Obavijesti

Sport

Komentari 299

Novi kiks velikana! Brazil nije uspio dobiti hrabre Švicarce...

Novi kiks velikana! Brazil nije uspio dobiti hrabre Švicarce...
7

Nogometaši Brazila iznenađujuće su kiksali u prvom kolu skupine E odigravši 1-1 s Švicarskom. Selecao je u vodstvo doveo Coutinho sjajnim golom dok je konačni rezultat postavio Steven Zuber...

VIDEO

Nakon što su reprezentativci Argentine i Njemačke kiksali, ni nogometaši Brazila nisu uspjeli doći do pobjede, čime su se nastavili crni dani za velikane na SP-u. Sve je dao od sebe oporavljenik Neymar da povede svoju momčad do pobjede, no nije uspio.

Brazilci su poveli prekrasnim golom s 18 metara Phillipea Coutinha u 20. minuti, koji je još jednom pokazao o kakvom majstoru je riječ. Primio je loptu igrač Barcelone i sjajno odapeo po golu Švicarske s ruba šesnaesterca. Golman Sommer je prilikom ovog gola bio potpuno nemoćan. No, nije ovo prvi takav gol za Brazilca, kojemu polako postaje specijalnost zabijanje ovakvih golova, a isto ih se nazabijao u dresu Liverpoola.

Kandidat za najljepši gol SP-a: Pogledajte bombu Coutinha!
Kandidat za najljepši gol SP-a: Pogledajte bombu Coutinha!

Nisu se tu Švicarci predali i uspjeli su doći do izjednačenja na 1-1 pogotkom Stevena Zubera u 50. minuti nakon udarca s kuta Xherdana Shaquirija. Izjednačujući gol Švicaraca "upalio je alarm" kod Brazila, no peterostruki svjetski prvaci djelovali su neuvjerljivo. U 70. minuti volej Coutinha sa 13 metara iskosa otišao je pored gola, a u 88. Neymar puca glavom ravno u vratara Sommera. 

U sudačkoj nadoknadi (90+1) prvo je Firmino pucao glavom, ali odlično brani Sommer. Odmah nakon toga Miranda je iz dobre situacije raspalio pored gola. I na kraju (90+6) nakon gužve u kaznenom prostoru udarac Renata Augusta uspio je blokirati Schär.

Tako su Švicarci uspjeli odoljeti Brazilcima (1-1) i upisati vrijedan bod protiv vrlo jakog protivnika, koji su jedni od glavnih kandidata za naslov. S druge strane, ovo je neočekivani kiks za Brazilce, koji su očekivali kako će iz ove utakmice izaći s tri boda.

Ranije je u ovoj skupini Srbija u Samari pobijedila Kostariku sa 1-0 golom Aleksandra Kolarova iz slobodnog udarca u 56. minuti, š čime su preuzeli vodstvo na tablici skupine E. U 2. kolu 22. lipnja igraju Brazil - Kostarika, te Švicarska - Srbija.

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 299
VIDEO

Dzjuba: Htio sam istrčati iz autobusa i udariti Vidu šakom!
NAKON VIDEA 'SLAVA UKRAJINI'

Dzjuba: Htio sam istrčati iz autobusa i udariti Vidu šakom!

Hrvati su me oduševili igrom. Svi su mislili da će ih Englezi pobijediti, ali oni su ih bez problema prošli. No zbog poteza Vide i Vukojevića bili smo jako ljuti, otkrio je Artem Dzjuba

Kylian zna: Luka Modrić među favoritima je za Zlatnu loptu...
GURNUO JE I - SEBE

Kylian zna: Luka Modrić među favoritima je za Zlatnu loptu...

Došao sam u Rusiju po svjetski naslov i odlazim s njim! Programirao sam sebe da ga osvojim! I nije to arogancija već samopouzdanje, kaže Mbappé, najbolji mladi igrač Mundijala u Rusiji
Hrvati presudili: Messi i ekipa vrijeđali Sampaolija 15 minuta
'KAD SAM JA REKAO TKO DA IGRA?!'

Hrvati presudili: Messi i ekipa vrijeđali Sampaolija 15 minuta

U knjizi novinara Ariela Senosiaina opisana je brutalna svađa izbornika Jorgea Sampaolija i argentinskih igrača, koje je predvodio Leo Messi, nakon poraza od Hrvatske