Obavijesti

Sport

Komentari 10

'Bliski kontakti Gilmoura? Ja se time ne bavim, nije moj posao'

'Bliski kontakti Gilmoura? Ja se time ne bavim, nije moj posao'

Ranije u ponedjeljak izbornik Zlatko Dalić odgovarao je na pitanja novinara te se požalio na neke stvari, među kojima je i tretman vezano za korona virus. Sad se javljaju Škoti

VIDEO

Hrvatska u utorak od 21 sat igra odlučujuću utakmicu sa Škotskom.

POGLEDAJTE VIDEO: Perišićev gol Česima

Pokretanje videa...

Perišićev gol Češkoj VIDEO

Ranije u ponedjeljak izbornik Zlatko Dalić odgovarao je na pitanja novinara te se požalio na neke stvari, među kojima je i tretman vezano za korona virus. Veznjak Škotske Billy Gilmour pozitivan je na Covid-19 te će propustiti utakmicu s Hrvatskom, a Škoti su objavili kako nema bliskih kontakata među ostalim igračima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Korona u škotskim redovima: Najbolji igrač utakmice protiv Engleske propušta 'vatrene'!
Korona u škotskim redovima: Najbolji igrač utakmice protiv Engleske propušta 'vatrene'!

- Znam samo koliki je pritisak vršen na nas, da odgodimo kamp, da ne budemo u tom kampu, napravili smo iznimku i ostali u Hrvatskoj s putovanjima i to nisu realni uvjeti za nas. Ne bih htio da Hrvatska nešto napravi van zelenog terena, ali uvjeti moraju biti jednaki za sve, a to nije slučaj sad. Želim Gilmouru brz oporavak i da nitko ne propusti utakmicu osim njega. 

Slučaj Gilmour: Stranci moraju u izolaciju, a Škoti ne moraju!?
Slučaj Gilmour: Stranci moraju u izolaciju, a Škoti ne moraju!?

Dalić je nadodao i kako nije fer da Hrvatska igra s dvjema domaćinima, a od 18:45 novinarima se obraća i škotski izbornik.

- Gilmour je razočaran, ali nema simptoma, dobro je. Očigledno je to udarac za naš tim, ali i šansa za nekog drugog. Bliski kontakti? Time se ja ne bavim, ja se bavim sastavom za Hrvatsku - rekao je Clarke.

Zvijezda Liverpoola obrisala video sa zaraženim Gilmourom, igrali su zajedno stolni tenis
Zvijezda Liverpoola obrisala video sa zaraženim Gilmourom, igrali su zajedno stolni tenis

- Moj tim je organiziran, uvijek znaju gdje trebaju biti i što raditi i to je dobra osnova za sutra. Ako nastavimo pucati kao dosad, igrati kao dosad, možemo se nadati da će gospođa sreća napokon biti na našoj strani. Mi smo dobri, ali i naš protivnik je, nemojte zaboraviti da su oni igrali finale Svjetskog prvenstva. Imaju dobre igrače. Nadamo se proći skupinu velikog natjecanja prvi put u povijesti Škotske.

Škotska izgleda bolje iz susreta u susret, a tamošnji novinari misle da je sad idealan tajming za pobjedu:

- Nadamo se da će ovo biti još bolje, ako budemo igrali kao protiv Engleske, bit ćemo u igri, a ako nas malo pogodi i sreća, slavit ćemo.

Izbornika su upitali i kako je Gilmour zaradio koronu te je li se išta mijenjalo u proceduri koju prolazi reprezentacija, no Clarke je opet bio bez odgovora. 

Clarke je rekao i kako on gleda na utakmicu:

- Očigledno je Hrvatska favorit, mi imamo malo prednost zbog domaćeg terena i navijača. Kako će utakmica izgledati, ne znam. Obje momčadi trebaju pobjedu, obje će htjeti napadati, mislim da će biti jako zanimljivo ako bude izjednačen rezultat pred kraj utakmice. Očigledno ako jedni zabiju, mogli bi se malo zatvoriti, ali tko zna kako će to izgledati.

Potom se oglasio reprezentativac Liam Cooper:

- Bio je šok. Šteta za Billyja, taman se počeo probijati na velikoj pozornici i sad eto... Nadam se da će ostati asimptomatski i da će se brzo oporaviti. Ali eto, ta situacija nam daje još malo motivacije da ga učinimo ponosnim. Malo nas je uznemirila ta situacija. Svi smo dobili negativan test sad opet, ali baš šteta zbog njega. Vjerujemo da možemo zabiti jer smo stvorili puno šansi i protiv Engleske i Čeha, samo će se netko morati iskazati i pogoditi mrežu. Kad imaš puno šansi, jedna mora ući.

Dotakao se i gol-razlike:

- Moguće da će nam i gol-razlika biti bitna, ali ako dođe do toga, sigura sam da će poruka na teren doći na vrijeme. Jako smo uzbuđeni zbog ovog susreta, ovo je najveća utakmica koju smo imali u dugo vremena.

I on je prokomentirao situaciju o kontaktima:

- Pazili smo se kroz cijeli kamp i hotel, liječnici su bili izvrsni i pazili na sve. Prepuštam njima ovakve odluke... Da, moramo biti pažljivi, ali znamo kakve trenutke užitka može pružiti nogomet. Teško je paziti se za vrijeme proslave gola i takvih stvari, teško je, ali probat ćemo paziti...

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener