Obavijesti

Sport

Komentari 59

Čačić: Mamić? Hodam slobodno po ovoj zemlji bez bodyguarda, a hvala mu zbog jedne stvari

Čačić: Mamić? Hodam slobodno po ovoj zemlji bez bodyguarda, a hvala mu zbog jedne stvari

Nisam vezan menadžerskim lobijima, iza mene ne stoje politički lobiji nego samo moj rad. Hvala Mamiću što se otresao od mene, rekao je Čačić i dodao da se Petković vraća treninzima idući tjedan i nitko više neće otići iz kluba

VIDEO

Ante Čačić stigao je u Dinamo prije devet mjeseci kao vatrogasno rješenje u borbi za naslov prvaka. Klub je bio u krizi, Hajduk je puhao za vratom. No, ne samo da je ostavio titulu u maksimirskim vitrinama, već je s Dinamom izborio Ligu prvaka, a i ove sezone suvereno drži prvo mjesto u prvenstvu.

POGLEDAJTE VIDEO: ČAČIĆ ODGOVORIO MAMIĆU 

Do sada je bio samo trener, a od srijede je službeno i sportski direktor. Dinamo ga je nagradio potpisavši s njim ugovor do ljeta 2024. godine. Dinamo u subotu (17.30) dočekuje Goricu u 18. kolu HNL-a, a trener Čačić je tim povodom došao na press konferenciju. 

Bila je to neuobičajena presica u čijem fokusu nije bio susret s Goricom, već optužbe i prozivke bjegunca Zdravka Mamića na račun trenera Dinama.

Kako situacija u klubu utječe na igrače i koji je vaš odgovor na optužbe iz Međugorja, glasilo je naše pitanje, na što je Čačić dao poduži odgovor.

- Činimo sve da igrači budu fokusirani na svoje zadatke, da se dovedu u stanje koje je potrebno da mogu prezentirati svoju kvalitetu. Jasno nam je da rezultat i ponašanje momčadi na terenu stvara pravo ozračje. Siguran sam da će nas navijači podržati, da igrači brane Dinamo tamo gdje ga treba braniti. Što se tiče Mamića, ne bih se referirao previše iz razloga što želim biti fokusiran na moju zadaću, moj opis radnog mjesta. Ali mogu reći par stvari. Tamo sam čuo da mi je plaća dvostruko povećana, moja plaća nije tajna, može se vidjeti svugdje, na Cometu. Za 20 je posto veća nego do sada. Produženje ugovora je za mene normalna situacija, isticao mi je u lipnju. U klubu su procijenili da su mojim dolaskom ekipa pa i pojedinci napravili iskorak, što potvrđuje osvajanje naslova, superkup, ulazak u Ligu prvaka, stanje na tablici. Toliko smo radosti i sreće imali prezentacijom naše reprezentacije u kojoj su igrali naši igrači. Prema tome, drago mi je da su to prepoznali. Sad je jasna situacija tko odgovara za sve što će se događati u bliskoj budućnosti - rekao je Čačić pa nastavio o Mamićevim prozivkama.

Porto: Uo?i utakmice protiv Porta, Mami? i ?a?i? u žustroj raspravi

- Što se tiče moje energije, moj bezobrazluk je takav da hodam po ovoj zemlji i mom gradu Zagrebu bez bodyguarda, ne bježeći od ikoga. Prvi put kad sam dobio telefon, nikad nisam broj promijenio. S tim problema nemam. Energiju trenera trebalo bi gledati kroz momčad. Energiju momčad pokazuje otkako sam ovdje. I u sami smiraj sezone, kad je stigao umor, ekipa je protiv Šibenika pokazala energiju. Ne znam što bi još tu trebalo demantirati. Ja mu se zahvaljujem od srca iz razloga što nisam čovjek koji otresa ljude od sebe, iako osjećam tu stigmu. On je učinio nešto što mi je olakšalo leđa jer se otresao od mene. Svi koji me poznaju znaju da sam ja Ante Čačić, uvijek sam bio svoj i nikad nisam s njim bio u paktu, ni s Antolićem ni s kim drugim - kazao je Čačić. 

- Kakav sam u Dinamu, bio sam takav u Dubravi, Zadru, Markuševcu, Koprivnici. Egiptu, reprezentaciji. Činjenica je da su me dvaput zvali u Inter, dvaput u Dinamo, bio sam izbornik, dovoljno govori s kim sam ja u paktu. Dok god radim u Dinamu, radit ću kao da ću ovdje biti sto godina. Štitit ću interese kluba i struke, bez obzira na sve okolnosti. Nisam vezan menadžerskim lobijima, ne stoje politički lobiji iza mene, iza mene stoji samo moj rad. Hvala Mamiću što se otresao od mene. Što se tiče moje energije, nisam još u osmom desetljeću, u sedmom sam kao i on, ali nemam energiju kao on da osnivam novu obitelj - rekao je prozivani trener Dinama.

Mamić je, između ostaloga, rekao kako je Čačić rekao da mu Oršić više ne treba i da je odbio dovesti Marka Pjacu. No, trener Dinama nije se osvrnuo na to. 

Varaždin: Zdravko Mami? i Davor Šuker pokušavaju spasiti NK Varaždin

Dinamo prvenstvo nastavlja utakmicom protiv Gorice, a cilj je jasan. Osvojiti prvo mjesto pa se opet sljedeće sezone plasirati u Ligu prvaka. 

- Kreće prvenstvo sutra, čuli ste da je klub sa mnom potpisao ugovor na godinu dana, od sada sam i sportski direktor. Izuzetno sam počašćen, to je velika čast i obaveza. Tu sam funkciju obavljao i do sad, konzultirali su me u klubu oko tog sportskog dijela. Isto tako, svi moji prethodnici su imali tu funkciju, počevši od Bjelice, Zorana Mamića, Damira Krznara, Željka Kopića, na kraju i mene. Drago mi je jer su ljudi u klubu vidjeli da je potrebno stabilizirati sportski dio, da su uvjereni da je kurs dobar kad je u pitanju sportski sektor i to me čini sretnim. Velika je to obaveza, naročito kada imamo turbulencije u Skupštini. To nije moja domena, ja sam fokusiran da napravim ono što se očekuje, a to da sačuvam primat u hrvatskom nogometu i da se pripremimo na proljeće za ono što nas čeka, a to je plasman u europska klupska natjecanja. Da budemo sudionici Lige prvaka.

Prvenstvo se nastavlja nakon nikad duže stanke od dva mjeseca. Modri su dio priprema odradili u Rovinju, no mnoge čudi što su odigrali tek dvije prijateljske utakmice. 

Zagreb: Dinamo pobijedio Bravo u pripremnoj utakmici

- Utakmica s Goricom dolazi nakon veće stanke. Naši igrači su imali veliki broj utakmica pa je bio veći odmor. Radili smo od 14. prosinca, radili smo obilno i intenzivno. Nažalost, imali smo pokoju utakmicu premalo. Utakmica protiv Brava trebala je biti generalka za prvenstvo, no bila je u uvjetima vaterpola. Momčad je spremna, u dobrom stanju, bez obzira na sve što okuplja pozornost oko Dinama. Siguran sam da momčad s dosta energije i htijenja učiniti sve da pobijedimo sutra. Na tom putu je Gorica koja ulazi u jednom drugom ruhu s novim trenerom, nastupit će igrači koji nisu imali pravo protiv Varaždina. Ne očekuje nas lagan susret, ali imamo kvalitete i motiva i da ćemo utakmicu odraditi na pravi način. Za ovu utakmicu neće konkurirati Lauritsen, koji ima problema od priprema, te Boško Šutalo koji nije u pravom stanju. Petkovića očekujem sljedeći tjedan u treningu. Svi ostali su tu. Bit će u kadru pet naših mladih igrača: Gurlica, Rukavina, Brkljača, Vrbančić i Lukanić. 

Mislav Oršić otišao je iz Dinama, spominju se potencijalni transferi Dominika Livakovića i Josipa Šutala, no Čačić tvrdi da nitko više neće otići.

- Odlazaka neće biti, a što se dolazaka tiče, vidjet ćemo prvo što se događa u našem vrtu. Moramo voditi računa o našoj školi, da damo tim igračima prostor. Kulenovića nećemo vraćati iz Lokomotive. Vidjet ćemo hoće li Omeragić doći sad ili na ljeto. Razgovara se o tome - zaključio je trener Dinama.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 59
VIDEO

Bjelica dobio otkaz u Unionu!
KRAJ SURADNJE

Bjelica dobio otkaz u Unionu!

Nakon što je Union Berlin na domaćem terenu izgubio 4-3 od izravnog konkurenta u borbi za ostanak Bochuma, uprava kluba odlučila je završiti suradnju sa hrvatskim strategom

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...
A NAJSKUPLJI IKAD!?

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...

Plus+ Krivac je predsjednik, koji postavlja pravila igre. I koji je amenovao puno veće probleme od toga je li Sahiti sprintao ili Diallo pružio ruku nakon utakmice... Sada većina igrača izgleda i igra kao da želi što prije otići
Lova do krova: Nenad Bjelica je kao trener na otkazima zaradio više od četiri milijuna eura!
NAPUNIO RAČUNE

Lova do krova: Nenad Bjelica je kao trener na otkazima zaradio više od četiri milijuna eura!

Hrvatski trener je u godinu i osam mjeseci dobio čak tri otkaza. Prvi u rujnu 2022. godine u Osijeku pa je zatim preuzeo Trabzonspor gdje je postao bivši u listopadu prošle godine. Sad ga je smijenio i Union