Obavijesti

Sport

Komentari 177

Nenad Bjelica više nije trener Dinama! Sporazuman razlaz...

Nenad Bjelica više nije trener Dinama! Sporazuman razlaz...
10

GNK Dinamo i Nenad Bjelica dogovorili su sporazumni raskid poslovne suradnje. Klub zahvaljuje Bjelici na dosadašnjoj suradnji i rezultatima koje je ostvario kao trener, objavili su iz Maksimira

VIDEO

Plan koji je počeo u veljači u Mostaru, da se s klupe Dinama makne Nenad Bjelica, dovršio se u četvrtak u Maksimiru iza podneva kada se hrvatski prvak i konačno rastao s Bjelicom.

Građanski nogometni klub Dinamo i gospodin Nenad Bjelica dogovorili su sporazumni raskid poslovne suradnje. Klub zahvaljuje Nenadu Bjelici na dosadašnjoj suradnji i rezultatima koje je ostvario kao trener Dinama - objavili su iz Maksimira.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

08:10

Bjelica je jutros oko pola 10 stigao na Maksimir i to u pratnji svog odvjetnika Tomislava Kasala, inače klupskog odvjetnika Hajduka. Iako se sve očekivalo da se okonča prije podneva, odužilo se i tek su četiri sata kasnije svi napustili maksimirske prostorije. Neki više zadovoljni, neki manje.

- Moj je odnos s klubom bio vrhunski, 22 mjeseca zajedno smo donosili odluke, ali onda odjednom sve je to nestalo. Nisam se stigao ni posvađati, a očito je ova cijela situacija s korona virusom bila detonator. Razgovarao sam sa Zdravkom Mamićem 18. ožujka i normalno, planirali smo novu sezonu - rekao je Bjelica na odlasku.

Tijek događaja:

13:35 - Dinamo je i službeno objavio prekid suradnje s Bjelicom!

12:59 - Još nitko ne izlazi iz maksimirskih prostorija, no sastanak bi se trebao bližiti kraju. Još se ne zna hoće li Bjelica razgovarati nakon izlaska, ali trebali bi se oglasiti iz kluba.

11:40 - Sastanak na Maksimiru još uvijek traje, pregovori su se izgleda malo i odužili.

10:15 - Uz trenera Dinama u pratnji je i splitski odvjetnik Tomislav Kasalo, inače klupski odvjetnik Hajduka te odvjetnik Hrvatske udruge “Nogometni sindikat” i član Fifine komore za rješavanje sporova.. Kasalo, također, uz Bjelicu savjetuje još nekolicinu Dinamovih igrača.

09:33 - Nenad Bjelica upravo je stigao na Maksimir uz mjere predostrožnosti zbog korona virusa, s maskom te novom kratkom frizurom. Čeka se početak sastanka, a pred stadionom se nalazi 20-ak novinara.

Zagreb: Nenad Bjelica stigao u prostorije Dinama na razgovor sa Zoranom Mamićem Zagreb: Nenad Bjelica stigao u prostorije Dinama na razgovor sa Zoranom Mamićem

Bjelica je iz Klagenfurta u maksimirski salon došao kao trener Dinama koji je ima ugovor do svibnja 2021. i koji, prema tom istom ugovoru, treba dobiti 2,5 milijuna eura. Odreći se toga bilo bi suludo. Svjestan je toga i Bjelica, pa je na razgovor došao s vrlo jakim kartama i s mnogo aduta.

Nenad Bjelica prisato na sporazumni raskid ugovora s Dinamom

Iako Krešimir Antolić, član Dinamove uprave, nije htio o financijskom aspektu razlaza, u klubu Bjelici ne namjeravaju isplatiti svih 2,5 milijuna eura, ali ni on nije otišao s pogurancem za ćevape i pivo. E, sad, morali se naći negdje na sredini, a pitanje je koliko to iznos. Tu je odlučivao inat i tko se kako ponio. Bjelica je, kako smo doznali, u klub došao džentlmenski, u želji za dogovorom. 

Messi i suigrači su se odrekli 70% primanja, belgijski nogometaši će mjesečno preživljavati s 13 000 kuna, Žilina koja...

Objavljuje Zdravko MamićPonedjeljak, 30. ožujka 2020.
Da, Dinamo me kontaktirao, a prvo hoću završiti posao u Puli
Da, Dinamo me kontaktirao, a prvo hoću završiti posao u Puli

U svakom slučaju, danas su “modri” ostali bez trenera koji je vratio vjeru u Dinamo, vratio navijače na Maksimir, vratio osmijeh dinamovcima, koji su se već pomirili s tim da za života neće dočekati proljeće u Europi. U svakom drugom klubu Bjelica bi bio nedodirljiv. U Maksimiru su neka druga pravila...

Nenad Bjelica prisato na sporazumni raskid ugovora s Dinamom

U međuvremenu klub se s igračima dogovorio potpisivanje aneksa ugovora. Ranije su anekse potpisali Horkaš, Franjić, Šutalo, a doznali smo kako su potpisali i Marin, Đira, Zagorac, Dilaver, Leovac... Uskoro će potpisati i kapetan Arijan Ademi. On je vodstvu kluba poručio da praktički mogu smatrati kako je to riješena stvar. Idućih se dana očekuju potpisi i drugih igrača Dinama koji su, dakle, očito na kraju prihvatili odluku kluba o smanjenju plaća, a klub im je napravio ustupak u pogledu isplate rate koja je trebala doći na naplatu u ožujku, doznali smo iz krugova bliskih igračima.

Stvorio je moćni Dinamo, a sad dolazi u Maksimir po otkaz...
Stvorio je moćni Dinamo, a sad dolazi u Maksimir po otkaz...

Plan je, međutim, već sastavljen. Na Bjeličino mjesto, na kojemu je posljednji put bio na Poljudu u svojoj 100. utakmici, dolazi Igor Jovićević, dosadašnji trener druge momčadi, a koju bi trebao preuzeti Ivan Prelec iz Istre.

- Jovićević je, zapravo, jedini ozbiljan kandidat - rekao je Antolić praktički potvrdivši informacije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 177

VIDEO

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'
PUTNICI ZA NJEMAČKU

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'

Na popisu Zlatka Dalića su i Baturina i dva Rijekina krila, a pretpozive su dobili dinamovac Petar Sučić, te Sigur, Marin Ljubičić, Matanović i Fruk, kao i golman Dominik Kotarski koji je imao sjajnu sezonu u PAOK-u

Zekić je dobio otkaz u Osijeku
ČUDNA SITUACIJA

Zekić je dobio otkaz u Osijeku

Navodno mu je 'presudio' sportski direktor, Portugalac Jose Boto, koji tek s Osijekom treba napraviti rast kakav je imao u bivšim klubovima
VIDEO  Jokić bez dlake na jeziku nakon debakla Denvera.  Jednim odgovorom zabrinuo je i Srbe...
TROSTRUKI MVP NBA LIGE

VIDEO Jokić bez dlake na jeziku nakon debakla Denvera. Jednim odgovorom zabrinuo je i Srbe...

Nikola Jokić nije siguran hoće li ići na Olimpijske igre u Parizu sa srpskom reprezentacijom nakon što su njegovi Nuggetsi ispali iz NBA doigravanja