Obavijesti

Sport

Komentari 29

Bradyjeva 'super-pidžama', 37 čaša vode dnevno i 'plutanje'

Bradyjeva 'super-pidžama', 37 čaša vode dnevno  i 'plutanje'

Posebna pidžama košta preko tisuću kuna, a Tom Brady na terenu pije i drugačije piće od svih ostalih igrača. Detalji čine prvaka, a quarterback Tampe je najveći prvak u povijesti

VIDEO

New England Patriotsi su ga 'otpisali' te nisu došli ni do playoffa, a on je sada prvak s Tampa Bay Bucaneersima. Tom Brady (43) ne namjerava stati, a mnogi su detalji koji su ga doveli do uspjeha. Spava u posebnoj pidžami, pije više vode nego što je prema mnogima to zdravo, a njegova prehrana sastoji se skoro pa samo od - povrća. 

Brady je osvojio sedmi prsten! Chiefsi su bili baš nemoćni...
Brady je osvojio sedmi prsten! Chiefsi su bili baš nemoćni...

Gotovo sigurno najveći igrač ikada, Brady ima 43 godine na leđima, no njegov kraj se ne nazire. Mirovina? Pa sam je rekao da to još ne dolazi u obzir, plan mu je igrati dok ne bude imao 45! A i 'bocnuo' je malo sve sumnjičave nakon pobjede protiv Kansasa.

- Ponosim se suigračima i trenerima. Vjerovali smo u sebe i znali smo da će se ovo dogoditi, zar nismo? Odigrali smo najbolju utakmicu cijele godine. Ne bih ovo uspoređivao s ičim prije. Svaka godina je fantastična, a ova momčad je prvak za sva vremena. Hvala vam svima - rekao je Brady pa potom rekao kako nema ništa od mirovine:

Pokretanje videa...

Super Bowl 2019 00:45

- Da, vratit ćemo se!

No, gotovo je sigurno da se Brady ne bi mogao osjećati tako ugodno na terenu da ne pazi na svoje tijelo više nego što to radi većina profesionalnih sportaša.

NFL: Super Bowl LV-Kansas City Chiefs vs Tampa Bay Buccaneers

Super-Pidžama

Brady je u suradnji s Under Armourom napravio liniju pidžami koje pomoću biokeramičke tehnologije smanjuju negativne posljedice napornih fizičkih aktivnosti, a i sam quarterback isključivo spava u svojoj super-pidžami. 

Pidžama svu toplinu koju tijelo isijava vraća kroz infracrvene zrake te tako poboljšava kvalitetu sna i oporavlja umorne mišiće.

NFL: Super Bowl LV-Kansas City Chiefs vs Tampa Bay Buccaneers

Međutim, ni pidžama ne radi čuda pa je potrebno nositi je neko vrijeme (par tjedana) kako bi osjetio učinak. Efekt je navodno stvaran, a prije dvije godine testirali su je i ESPN-ovi novinari te je promjena bila osjetna, a zaključak jasan - Pa to bi trebao imati svaki sportaš!

U međuvremenu, osim pidžama Under Armour je izbacio i seriju posteljina istog efekta, kao i trenirki. No ništa od navedenog nije baš jeftino, za komplet (pidžama) morat ćete svakako dati preko tisuću kuna...

Brady je gotovo vegan!?

Prehrana Toma Bradyja iznimno je specifična, a 43-godišnjak ima svog privatnog kuhara koji za njega kuha s najboljim i točno probranim namirnicama.

Nema tu tjestenine, kruha, kofeina, kave, maslinovog ulja, a nema ni previše mesa...

- Njegova prehrana je 80% povrće, a 20% ostale stvari poput smeđe riže, kvinoje, žitarica... No jede i neke mesne proizvode. Konzumira piletinu, voli pojesti i patku, a i losos mu je jedna od dražih namirnica - rekao je Bradyjev kuhar prije dvije godine. Ali ta konzumacija mesa se gotovo isključivo odvija samo za vrijeme doigravanja...

Brady: 'Znali ste da će ovo biti ovako, a mirovina? Vraćam se!'
Brady: 'Znali ste da će ovo biti ovako, a mirovina? Vraćam se!'

Za razliku od većine igrača koji se na terenu osvježavaju Gatoradeom, koji je jedan od sponzora lige, Brady se toga ne drži. Dok pije iz Gatoradeovih čaša, u njima se nalazi posebno spremljen napitak za njega - prirodna limunada s dodanom količinom elektrolita.

Voda je izvor života, glasi poznata misao, a Brady je se itekako pridržava. I to do koje mjere...

Pa na dan kada trenira, Brady popije 37 čaša vode! To je gotovo devet litara i daleko iznad preporučene količine. Brady ovakav način prehrane smatra ključnim kako bi tijelo duže vrijeme ostalo sposobno raditi na visokom nivou dovoljnom za profesionalni sport te je uvjeren kako njegova prehrana smanjuje kiselost organizma, no znanstvenici se ne slažu.

Super Bowl LV - Tampa Bay Buccaneers v Kansas City Chiefs

- Nemoguće je da njegova prehrana utječe na to, jer to rade naši organi - rekao je američki profesor kineziologije Stuart Phillips nakon što je Brady izbacio knjigu o svojoj prehrani, a brojni znanstvenici tvrde kako se njegov unos vode ne bi trebao pratiti jer je doslovce - opasan.

Ipak, čini se da za njega dobro funkcionira...

Voli plutati

Još jedna bitna stavka u njegovom oporavku od trening je plutanje. Takozvani tretmani plutanja eksplodirali su na tržištu prije nekoliko godina.

Uznemirujuće: U rozom tanga odijelu uletio je na Superbowl
Uznemirujuće: U rozom tanga odijelu uletio je na Superbowl

Terapija plutanjem navodno smanjuje stres, dobra je i za fizički i psihički oporavak, a uz stres smanjuje i tegobe raznih upala, ubrzava vrijeme oporavka od ozljede i slično.

Laži i obmane?

I dok se znanstvenici u većini stvari ne slažu s Bradyjem, u korist njihovim argumentima ide i činjenica da je Alex Guerrero, Bradyjev suradnik i čovjek koji je možda i najvažniji dio njegove prehrane, prije nekoliko godina bio pod istragom zbog lažnog predstavljanja sebe kao liječnika te prodavanja suplemenata koji nisu imali nikakve efekte, već su navodno bili teška prevara.

Super Bowl LV - Tampa Bay Buccaneers v Kansas City Chiefs

No realno, Brady ima 43 godine, a i dalje igra gotovo pa savršeno. Planira igrati još dvije godine te se umiroviti s 45, a rijetko koji quarterback je to ikada postigao... Najstariji je bio George Blanda, koji se umirovio s 48 godina, no to je bilo prije nekoliko desetljeća, s 42 godine se umirovio Brett Favre, no njegova posljednja sezona i nije bila neka, a Brady s 43 izgleda kao da neće ubrzo stati...

Poput nekog legendarnog kickera, Bradyju godine ne smetaju, a poput dobrog vina, Tom izgleda kao da je s godinama sve bolji...

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao