Obavijesti

Sport

Komentari 1

Hrvate poslali kući: Ovo nema smisla, pa trgovine su im pune

Hrvate poslali kući: Ovo nema smisla, pa trgovine su im pune
2

Naša boksačka reprezentacija sutra se iz Londona vraća u Hrvatsku nakon što su prekinute kvalifikacije za Olimpijske igre. Švicarci su vršili pritisak da se sve prekine, kaže izbornik Dorijan Čalić

VIDEO

Međunarodni olimpijski odbor odlučio je da se u ponedjeljak nakon kraja svih mečeva, prekinu kvalifikacije za Olimpijske igre u Tokiju. Europska kvalifikacije su bile u Londonu, a planirano je da u svibnju budu svjetske. No, zbog situacije s korona virusom, tek u svibnju ili lipnju će biti završene europske. Ipak, pitanje je hoće li uopće i biti Olimpijskih igara ovoga ljeta.

Pokretanje videa...

02:46

Hrvatska je u London otišla s osam predstavnika, a na kraju ih je u igri za Olimpijske igre ostalo četvero. Ispala je i Ivana Habazin, kod žena su u igri za Tokio preko europskih kvalifikacija ostale Nikola Ćaćić i Marija Malenica. Kod muškarca Marko Milun i Luka Plantić u poluteškoj kategoriji. Milun je (+91 kg) bio slobodan u prvome kolu, tako da nije imao niti jednu borbu. Plantić je ostvario jednu pobjedu. Jedinu našu u Londonu u tri dana koliko su kvalifikacije trajale. Bilo je planirano da traju do 24. ožujka, ali su prekinute.

- Prvo su odlučili da će borbe biti održane, ali da neće biti gledatelja - rekao nam je Dorijan Čalić, izbornik muške boksačke reprezentacije i nastavio:

- Onda su krenuli pritisci dva-tri boksačka saveza da se sve prekine. Prednjačio je švicarski boksački savez, a oni su među slabijima ovdje. Nisu imali šanse da se itko od njih plasira u Tokio, a bili su najglasniji u zahtjevima da se sve prekine. Mi smo bili protiv toga, ovo nema smisla. Većina boksača i saveza je bila za nastavak. U Londonu je sve normalno. Sve su trgovine pune.

Naši se boksači i boksačice u srijedu vraćaju u Hrvatsku. Vjerojatno im slijedi samoizolacija.

- Šteta što je sve prekinuto. I Milun i Plantić su imali dobre šanse da osiguraju Tokio. Tko zna kad će se ovo nastaviti. Plantić se u 2. kolu trebao boriti protiv Armenca, kojemu je u prvome meču stradala arkada. Bio bi favorit u tom meču, vjerojatno bi izborio četvrtfinale i onda bi ga jedna borba dijelila od Tokija - kaže nam Čalić, koji je progovorio i o uvjetima na kvalifikacijama.

- U sobama su trebali biti malo veći kreveti, ali eto. Mi smo Hrvati snalažljivi - nasmijao se Čalić.

U Londonu su ispali Ivana Habazin, Toni Filipi, Mladen Sobjeslavski i Marko Zeljko.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...
A NAJSKUPLJI IKAD!?

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...

Plus+ Krivac je predsjednik, koji postavlja pravila igre. I koji je amenovao puno veće probleme od toga je li Sahiti sprintao ili Diallo pružio ruku nakon utakmice... Sada većina igrača izgleda i igra kao da želi što prije otići

Boysi iznenadili porukom upravi Dinama nakon kaveza Rujevice
UOČI FINALA KUPA

Boysi iznenadili porukom upravi Dinama nakon kaveza Rujevice

U Dinamu mogu posegnuti za recipročnim mjerama u finalu Kupa i dati Rijeci pet posto kapaciteta Maksimira, ali navijači "modrih" žele da im se omogući pristup kompletnoj južnoj tribini