da nije ozbiljno shvatio taj meč. Više od godinu i pol bio je izvan ringa kada je u svibnju prošle godine pobijedio Chrisa Arreolu. Nije baš briljirao, ali pobjedu je ubilježio. 

Boxing - Madison Square Garden

Prema svemu sudeći, ako bude zdrav, izvjesnije je da će Gassiev prvi prihvatiti ovaj meč. Osim Usyka, nije imao priliku boriti se protiv velikog imena, a to se pogotovo odnosi na teškašku karijeru. Ovaj meč bi mu pomogao da izgradi ime u ovoj kategoriji i kao strahovit uzlet prema samom vrhu. 

Boxing - Madison Square Garden

Pitanje je je li Ruiz zainteresiran za ovakvo nešto. Njegova želja je veliki meč s velikom zaradom. A i sam je svjestan da ovdje baš ne bi obrstio brkove što se tiče love, a puno bi izgubio u slučaju poraza. I upravo zbog toga bio bi to dvosjekli meč za njega. Ime je izgradio pobjedom protiv Joshue, jako je ime u boksačkom svijetu i s logičke strane gledajući, s ovim mečom ništa ne dobiva. Vrlo je vjerojatnije da će odbiti ponudu i krenuti za titulu drugim putem. S puno boljom lovom. 

Ako i njih dvojica nastave Hrgovićevu agoniju i odbiju, kockica samo ide unatrag. Sljedeći na ljestvici su Australac Demsey McKean i Kinez Zhang Zhilei. A upravo je on i najizgledniji za ulazak u ring. Već neko vrijeme proziva hrvatskog boksača, Hrga želi njega pa nam je ostalo samo za čekati da vidimo kako će se rasplesti cijela situacija. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani