Obavijesti

Sport

Komentari 27

Britanski boksač izazvao je Hrgovića na meč: Ja sam tvoj tatica. Jesi li spreman? Ja jesam

Britanski boksač izazvao je Hrgovića na meč: Ja sam tvoj tatica. Jesi li spreman? Ja jesam

Filip Hrgović je u prosincu slavio protiv Marka De Morija i tako obranio status obaveznog izazivača za IBF pojas, a pitanje je kada će dobiti priliku boriti se za njega. Za to vrijeme jedan boksač iz samog vrha ga je izazvao

VIDEO

Sad kad je Fury ozlijeđen, spreman sam uskočiti i boriti se protiv Usika. Ajmo, Usik! Duguješ mi moju borbu za titulu. Konačno je vrijeme da se suočiš sa mnom, zagrmio je Filip Hrgović (31, 17-0) nakon što je doznao da je Tyson Fury morao otkazati borbu protiv Oleksandra Usika zakazanu za 17. veljače.

Pokretanje videa...

Filip Hrgović u Rijadu 00:29

Nadao se kako bi mogao uskočiti i konačno dobiti priliku boriti se za pojas, ali nije dugo tinjala nada. Organizatori su na kraju otkazali cijelu priredbu i premjestili je na novi datum, 18. svibnja.

Hrvatski boksač tako je opet izvisio, ali čini se kako bi uskoro mogao opet u ring jer ponuda ne manjka. Turki Alalshikh, savjetnik Kraljevskog dvora i čovjek zadužen za sva velike događaje na saudijskom tlu, ponudio hrvatskom boksaču da se bori 8. ožujka u Rijadu na priredbi koju će predvoditi Anthony Joshua i Francis Ngannou.

Na raspolaganju mu je stavio nekoliko velikih imena kao što su Martin Bakole, Jarrell Miller, Agit Kabayel, Jared nderson, Frank Sanchez i Daniel Dubois. A upravo se potonji javio na društvenim mrežama i izazvao Hrgovića!

- Hrgoviću, ja sam tvoj tatica. Čujem da prozivaš razna imena, ali svoje još nisam čuo. Jesi li spreman, jer ja jesam! - rekao je Daniel Dubois.

Iako mu je tek 26 godina, britanski boksač pripada samom boksačkom vrhu. U karijeri je pobijedio 20 puta i izgubio dvaput, Oleksandra Usika i Joea Joycea. Riječ je o jako opasnom boksaču koji je nova britanska nada i pred kojim je blistava budućnost.

Meč između ovog dvojca bio bi pravi spektakl, riječ je o boksačima koji ciljaju na sam vrh i nadaju se borbi za pojas, no Hrgović je trenutno puno bliže tome obzirom na svoj status obaveznog izazivača po IBF tituli. I upravo zato je svima jasno da bi za Hrgovića ovaj meč bio jako rizičan. Ako bi i prihvatio meč, jasno je kako bi bio lovina. Puno više toga može izgubiti, a to je status obaveznog izazivača, nego dobiti. Ako izgubi, pitanje je hoće li više ikada biti ovako blizu meča za pojas.

Filip Hrgovic v Zhilei Zhang

S druge strane, Dubois bi se ugurao među pretendente koji se nadaju borbi za pojas, a Hrga s porazom više ne bi imao takav renome u boksačkom svijetu kakav trenutno uživa. Prihvaćanje ovakvog meča zato je dvosjekli mač. Ako pobijedi, Usik ili Fury, tko god slavio u meču za ujedinjenje titula, više ga neće moći izbjegavati. No, ako izgubi, ostat će bez statusa obaveznog izazivača i ispasti iz elite. A tamo je jako teško doći.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige
Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju