Obavijesti

Sport

Komentari 90

Bjelici mjesec dana kazne, neće voditi veliki derbi protiv 'bilih'!

Bjelici mjesec dana kazne, neće voditi veliki derbi protiv 'bilih'!
3

Nenad Bjelica kažnjen je zbog isključenja u Osijeku i zbog vrijeđanja suca Marija Zebeca nakon kraja utakmice u Gradskom vrtu. Prije dva dana ispričao se javnosti za sve što je napravio

VIDEO

Alan Klakočer, disciplinski sudac Prve HNL, odlučio je da Nenad Bjelica ne može voditi momčad mjesec dana. Propustit će pet utakmica. Neće voditi domaće utakmice protiv Intera, Rijeke i Istre 1961, te gostujuće protiv Hajduka i Varaždina. Dinamo na Poljudu gostuje u srijedu 4. ožujka, a Zagrepčane će voditi Nino Bule i Rene Poms. Bjelica je dobio i 2.000 kuna kazne.

Na klupu se Nenad Bjelica vraća protiv Lokomotive u Kranjčevićevoj. 

Pokretanje videa...

Dinamo predstavio nove igrače 02:14

Bjelica je isključen u samoj završnici utakmice. Kako stoji u zapisniku, sucu Zebecu rekao je: "Pi*ka vam materina, je*em vam mater na vašem suđenju! Prepali ste se domaćina, zato tako i sudite".

Prije dva dana ispričao se javnosti za sve izrečeno, ali jasno da nije mogao izbjeći kaznu. Ukupno je u HNL-u vodio 59 utakmica, a prvi put je isključen prije tri dana u Osijeku.

Dinamo u nedjelju dočekuje Inter na Maksimiru, gdje šest dana potom dolazi i Rijeka. A onda - najveći derbi protiv Hajduka u Splitu, i to u srijedu, 4. ožujka od 19 sati.

Emir Dilaver dobio je 4.000 kuna kazne zbog isključenja, a kažnjen je i dodatno u iznosu od 5.000 kuna zbog objavljenih neprimjerenih izjava o suđenju utakmice Osijek-Dinamo. Izjavio je da suci Dinamo u Osijeku uvijek "masakriraju" i da je suđenje "katastrofa".

Iz Dinama su kratko poručili:

"GNK Dinamo je zaprimio odluku disciplinskog sudca prema kojoj je glavnom treneru Nenadu Bjelici zabranjeno voditi momčad na utakmicama u roku od mjesec dana.

GNK Dinamo i gospodin Bjelica postupiti će prema odluci nakon što iscrpimo sva pravna sredstva koja imamo na raspolaganju."

Zavjera protiv Bjelice: Skovan je plan kako da ga se riješe?!
Zavjera protiv Bjelice: Skovan je plan kako da ga se riješe?!

Priopćenje HNS-a prenosimo u cijelosti:

Sva trojica isključenih igrača zbog dvije opomene, Stanko Jurić (Hajduk), Petar Stojanović i Emir Dilaver (Dinamo)  kažnjeni su sa po jednom utakmicom zabrane igranja te novčanim kaznama: Jurić i Stojanović moraju platiti po 3.000 kuna, a Dilaver (recidiv) iznos od 4.000 kuna.

Emir Dilaver kažnjen je dodatnom novčanom kaznom u iznosu od 5.000 kuna zbog objavljenih neprimjerenih izjava o suđenju utakmice Osijek-Dinamo (povreda Kodeksa – čl. 84. DP HNS), a po prijavi Povjerenika za natjecanje.

Trener Dinama Nenad Bjelica koji je isključen s klupe u sudačkoj nadoknadi vremena utakmice Osijek-Dinamo zbog psovanja sudaca kažnjen je zabranom obavljanja funkcije na utakmicama u trajanju od mjesec dana te novčanom kaznom od 2.000 kuna (čl. 53. b. DP HNS).

Bjelica se odrekao Moubandjea, a Gvardiola nema u Münchenu?
Bjelica se odrekao Moubandjea, a Gvardiola nema u Münchenu?

Na istoj utakmici u 62. minuti evidentirano je paljenje pirotehničkih naprava od strane navijačke skupine BBB na sjevernoj tribini (10 baklji, jedan strob i jedna rasprskavajuća raketa) te neprimjereno skandiranje pripadnika navijačke skupine Kohorta na istočnoj tribini stadiona u 38. minuti zbog čega je NK Osijek kažnjen novčanom kaznom od 15.000 kuna (čl. 67. i 88. DP HNS), a GNK Dinamo iznosom od 12.000 kuna (čl. 67. DP HNS).

Na utakmici Slaven Belupo-Hajduk u 52. i 83. minuti pripadnici navijačke skupine Torcida zapalili su ukupno 10 baklji te ispalili 2 topovska udara zbog čega je HNK Hajduk kažnjen novčanim iznosom od 16.000 kuna, a NK Slaven Belupo kao organizator iznosom od 7.000 kuna (čl. 67. DP HNS).

HNK Rijeka mora platiti kaznu od 5.000 kuna zbog momčadskog prekršaja na utakmici Gorica-Rijeka kažnjivog po članku 54. DP HNS-a (5 žutih kartona).

Pokretanje videa...

01:01
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 90
VIDEO

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica