Sport

Komentari 238

Bjelica nikad nije izgubio doma, njegov Osijek je najbolji u HNL-u. Ali ranjeni Dinamo je najjači

Bjelica nikad nije izgubio doma, njegov Osijek je najbolji u HNL-u. Ali ranjeni Dinamo je najjači

Osijek i Dinamo dvije su najstarije momčadi u HNL-u, poraz od Šerifa okrenuo je navijače protiv Krznara. Otkako je on na klupi 'plavih', najuspješnija momčad HNL-a je - Hajduk!

Još je rana faza sezone za nekakve kalkulacije, ni Osijek ni mi nećemo igrati zatvoreno.

Naglasio je to Dinamov trener Damir Krznar uoči današnjeg (18.55) derbija u Osijeku.

OK, baš se radujemo pravom derbiju, u kojem nitko neće kalkulirati i braniti se..., ali nije baš da nemaju što izgubiti. Pogotovo Krznar.

Dinamo u derbi ulazi s petog mjesta na ljestvici, što mu se nije dogodilo jaaaaaako dugo. Kiksao je protiv Slavena Belupa, nije pobijedio ni Rijeku, a ako i u Osijeku prospe dva ili tri boda, past će u sferu onog najgoreg što neki Dinamov trener može napraviti: ugrozit će naslov prvaka. Iako je rana faza sezone...

Uzvratna utakmica play-offa Lige prvaka između Dinama i Šerifa

Navijači su već nakon Šerifa počeli puno sumnjičavije gledati na Krznara, oni brži na okidaču već prizivaju njegovu smjenu. Zato mu je Osijek vrlo važna stanica.

Također, zadnji su dani prijelaznog roka, a dobar dio igrača oko čijeg se odlaska nagađalo (neki su i sami htjeli otići) još su Maksimiru. Pitanje je koliko čistih glava, jesu li doista fokusirani isključivo na utakmicu. No, Dinamo je puno puta bio najjači,l pokazao snagu baš kad je bio ranjen kao sada.

- Dinamo ima kvalitetniju momčad, a ima i rejting, taj gard pobjednika, koji Osijek nema - rekao je za Sportske novosti Silvio Marić.

Šerif ide u Ligu prvaka, Dinamo put nastavlja u Europskoj ligi

I prema kladionicama Dinamo je favorit (2,60 na pobjedu, a 3,30 na Osijek), uvelike i zbog toga što je i Osijek u padu.

- Ove sezone nije pogodio s pojačanjima, nema modernih veznih igrača, a ako Miereza ne ide, nema tko zabiti gol. Uložili su puno novca u klub, a nema iskoraka - naglasio je za SN Jurica Vranješ, ali i dodao:

- Bjelica ima fanatičnost i inat, koji zna prenijeti na igrače.

Da, i to je jedan od razloga zastrašujućeg niza od 51 domaće utakmice u HNL-u bez poraza. Kao trener Dinama i Osijeka u hrvatskom prvenstvu Bjelica na domaćem terenu ima 44 pobjede i sedam remija, a na klupi Osijeka u Gradskom vrtu 15 pobjeda i četiri remija.

Osijek i Rijeka sastali se u 22. kolu HT Prve lige

Idemo dalje: gledajući tablicu HNL-a od 12. rujna 2020. kad je Bjelica preuzeo "bijelo-plave", prvi je - Osijek. Osvojio je 89 bodova, Dinamo 88, Hajduk 66, Rijeka 65. A otkad je Krznar trener Dinama, najuspješnija momčad HNL-a je - Hajduk! Osvojio je 40 bodova, Dinamo 38, Osijek i Rijeka po 35.

Od deset pobjeda Osijeka nad Dinamom u povijesti HNL-a, tri su bile u zadnjih deset međusobnih susreta, u zadnje dvije godine.

U današnji derbi ulaze kao dvije najstarije momčadi HNL-a, prosječne dobi cijele momčadi (ne samo prvih 11) od 27,1 godinu (Osjek) i 25,9 godina (Dinamo). I premda je tek početak sezone, ulog je velik.

POGLEDAJTE SUČELJAVANJE VASO VS. CROATA: