Sport

Komentari 68

Boban: Uefa favorizira Engleze? To su obične teorije zavjere...

Boban: Uefa favorizira Engleze? To su obične teorije zavjere...

Smiješno je misliti da Uefa favorizira Englesku. Finale će biti prekrasno, bit će to okršaj dva nogometna diva. Ovo finale je htjela Uefa? Nemojte me nasmijavati, rekao je Boban za Gazettu

Engleska nogometna reprezentacija u nedjelju će od 21 sat s Italijom na Wembleyju igrati prvo finale Eura, mnogi će reći uz jaki sudački poguranac.

Finalni pad Raheema Sterlinga podigao je prašinu u nogometnoj javnosti koja se složila da onakav kontakt nije dovoljan za najstrožu kaznu u polufinalu Eura pa se nadugo i naširoko počelo pričati o Uefinom favoriziranju Engleza.

Toj tezi svakako ide u prilog činjenica da su pet od šest utakmica igrali kod kuće, a igrat će i onu najvažniju. 

Ipak, legendarni hrvatski nogometaš i zaposlenik Uefe, Zvonimir Boban, za Gazzettu je kazao kako su to obične gluposti.

- Smiješno je misliti da Uefa favorizira Englesku. Finale će biti prekrasno, bit će to okršaj dva nogometna diva. Ovo finale je htjela Uefa? Nemojte me nasmijavati. Teorije zavjere su uvijek postojale, ali svi koji su u nogometu znaju da nas čeka potpuno čisto finale -  rekao je prvi operativac Uefe zadužen za odnose s ligama i klubovima.

Zvone Boban igrao je deset godina u Italiji te tvrdi da su imali i bolje pojedince u prošlosti, ali da je Roberto Mancini stvorio "momčad". Talijanima će ovo biti četvrto finale, jednom su otišli do kraja.

- Ova momčad ima poseban duh, vidjeli smo ga i ranije, ali smo svi imali sumnje. Nismo znali koliko se visoko ova momčad može podići - rekao je Boban pa dodao:

- Ako gledamo samo općenitu kvalitetu, ovo nije najbolja Italija, ali Mancini je napravio remek djelo. Najbolji igrač je Donnarumma, a tu su još Chiesa i Jorginho, oni donose prevagu - zaključio je.

Najčitaniji članci