Obavijesti

Sport

Komentari 0

Blizanke Vencel u rukavicama: Skidamo kile da se ne bismo morale boriti jedna protiv druge

Blizanke Vencel u rukavicama: Skidamo kile da se ne bismo morale boriti jedna protiv druge
5

Pohađaju 2. razred srednje škole, svaki dan nakon nastave slijedi večernji trening i to uglavnom u društvu dječaka, jer u klubu je samo još nekoliko djevojčica. A subotom i nedjeljom imaju dvostruki trening i sparinge

VIDEO

Nakon što su prije nepuna tri tjedna koprivničke blizanke Dorotea i Gabriela Vencel u Kutini postale državne prvakinje u boksu, pred njima stoji najveći izazov u karijeri. Ove 16-godišnje blizanke se intenzivno pripremaju za Europsko prvenstvo koje će se održati početkom travnja u Poreču. Posjetili smo ih tijekom jednom od svakodnevnih večernjih treninga, koje vodi Dražen Kuhar iz Boksačkog kluba David iz Koprivnice.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Blizanke Vencel 00:59

- Radi se o nadarenim djevojkama, koje su višestruke državne prvakinje, a na prošlogodišnjem Europskom prvenstvu Gabriela je u kategoriji do 54 kilograma osvojila broncu. Očekujemo da će otići koju stepenicu više, kao i njezina sestra Dorotea, koja je u do 60 kilograma izgubila u borbi za broncu. Za nas neće biti iznenađenje ako se plasiraju u sam europski vrh jer po nadarenosti i radu tamo pripadaju. Radi se o vrijednim i nadarenim djevojkama, koje se marljivo pripremaju za Poreč, gdje ih u dva tjedna, koliko traje prvenstvo, očekuju teške suparnice. U Poreč dolazi boksačka elita. U pojedinim kategorijama se pojavljuje i do 30-ak natjecatelja, tako da je to svojevrstan boksački maraton - kaže trener Kuhar, koji zadnjih pet godina radi s djevojkama.

Gabriela je možda u povoljnijem položaju od dvije minute starije sestre jer mora skidati manje kilograma kako bi izbjegle da se natječu u istoj kategoriji. Radi se o stasitim djevojkama visokima 176 centimetara, koje pohađaju 2. razred srednje škole. Svaki dan nakon nastave slijedi večernji trening i to uglavnom u društvu dječaka, jer u klubu je samo još nekoliko djevojčica. Za razliku od škole, treninge, koji obično traju nešto više od dva sata, se ne preskače ni vikendom. Subotom i nedjeljom imaju dvostruki trening i najčešće rade sa sparing partnerima ili nastupaju na revijalnim natjecanjima.

Koprivnica: Darovite sportašice 16-godišnje sestre blizanke Dorotea i Gabriela Vencl

Da bi se što bolje pripremile za nastup od 2. do 15. travnja u Poreču, ovaj vikend će provesti na trodnevnim pripremama u Münchenu. Za razliku od Koprivnice, tamo će imati prilike sparirati s ozbiljnijim protivnicama, od kojih će zasigurno neke doći i u Poreč. Razlog odlaska na mini pripreme u Njemačku je i taj što je kod nas gotovo nemoguće naći dorasle sparing partnerice pa često ukrste rukavice s dječacima iz kluba.

Iako se radi o blizankama, po pristupu boksu su sasvim različitog karaktera. Jedino što nam je trener želio otkriti bilo je kako je jedna pokretljivija, teži tehničkoj dominaciji, dok je druga žešća i više teži fajtu. Ova godina bi trebala biti njihov veliki iskorak na međunarodnu scenu, jer nakon Europskog prvenstva, u listopadu Poreč je domaćin Svjetskog prvenstva, što je prvi put u povijesti da je naša zemlja dobila dva renomirana domaćinstva za redom.

Koprivnica: Darovite sportašice 16-godišnje sestre blizanke Dorotea i Gabriela Vencl

Gabriela nam je kazala da je mlađa seniorka i u posljednje četiri godine je osvojila dvije brončane i dvije zlatne medalje na Prvenstvu Hrvatske i nastupa u kategoriji do 54 kilograma, te da su jedna drugoj najveća potpora. U boksu su se našle slučajno, jer je otac poznavao trenera.

Dorotea nam je rekla da je osvojila na prvenstvima Hrvatske tri zlata i jedno srebro te da su im roditelji najveća potpora.

- Boks je sport u kojem se ne može doći do savršenstva, ali pruža svakom od nas da vrijednim treningom iz dana u dan napredujemo i tomu težimo - kazale su uglas jednojajčane 16-godišnje blizanke Vencl, ponos koprivničkog borilačkog sporta.

U odgovoru na pitanje je li ih strah, kazale su da ih je jedino strah ako u meću ne daju sve od sebe i pruže ono najbolje što znaju i za što se mukotrpno danima pripremaju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'
NEPOTREBNA SCENA

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici
NOĆENJE NA VRHU

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici

Varaždin je zadnji put zaustavio Dinamo na domaćem terenu, a mogao je to napraviti i ovaj put da je Dabro kaznio grešku Theophilea. Vidović je zabio pobjednički gol za samo 53 sekunde u drugom poluvremenu
VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić
GOLIJADA U SPLITU

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić

Sadržajnu utakmicu bez Marka Livaje pred praznim Poljudom odigrali su Hajduk i 'davljenik' Rudeš. Rudešani su u Split stigli spuštenog garda pa teško nastradali, no uspjeli su stvoriti niz odličnih prilika