Obavijesti

Sport

Komentari 86

Blijedi Hajduk ili moćna Rijeka: Tko će na kraju u Ligu prvaka?

Blijedi Hajduk ili moćna Rijeka: Tko će na kraju u Ligu prvaka?
1

Rijeka je uhvatila ritam i diže se iz utakmice u utakmicu dok je Hajduk pao u posljednje vrijeme, no tek mu sada slijede lakše utakmice. Utrka za Ligu prvaka bit će neizvjesna do zadnjeg kola, ali tko će na kraju biti drugi?

VIDEO

Trebao je to biti gusti Jadranski derbi kakav se uvijek i očekuje. Pogotovo kada je ulog derbi za drugo mjesto HNL-a i izravni plasman u kvalifikacije za Ligu prvaka.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:53

No, ispalo je da je Rijeka uoči derbija kupila jednosmjernu kartu za spektakl, a Hajduk za debakl. Kako je sudac Batinić dao znak za početak susreta, tako je Rijeka junački krenula prema naprijed pa u prvih pola sata stvorila tri odlične šanse.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Mučio se Hajduk, griješili su njegovi nogometaši kao da su dan ranije pili do zore pa na koncu mogu biti zadovoljni što su primili samo dva gola. Što i očekivati kada tek u 90. minuti stvoriš prvu pravu šansu...

Rijeka protiv Hajduka na Rujevici u 26. kolu Prve HNL

Momčad Simona Rožmana diže se iz kola u kolo, Rijeka djeluje sve uvjerljivije i bez oklijevanja možemo reći da u ovom trenutku jako stilski igrom podsjeća na onu pobjedničku Rijeku Matjaža Keka, koja je zaustavila dominaciju Dinama i osvojila naslov hrvatskog prvaka u sezoni 2017/18.

Slovenski stručnjak povezao je konce momčadi, pronašao čarobnu formulu i sada njegova Rijeka prijeti sa svih pozicija. Lepinjica u paru s Lončarom ili Halilovićem čini glavnu pokretačku snagu riječke veze dok se kao najpouzdaniji igrač posljednjih nekoliko kola pokazao Daniel Štefulj.

O napadačkom trozupcu Andrijašević-Gorgon-Čolak ne treba trošiti previše riječi, no bitno je istaknuti ulogu koju je Rožman pronašao Andrijaševiću. A to je pozicija 'desetke' u kojoj se Franko odlično snalazi dijeleći tu ulogu s Gorgonom ovisno o akciji i situaciji.

Rijeka protiv Hajduka na Rujevici u 26. kolu Prve HNL

S druge strane, Hajduk je pao posljednjih nekoliko utakmica. U zadnjih pet ima tri poraza i ustvari sva najava dobre forme na pripremama uoči drugog dijela sezone pala je u vodu nakon što je druga polusezona krenula.

Istina, Hajduk je u zadnje vrijeme imao vrlo težak raspored pa je u zadnje dvije utakmice izgubio od Dinama i Rijeke, prije toga remizirao s Osijekom dok je kolo prije razbio Goricu.

Tek mu slijede utakmice koje bi realno morao dobiti u borbi za drugo mjesto stoga će utrka za Ligu prvaka biti neizvjesna do posljednjeg kola.

Uzevši u obzir da Hajduku danas nije igrao Ismajli, koji se pokazao kao jedan od ključnih igrača Tudorove momčadi, 'bijeli' se nadaju da slijede bolji dani sada kada će raspored biti nešto lakši.

Pa vas pitamo, tko ima realnije šanse za plasman u Ligu prvaka iduće sezone, Rijeka ili Hajduk?

 
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 86
VIDEO

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...
SPLITSKI FENIKS

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...

Plus+ Što je dopušteno Jupiteru nije volu, bila je Jakobušićeva krilatica koja se razbila na splitskim hridima. Predsjednik je "jupiterima" dopuštao da se s gostujućih utakmica, umjesto klupskim autobusom, vraćaju autima...

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla
SVE JE SLUŽBENO

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla

Hrgović ima 17 profesionalnih borbi i još nije izgubio. Čak 14 puta pobijedio je nokautom. Dubois ima 20 pobjeda i dva poraza, od Usika i Joycea
Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra
BIO U BOLNICI

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra

Odmah nakon utakmice je Ante Budimir prevezen u Sveučilišnu bolnicu u Navarri. Testovi su pokazali da je pretrpio traumu u predjelu prsnog koša. Slomio je tri rebra, a primio je i sredstva protiv bolova, napisao je klub