Sport

Komentari 2

Bivši Tysonov tjelohranitelj: Nokautirao bi petoricu u sat vremena pa išao gledati crtić

Bivši Tysonov tjelohranitelj: Nokautirao bi petoricu u sat vremena pa išao gledati crtić

Jednog dana sam ga pitao: 'Šefe, zbunjen sam. Nije li ovdje riječ o radu na tehnikama?', a on bi odgovorio: Ako nastavim ovako, stići ću pogledati Tom & Jerryja, ispričao je Gonzalez

Apsolutna boksačka legenda Mike Tyson (55) prvi je boksač koji je ujedinio titule po WBA, WBC i IBF verziji, a ujedno i prvi koji ih je obranio. Tyson je čovjek koji je vladao kao neprikosnoveni prvak u teškoj kategoriji od 1987. do 1990., a još uvijek drži nekoliko rekorda u superteškoj kategoriji u boksu. 

POGLEDAJTE VIDEO: Mike Tyson u borbi veterana

Rudy Gonzalez, koji je bio i Tysonov vozač i tjelohranitelj tijekom 80-ih godina, u knjizi 'The Inner Ring' ispričao je dosad nepoznate detalje iz života 'Iron Mikea'. 

- Kad smo trenirali u Las Vegasu, njegovi sparinzi su obično bili od 12 do 17 sati. Bio bi najsimpatičniji dečko na svijetu prije nego bi ušao u ring sa sparing partnerima. Onda bih ih pitao kako su, kako im je obitelj i zatim bi ih nokautirao svu petoricu u roku od sat vremena tako da više nitko ne bi ostao - navodi Gonzales.

Boxing: Tyson vs Roy Jones Jr

- Jednog dana sam ga pitao: 'Šefe, zbunjen sam. Nije li ovdje riječ o radu na tehnikama?', a on bi odgovorio: Ako nastavim ovako, stići ću pogledati Tom & Jerryja.

Američki boksač postao je svjetski prvak s 20 godina i četiri mjeseca u ringu prepune arene u Las Vegasu.
Tyson je odrastao u opasnom dijelu newyorške četvrti Brooklyn 70-ih godina. Otac ga je napustio u vrijeme njegovog rođenja, a majka mu je umrla 1982. godine kada je imao samo 16 godina.

Tysona su 1992. godine osudili na šest godina zatvora, ali su ga nakon tri godine pustili na uvjetnu slobodu te se uključio u niz povratničkih borbi prije nego što se umirovio 2005. godine.  Karijeru je završio s 50 pobjeda (44 nokautom), šest poraza i dvije borbe bez pobjednika. A onda se u šestom desetljeću života opet vratio u ring.

Najčitaniji članci