Obavijesti

Sport

Komentari 18

Bogdanović izgubio mjesto u petorci, Warriorsi dominiraju

Bogdanović izgubio mjesto u petorci, Warriorsi dominiraju
1

Bojan Bogdanović ušao je u lošu seriju, što NBA liga ne trpi. Mjesto u početnih pet prepustio je Rusu Sergeju Karasevu, što znači da će mu se minutaža smanjiti

VIDEO

Brooklyn Netsi u Chicagu su izgubili treću utakmicu u nizu , pali su na omjer 8-12 i samo je pitanje trenutka kad će izgubiti i posljednje mjesto koje vodi u doigravanje, pa je trener Lionel Hollins odlučio da je vrijeme za neke promjene. Jedna od tih bila je selidba Bojana Bogdanovića iz početne petorke na klupu .

Naš se reprezentativac iz prve ruke uvjerio u kvalitetu obrane Bullsa, promašio je svih pet šuteva iz igre za 16 minuta na terenu, a jedina pozitivna statistika bile su mu tri ukradene lopte. S obzirom na to da više nije starter, minutaža će mu pasti na otprilike 15-ak minuta po utakmici, a Hollins je objasnio da je razlog promjene loša šuterska forma Bogdanovića .

Dok je Bogdanović s klupe pratio poraz, u obračunu ponajboljih razigravača lige Derrick Rose (23 poena) nadigrao je Derona Williamsa (17 poena), a Bullsi pobijedili s 25 razlike. Sergej Karasev , koji je započeo na mjestu Bogdanovića, za 31 minutu zabio je šest koševa i uhvatio šest skokova.

Dva koša Rudeža

Poražen je i Damjan Rudež , koji je s klupe dobio 16 minuta protiv LA Clippersa i zabio dva slobodna bacanja. No za uspomenu mu ostaje podatak da su Pacersi s njim na terenu napravili 18 razlike , čime su i uspjeli doći na samo dva koša zaostatka u posljednjoj minuti. Presudio im je Jamal Crawford košem za +4, kojim je osigurao pobjedu Clippersa (103-96).

- Najvažnije je da nas nisu uznemirili. Ne želimo gubiti vodstva od 15 do 20 razlike, ali u sezoni koja traje 82 utakmice to će se sigurno događati. Važno je da smo pobijedili - objasnio je Chris Paul, autor 17 koševa, 15 asistencija i osam skokova za pobjednike. Pacersi su i dalje na sedam pobjeda, ovo im je bio 15. poraz.

Kerr najbolji početnik

Steve Kerr upisao se u povijest NBA lige. Postao je prvi trener koji je u svojoj debitantskoj sezoni na klupi ostvario 19 pobjeda u 21 utakmici, s Golden State Warriorsima je u nizu od 14 uzastopnih pobjeda nakon slavlja 105-93 protiv Houston Rocketsa.

- Vjerojatno sam trener s najviše sreće u povijesti lige , s obzirom na to da sam preuzeo momčad koja je već bila vrhunska - objasnio je nekadašnji šuter Chicago Bullsa, a i u pravu je.

VIDEO

Steph Curry imao je 20 koševa i po sedam skokova i asistencija, Klay Thompson zabio je 21, a Harrison Barnes 20, pa Houstonu malo znači što je James Harden završio na 34 koša.

Vrijedi istaknuti i veliki nalet Atlanta Hawksa. Klub u kojem je pomoćni trener naš Neven Spahija ostvario je osmu pobjedu zaredom i zaostaje samo jednu pobjedu za Toronto Raptorsima na vrhu istočne konferencije.

Rezultati:

  • Charlotte Hornets - Boston Celtics 96-87
  • Indiana Pacers - LA Clippers 96-103
  • Orlando Magic - Washington Wizards 89-91
  • Atlanta Hawks - Philadelphia 76ers 95-79
  • Chicago Bulls - Brooklyn Nets 105-80
  • Minnesota Timberwolves - Portland Trail Blazers 90-82
  • Dallas Mavericks - New Orleans Pelicans 112-107
  • San Antonio Spurs - New York Knicks 109-95
  • Golden State Warriors - Houston Rockets 105-93
  • Denver Nuggets - Miami Heat 102-82

Istočna konferencija

  1. Toronto Raptors 16-6
  2. Atlanta Hawks 15-6
  3. Washington Wizards 15-6
  4. Cleveland Cavs 13-7
  5. Chicago Bulls 13-8
  6. Milwaukee Bucks 11-12
  7. Miami Heat 10-12
  8. Brooklyn Nets 8-12

Zapadna konferencija

  1. Golden State Warriors 19-2
  2. Memphis Grizzlies 17-4
  3. Portland Trail Blazers 17-5
  4. LA Clippers 16-5
  5. Houston Rockets 16-5
  6. San Antonio Spurs 16-6
  7. Dallas Mavs 17-7
  8. Phoenix Suns 12-11
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

VIDEO Dinamo novi-stari prvak! Kapetan Ademi za 25. HNL titulu
JUBILEJ NA MAKSIMIRU

VIDEO Dinamo novi-stari prvak! Kapetan Ademi za 25. HNL titulu

Guedes je ostavio "bijelo-plave" na cjedilu crvenim kartonom u 60. minuti, a 12 minuta poslije kapetan Ademi naklonio se na petercu na ubačaj Mišića i zabio za naslov "modrih" dva kola prije kraja

VIDEO Daliću, imaš centarfora! Čudesni Gvardiol utrpao je dva gola, Haaland ga samo gledao
SAMO TRPA

VIDEO Daliću, imaš centarfora! Čudesni Gvardiol utrpao je dva gola, Haaland ga samo gledao

Dva je gola zabio hrvatski reprezentativac i to oba desnom nogom. Imao je City penal u sudačkoj nadoknadi, a iako su neki od suigrača htjeli da ga izvede, on je samo odmahnuo i poručio da je zabio dva gola
Pa-pa, titula! Varaždinci šokirali Sopićeve trupe, čudesni Drožđek zabio je dva prekrasna gola
VARAŽDIN - RIJEKA 3-1

Pa-pa, titula! Varaždinci šokirali Sopićeve trupe, čudesni Drožđek zabio je dva prekrasna gola

Promiješao je momčad Željko Sopić u Varaždinu, ali to mi nije donijelo ništa dobro jer su od prve minute dominirali izabranici Nikole Šafarića i na kraju zasluženo slavili