Obavijesti

Sport

Komentari 7

Hajdukovci dolaze na proslavu naslova prvaka boksača Torcide

Hajdukovci dolaze na proslavu naslova prvaka boksača Torcide
7

Iako su u sustavu natjecanja tek godinu dana, momci iz Torcide vodeći su i imaju priliku na svom ringu u nedjelju osvojiti naslov prvaka Hrvatske.

VIDEO

U dvorani Boksačkog kluba Torcida održana je danas press konferencija na kojoj je najavljen nedjeljni program završnice boksačkih natjecanja, koji će od 20:00 sati započeti u SC Gripe, gdje će novoosnovani splitski boksački klub imati priliku u prvoj godini svog rada osvojiti naslov prvaka. Glavni tajnik Hrvatskog boksačkog saveza Marko Marović u startu je pohvalio organizatore, otkrio je kako će na rasporedu biti 53 meča u svim kategorijama, a jedna od centralnih mečeva trebao bi biti onaj između Nikice Radonića iz Rovinja i Josipa Perkovića iz Torcide u kategoriji do 86 kilograma.

Boks klub Torcida

- Radimo punom parom, želimo omasoviti i dovesti boks na viši nivo u svim dobnim uzrastima i posebno nas raduju dobri rezultati mladih. Ove godine je EP za seniore do 22 godine bilo u Poreču i osvojili smo tri medalje, Nikolina Čačić je osvojila srebro, ona je ujedno i prva žena koju je hrvatski boks poslao na Olimpijske igre, kao i njene kolege Noa Ježek i Gabriel Veočić. Sve smo posložili na način da bi naši sportaši mogli nastupati što više - kazao je Marović i dodao:

- Očekujemo desetak vrhunskih seniorskih mečeva koji će odlučivati o prvaku, u vodstvu je za sada Torcida, tu je i Rovinj koji dolazi s nekoliko boksača, i vjerujem da će ovo biti prava svečanost boksa u kojoj će slaviti najbolji.

Boks klub Torcida

O uspjesima Boksačkog kluba Torcida govorio je predsjednik i trener, nekad i sam boksač, Dražen Burić:

- Nitko se nije nadao da ćemo već u prvoj sezoni doći u priliku osvojiti naslov. Iskreno, nismo ni razmišljali o tome. Kad smo startali nismo znali ni kakav je sustav natjecanja, išli smo korak po korak, prvo kolo, drugo, treće..., i nakon ljetne stanke smo ligu shvatili vrlo ozbiljno. Željeli smo participirati sa što više boraca, na što više natjecanja, jer za boksača su najbitniji mečevi. Velike boksačke nacije nisu pametnije i bolje od nas, nego su samo iskusnije, naši borbi dolaze na velika natjecanja s desetak borbi, a njihovi s 200-300. Nama nedostaje iskustva i zbog toga pozdravljam odluku Savez da nam svima omogući što više natjecanja, bitno je da cure i momci boksaju jer bez toga nema ni napretka. Sretni smo što se ovakva jedna priredba po prvi put organizira kod nas u Splitu – kazao Burić.

Boks klub Torcida

Sustav natjecanja posložen je na način da omogućava svim natjecateljima borbe sa sebi ravnima te onemogući da u ring ulaze početnici s iskusnim borcima. Tako postoje dvije lige, Prva hrvatska boksačka liga za mlađe u kojoj se natječu kadeti, juniori i mlađi seniori te Prva hrvatsku ligu za seniore.

- Format natjecanja omogućava da klub prijavi boksača u bilo kojoj kategoriji i da ne mora imati natjecatelje u svim kategorijama. Zato u sustavu i imamo preko 80 klubova koji nisu svi veliki, niti imaju sve dobne skupine i težinske kategorije. I kod uparivanja boraca pazi se da se preiskusni ne bi uparili s početnicima. Isto tako, ako jedan klub ima samo jednog natjecatelja, poput Knina ili Samobora, oni također mogu biti upareni i mogu nastupiti. Ovaj sustav pogoduje svima, i malima i velikima, poanta je da svi boksaju i napreduju, talentirano dijete i iz male sredine ima mogućnost doći do reprezentacije.

Boks klub Torcida

Rad Saveza pohvalio je i Vedran Đipalo, također bivši boksač i trener u BK Pauk.
- Kad gledamo koliko ima natjecanja i liga, Savez je jako puno napravio za napredak boksa. Gledajući sadašnju kvalitetu boraca, to je bitna razlika u odnosu na ranije, osjeti se to i na međunarodnoj razini jer se borci iz Hrvatske stalno vraćaju s medaljama – kazao je Đipalo, a Burić dodao:

- Ova liga je razvojna, kad smo Vedran i ja boksali imali smo priliku natjecati se jednom godišnje, na prvenstvu. Oni koji bi izgubili, morali su čekati na sljedeći meč godinu dana. A sada boksaju mjesečno barem jedan meč, oni koji su u reprezentaciji i po tri – četiri. I to protiv sebi ravnih. Tako će sigurnije ući u boks i nitko neće odustati zbog toga što ga je u prvoj borbi prebio neki iskusni boksač koji iza sebe ima 200-300 mečeva. To je jako dobro za napredak boksa.

Boks klub Torcida

Burić se nada da će njegovi borci opravdati očekivanja, pogotovo što su svoj dolazak na priredbu najavili i nogometaši Hajduka, košarkaši Splita, vaterpolisti Jadrana...
- Idemo torcidaški, srčano, pa kako bude. Mi smo daleko od nekih velikih borbi jer smo tek na početku, radimo tek godinu dana, i s obzirom na to imamo dosta pobjeda. Zbog toga vjerujem i u uspjeh. Stvarno sam zadovoljan, kao što sam zadovoljan i sezonom koju igra naš Hajduk, pogotovo ako je okruni osvajanjem kupa. Za mene kao dugogodišnjeg pretplatnika najvažnije je da gledamo dobar nogomet, Livaju, Kalinića, Krovinovića... Ne smijemo podcijeniti Rijeku, pogotovo što se igra na jednu utakmicu, ali vjerujemo u pobjedu Hajduka – zaključio je Burić.

Boks klub Torcida
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe