Obavijesti

Sport

Komentari 81

Bjelica i suci: Ne komentiram suđenje..., ali taj VAR je cirkus! Pa sad se još više manipulira

Bjelica i suci: Ne komentiram suđenje..., ali taj VAR je cirkus! Pa sad se još više manipulira
8

Suci griješe u korist jednih ili drugih, kao što griješe i igrači. Možda će griješiti protiv nas, ali to je normalno, događa se i u većim ligama. Osijek će biti primjer svima u tome, najavio je Bjelica prije mjesec i pol dana

VIDEO

Moje mišljenje o VAR-u se ne mijenja, to ne mislim otkad je došao ovdje, nego još od Poljske.

Rekao je to Nenad Bjelica u nedjelju, kad se već malo smirio i kad je bujica bijesa splasnula.

Pokretanje videa...

Bjelica i Osječani slave 00:59

Da, ulog je velik, naslov prvaka, i Osijekov se trener nešto često počeo osvrtati na suce. Pardon, suđenje. Ako ima razlike.

Formalno, Bjelica ne laže. Drži se iste retorike kao kad je vodio Dinamo. Ukratko, suce nakon utakmica ne komentira, ali po VAR-u dere. Samo, i VAR je sudac. Kratica od Video Assistant Referee. Sudac koji sjedi pred ekranom i uz pomoć kamera pomaže glavnom sucu.

Osijek i Rijeka sastali se u četvrtfinalu Hrvatskog nogometnog kupa

Bjelica je protiv tog cijelog sustava da tehnologija (barem na takav način) pomaže sucima na terenu, ali argumentira to procjenama sudaca koji sjede iza ekrana. Ljudima.

- Kad su mu suci pomagali u Dinamu onda je šutio, a sad se počeo javljati - uobičajeni su i očekivani komentari nogometnog puka.

Iako je Bjelica doista bio protiv VAR-a i prije njegova uvođenja u HNL, kada je u našoj ligi postignut konsenzus među klubovima da uvedu VAR. Kao što je točno i da je nakon Dinamove pobjede nad Hajdukom 1-0 u famoznom finalu Kupa u Vinkovcima priznao:

- Da je tada bio VAR, ne bismo osvojili Kup.

Dinamo i Osijek sastali se u 21. kolu HT Prve lige

Nakon prve polusezone života s VAR-om rekao je da ga u HNL-u suci bolje primjenjuju nego u Italiji i Poljskoj, ali kako se bliži kraj prvenstva i rastu tenzije, tako i retorika postaje sve žešća.

Bjelica o suđenju

  • 7. ožujka 2021. nakon utakmice Osijek - Gorica 1-1

Moje mišljenje o VAR-u se ne mijenja, to ne mislim otkad je došao ovdje, nego još od Poljske. To povlačenje crta je cirkus, VAR je cirkus, to povlačenje crta za par centimetara. Razumio bih da se gleda zaleđe za pola metra-metar. On je to povukao kako to njima ta crta odgovara, nitko tu crtu ne razumije. Naš igrač stoji na istom mjestu između njihova dva igrača, kako oni to vide iz kuta koji nije u liniji s ta tri igrača. Oni su fenomeni i trebamo im čestitati na tome. 

Nikad nikome neće biti jasno. Otkad je VAR-a, prostor za manipulaciju još je veći. Pogriješi sudac, pogriješio je, Bože moj, ide dalje, ali VAR ispravlja samo očite greške suca, ali ako se radi o jednom centimetru, jesu li to očite greške?! Ja ovo govorim i kad ide u moju korist, ova zaleđa od jednog milimetra i crte koje se povlače pet minuta, to je nonsens.

  • 3. ožujka 2021. tijekom utakmice četvrtfinala Kupa Osijek - Rijeka 1-2
Osijek ugostio Dinamo u 12. kolu HT Prve lige

Koji vam je to naputak da ne smijete svirati faul na Mierezu? To vam je gazda rekao? Nema kartona? Jeste li vi slijepci? Što stojiš tu?

