Obavijesti

Sport

Komentari 335

Bogdanović se sapleo, Litva u finalu EP-a sa samo dvije trice

Bogdanović se sapleo, Litva u finalu EP-a sa samo dvije trice
7

Srbija i Litva nisu odigrale vrhunsku utakmicu kao Francuska i Španjolska, ali i u ovoj se na kraju dogodila velika drama. Odlučio je tek pad Bogdana Bogdanovića

VIDEO

Po svemu što se vidjelo do polufinala, već su počele najave za finale između Francuske i Srbije. No to će biti utakmica za treće mjesto na Eurobasketu, u finale, a i na Olimpijske igre u Rio, otišli su Španjolci i Litavci

Da, oni isti Litavci koje je Hrvatska zašamarala uoči Eurobasketa. No i to je samo još jedan pokazatelj koliko su pripreme varljive, igrači Jonasa Kazlauskasa preživjeli su prvo dramu u skupini protiv Češke, pa onda i u osmini finala protiv Gruzije i u četvrtfinalu protiv Italije, a u polufinalu su samo dokazali da ih prati i velika sreća. 

Naime, kod vodstva Litve 66-64 samo 12 sekundi prije kraja Bogdan Bogdanović sjurio se prema košu, prevario svojeg čovjeka i onda se sapleo, pao i izgubio loptu. 

Javila se još minimalna nada za Srbiju jer je Mantas Kalnietis pogodio jedno slobodno bacanje poslije toga, no Miloš Teodosić nije uspio pronaći Nikolu Kalinića u posljednjem napadu, pa je završilo 67-64 za veliku feštu nekoliko tisuća litavskih navijača na tribinama i 20-ak njihovih novinara na press-tribini iza koša. 

Koliko je nevjerojatan prolazak Litve govori i statistički podatak vanjskog šuta. Reprezentacija koja je u povijesti ostavila dubok trag kao tricaška, u polufinalu je zabila tek dvije trice iz 14 pokušaja, no prošlo je to nekažnjeno kad je protivnik ispalio 28 šuteva za tri poena i pogodio samo šest puta. 

Ne samo da je promašivala, Litva je izgubila i 20 lopti, ali malo koga će na Baltiku biti briga za to kad na kraju na semaforu piše +3 za zelene.

Srbiji nije koristilo ni: "Pomozi, Bože!" s tribina, propalo im je 16 koševa Miloša Teodosića, kojeg su Litavci kažnjavali u svakom svojem napadu. Tako su lopte odluke na kraju bile u rukama Renaldasa Seibutisa, koji je završio s 13 koševa.

Jonas Valančiunas dobio je ogled protiv Miroslava Raduljice pod obručima i zabio je 15 koševa, Kalnietis je uz 12 koševa imao i devet asistencija, a vrijedi istaknuti i Mindaugasa Kuzminskasa s 13 koševa i devet skokova. 

U nedjelju će Litva u finalu, svojem drugom uzastopnom na eurobasketima, morati pronaći način kako zaustaviti Paua Gasola. Srbija će protiv Tonyja Parkera igrati za broncu. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 335
VIDEO

As: Luka Modrić je donio odluku
GDJE ĆE 'VATRENI'?

As: Luka Modrić je donio odluku

Luka Modrić proveo je 12 godina u Real Madridu, a nije skrivao kako bi htio nastaviti igrati za Real dok je to moguće. Španjolske novine As pišu kako je hrvatski reprezentativac donio odluku o budućnosti

Hrvatska ostaje bez Snježne kraljice! Evo zašto je savez odustao od bitke i povukao se
OTKAZAN SKIJAŠKI SPEKTAKL

Hrvatska ostaje bez Snježne kraljice! Evo zašto je savez odustao od bitke i povukao se

Plus+ Snježna kraljica trebala je biti prebačena na početak veljače umjesto tradicionalnog termina početkom siječnja. To se, ipak, neće dogoditi, zato što na Sljemenu ne postoje uvjeti za utrku. A ne mislimo na loše vrijeme...
Otkrivamo: Livaja najplaćeniji nogometaš HNL-a, ali jedan je trener zaradio više i od njega!
PROCURILE BROJKE

Otkrivamo: Livaja najplaćeniji nogometaš HNL-a, ali jedan je trener zaradio više i od njega!

Plus+ Više od milijun eura prošle su godine zaradili Petković, ali i jedan pomalo zaboravljeni dinamovac, a blizu milijuna su Nikola Kalinić, Josip Mišić, kao i Livaković, koji je otišao na ljeto. I treneri su se fino obogatili...