Obavijesti

Sport

Komentari 57

Brende, s tobom igraju zrende: Kako je Šuker ostao bez vlasti

Brende, s tobom igraju zrende: Kako je Šuker ostao bez vlasti
1

BORBA ZA VLAST Čini se da ona njegova pobjeda protiv Šimića ipak nije takav trijumf kakav je mislio da će biti. Sve je izglednije da su ga članovi Izvršnog odbora izabrali tako da bi mu dali manje ovlasti

VIDEO

Ako je Šukerova nedavna pobjeda protiv Darija Šimića i oporbe i osvajanje novog mandata na čelu HNS-a dupli pas odigran s Mamićem, onda je ovo što su sad Brendu učinili Vrbanović, Kustić i Herak nogometnim rječnikom - klasična 'zrenda' (više njih tvori krug, u sredini je jedan koji im pokušava uzeti loptu).

Kaos u HNS-u: Davor Šuker se žestoko obračunao s Herakom!
Kaos u HNS-u: Davor Šuker se žestoko obračunao s Herakom!

Taj koji trči za loptom ovaj put je, nitko drugi nego Davor Šuker, a kao bivšem napadaču oduzimanje lopte ionako mu nikad nije bila jača strana. No kako je zapravo Davor Šuker ostao bez dijela ovlasti u HNS-u? Priča ide ovako nekako.

Otišao je na odmor, da, i volonteri koji rade za 50.000 kuna ponekad trebaju odmor, a dok se on odmarao, Izvršni odbor Saveza usvojio je novi Pravilnik o organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta u Hrvatskom nogometnom savezu.

I sad nam nedavna izjava novog dopredsjednika HNS-a Damira Miškovića da Savez mijenja način rada te da će Šuker ubuduće imati sve manje ovlasti - postaje smislena. Sad je jasno što je predsjednik Rijeke, mislio kad je rekao taj dio o ovlastima. 

Samo, očito je netko zaboravio to objasniti Šukeru.

GNK Dinamo - NK Lokomotiva

Šuker više ne pregovara sam sa sponzorima

Prema tom novom Pravilniku kojeg su izglasali članovi Izvršnog odbora, isti ono koji su podržali Šukera i dali mu novi mandat, neki su dobili nove uloge, neki promaknuće, a izgleda da je u svemu tome izvisio - Brend.

Damir Vrbanović, izvršni direktor Saveza, Marijan Kustić, koji je imenovan direktorom natjecanja i infrastrukture te Ivan Herak, koji je dobio titulu  glavnog menadžera za strateška planiranja, EU fondove i promociju, sad drže najvažnija mjesta u Savezu, a Šuker? On više ne drži sve konce u rukama. I to mu nije drago, a pogotovo mu nije drago što sad više ne odlučuje sam o sponzorima i promociji, već to radi (i) Ivan Herak, bivši nogometaš i nekadašnji ministar turizma. 

Baš je s Herakom, tvrde izvori, Šuker imao žestoki obračun jer se nije mogao pomiriti da više neće imati glavnu ulogu u pregovaranju s budućim poslovnim partnerima, dovođenju  sponzora i svemu onom što HNS-u donosi lovu.

Navodno je Šuker pokušao čak i intervenirati da se novi Pravilnik poništi ili barem promijeni, ali čini se bezuspješno.

Teško je vjerovati da nije znao da će IO imati sjednicu i da će donijeti novi Pravilnik, to je sigurno znao jer je na njoj bio Ivan Meštrović, predsjednik Osijeka i njegov osobni savjetnik. No čini se da Brend nije bio upućen kako će to izgledati u stvarnosti u kojoj je ostao bez značajnog dijela ovlasti, a jedan dio tih ovlasti uključuje i dogovaranje prijateljskih utakmica. Dok je Vrbanović dogovarao prijateljski ogled protiv Senegala koji bi Vatreni trebali igrati u Osijeku 8. lipnja, Šuker je u isto vrijeme preko drugo menadžera dogovarao utakmicu protiv Obale Bjelokosti.

Brende, sorry frende...

Teško je shvatljivo da je razina komunikacije i suradnje u Savezu takva da izvršni direktor radi jedno, a predsjednik drugo, no kad se sjetimo da je to isti onaj Savez koji za struju i vodu godišnje troši 1,2 milijuna kuna i 16 milijuna za vanjske suradnike, ljude koji uopće nisu zaposleni u HNS-u, zapravo nas ovo sve i ne čudi previše.

Čudi se jedino Brend, koji je, kako stvari stoje - izvisio...

Čini se da ona pobjeda protiv Šimića ipak nije takav trijumf kakav je mislio da će biti. Sve je izglednije da su ga članovi Izvršnog odbora izabrali da bi mu dali manje ovlasti.

Samo, netko mu je to zaboravio reći...

 
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 57
VIDEO

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica
VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.