  • 11. veljače 2021. uoči utakmice Dinamo - Osijek

Licemjerno je što se toliko priča o suđenju. Forma i rezultati Osijeka mnogima su trn u oku i velik problem. Kad je Osijek zaostajao 15-20 bodova, nikome nije smetao, a u ovoj situaciji pronalaze se i neke pogreške koje možda i nisu pogreške. Ali to ostavljam na savjest onima koji se prije nisu javljali, a sad to čine. Ima dosta kaubojštine, naslijeđa iz prošlih vremena. Mi se ne želimo ponašati tako, nego dostojanstveno.

  • 29. siječnja 2021. nakon Dinamova priopćenja protiv sudaca

Ne bih komentirao postupke drugih. Oni to tako vide, treba poštivati mišljenje svakoga. Mi smo fokusirani na sebe. Dok budem trener i sportski direktor Osijeka, nećemo pisati priopćenja protiv bilo koga. Mi želimo doprinijeti normalizaciji odnosa u Hrvatskoj. Nisam nijednom komentirao suđenje u HNL-u i Europi dok sam bio trener Dinama. VAR smanjuje mogućnost pogreške iako sam ja protiv tehnologije. Ali ona nije smanjila diskusije ni polemike, zato sam ranije govorio da sam protiv.

Još postoje "teorije zavjere". Nikad nisam bio protiv sudaca niti ću biti. Oni griješe u korist jednih ili drugih, kao što griješe i igrači, jedino što su pod prevelikom lupom. Svaka njihova greška tumači se kao teorija zavjere. Jedan tjedan protiv jednog, drugi dan protiv drugog kluba. Ispada da su svi tu i pitate se što je tu istina. Možda će griješiti protiv nas, ali to je normalno, događa se i u većim ligama. Osijek će biti primjer svima u tome i zabranjeno je komentiranje suđenja. To ne znači da se mi nećemo boriti za klub i dati sve od sebe, pa i vršiti pritisak na suca tijekom utakmice. Poslije utakmice nećemo komentirati suđenje.

  • 16. rujna 2020. uoči utakmice Osijek - Basel

Nisam protivnik VAR-a od jučer, bio sam to puno prije nego što sam došao u hrvatski nogomet. Živim i radim puno s emocijama, očekujem i od momčadi da pokazuje emocije. VAR smanjuje pogreške, ali totalno oduzima emociju. Zato sam protiv i to je sustav koji nije perfektan. Da jest, bio bih za njega. Iz kola u kolo uvijek postoje neke diskusije. Ali već sam se navikao u ove četiri godine na njega i pokušavam na neki način ignorirati tu tehnologiju i prihvatiti. Vidim i kod sudaca da nisu najsretniji s VAR-om i sami nekad ne znaju kako odlučiti. Vjerojatno će se i ta tehnologija u nekoj budućnosti mijenjati.

  • 16. veljače 2020. tijekom utakmice Osijek - Dinamo 1-0

Pi*ka vam materina, je*em vam mater na vašem suđenju! Prepali ste se domaćina, zato tako i sudite.

  • 16. veljače 2020. nakon utakmice Osijek - Dinamo 1-0
Zagreb: Hrvatski telekom Prva liga, 10. kolo, NK Rudeš - GNK Dinamo

Nemam komentara na vaše pitanje. Nemam komentara ni na vaše pitanje. Nemam komentara. Što da vam kažem kad sve znate? Ajde, brate mili.

  • 17. veljače 2020. nakon utakmice Osijek - Dinamo 1-0

Nakon utakmice sam na pitanja odgovarao s nemam komentara jer nisam bio u psihološkom stanju da nešto drugo kažem. Da ne bih slučajno rekao nešto što ne mislim, a suđenje ne komentiram. Sudac Zebec nije mi ostao dužan? Ono što se dogodi na terenu, ostaje na terenu, nisam cinkaroš. Ne pišem nikakve prijave.

  • 9. veljače 2020. tijekom utakmice Dinamo - Gorica 2-0

Što je ovo?! Zašto? Ili je prednost ili faul. Je*em ti ova vaša pravila. Objasni mi! Ne možeš objasniti zato što ne znate! Je*em vam sunce da vam je*em.

  • 6. studenoga 2019. nakon utakmice Dinamo - Šahtar 3-3

VAR je obično s*anje! Što se mene tiče, ne treba ga ni biti. To je postao cirkus! Apsolutno sam protiv toga. Ubija emocije, ubija nogomet. Zauvijek ću biti protiv njega.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 81
VIDEO

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica