Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
11 komentara

Blatter: Borit ću se! Laž je da za naš dogovor nitko nije znao

Imamo dokaz da za ovaj ugovor nismo znali samo Platini i ja. Odbor to opovrgava. Platini i ja imamo takozvani usmeni ugovor ili gospodski dogovor, kaže Sepp Blatter

REUTERS/PIXSELL
Foto: REUTERS/PIXSELL
11 komentara

Fifina etička komisija iz nogometa je izbacila predsjednika Fife Seppa Blattera i predsjednika Uefe Michela Platinija na osam godina. Zabrana je to koja za Blattera (79) znači kraj karijere nogometnog službenika.

- Reći da je danas dobar dan za mene ili Fifu bilo bi u potpunosti pogrešno. Zadnji put smo ovdje sjedili kada je gostovao Nelson Mandela - rekao je Sepp Blatter na konferenciji za medije u Zürichu.

- Ljudska bića se moraju poštivati, a upravo je Nelson Mandela stvorio slogan za Svjetsko prvenstvo u Južnoafričkoj Republici 2010. godine "Slavite čovječnost kroz nogomet" - počeo je svoj govor.

- Dopustite mi da kažem kako mi je iznimno žao. Žao mi je što sam i dalje vreća za udaranje. Žao mi je što sam ja, kao predsjednik Fife, vreća za udaranje. Žao mi je nogometa. Žao mi je Fife. Žao mi je više od 400 članova Fife. Također mi je žao samog sebe i načina na koji se postupa sa mnom.

Aktualni predsjednik Uefe Michel Platini u Fifi je počeo raditi 1998. godine. 

- Mi (Blatter i Platini) imamo takozvani usmeni ugovor ili gospodski dogovor. On je postignut 1998. godine nakon Svjetskog prvenstva u Francuskoj. Gospodin Platini mi je prišao i rekao kako želi raditi za Fifu.

- Rekao je: "Ja sam vrlo skup čovjek", a ja sam mu odgovorio da je to u redu, ali da mu ne možemo platiti trenutno. No ono što me najviše zapanjuje je što danas opovrgavaju postojanje tog dogovora, koji su potvrdila dva sastanka Uefinog izvršnog odbora u Švedskoj i Zurichu u prosincu 1998. godine.

- Imamo dokaz da za ovaj usmeni ugovor nismo znali samo Platini i ja. Odbor to opovrgava. To i dva milijuna švicarskih franaka, koji su uplaćeni Platiniju preko Fife. Borit ću se za sebe i Fifu - zaključio je Sepp Blatter.

Naši partneri pišu
Message