Obavijesti

Sport

Komentari 34

Čačić: Uvijek prvi primimo? Bilo je kritika, ali su one dobrodošle

Čačić: Uvijek prvi primimo? Bilo je kritika, ali su one dobrodošle

Uoči uzvrata sa Škupijem trener Dinama Ante Čačić održao je press konferenciju. Na presici Goce Sedloskog bilo je 30-ak novinara dok je Čačićevu najavu došlo ispratiti 10-ak novinara

VIDEO

Nogometaši Dinama otputovali su u Sjevernu Makedoniju gdje će u Skoplju igrati uzvratnu utakmicu 2. pretkola Lige prvaka protiv Škupija. 'Plavi' su u Skoplje stigli nakon 2-2 na Maksimiru i premda je momčad Goce Sedloskog napravila veliki pothvat, Dinamo je i dalje favorit za prolaz.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

'Škupe' pogreške Dinamovih igrača: Zagrebački 'Modri' prosuli su pobjedu u 89. minuti VIDEO

Iako se ranije u ponedjeljak nije znalo hoće li biti prijenosa sa stadiona Toše Proeski, stigla je potvrda da će prijenosa ipak biti!

TV prava ipak osigurana: Evo gdje ćete moći gledati Dinamo!
TV prava ipak osigurana: Evo gdje ćete moći gledati Dinamo!

Uoči uzvrata sa Škupijem trener Dinama Ante Čačić održao je press konferenciju. Na presici Goce Sedloskog bilo je 30-ak novinara dok je Čačićevu najavu došlo ispratiti 10-ak novinara.

Komentar sutrašnje utakmice?

- Čeka nas uzvratna utakmica, dvoboj koji će reći tko ide dalje u pohod na Ligu prvaka. Kao gostujući trener prihvaćam ulogu favorita, mislim da je Dinamo, uz poštovanje domaćinu, bolja momčad. Učinit ćemo sve da budemo bolji nego u prvoj utakmici, znamo da će Škupi napraviti sve da nas iznenadi - započeo je Čačić presicu.

Dinamo je dosta raspucan u zadjnim utakmicama, zabija puno golova...

- Dinamo je dosta golova zabijao u zadnjim utakmicama. Po nogometnim parametrima smo imali više od igre i bolje prilike u prvoj utakmici, da smo nešto zabili rezultat bi bio drugačiji. Gosti su iskoristili naše dvije nepažnje, došli su do rezultata koji im daje nadu. Mi imamo kvalitetan roster, više iskustva u Europi. Tu smo došli vruće glave i bistrog srca, želimo odraditi što se od nas očekuje.

Susret bi potencijalno mogao otići i do penala. Nema gola u gostima pa ako Dinamo kojim slučajem odigra remi, ići će se u produžetke. Jeste li vježbali penale?

- Zanima nas samo pobjeda, samo ona vodi Dinamo u daljnje natjecanje. Penali? Priželjkujem da sve riješimo u 90 minuta. Imamo igrače s kojima vjerujemo da sutra možemo riješiti. U kadru nemamo Josipa Šutala i Theophilea u odnosu na prijašnje utakmice. Jedan ili dva napadača? Vidjet ćemo sutra. Mi ne ovisimo o jednom napadaču, u Koprivnici smo imali pet različitih strijelaca, sastav ćete znati sutra.

Kakav Škupi očekujete?

- Utakmica traje 90 minuta, rezultat koji su napravili u Zagrebu daje im nadu u nešto više. Oni žele iznenađenje, ali mi ćemo pokušati sve da ih spriječimo. Možda ne bih trebao reći, ali Škupi ima tri dobra ofenzivca, dobri su i sredini terena, imaju dobru dubinu i energiju. Sve se vrti oko Alvareza, on mi se čini najbitniji. Važno je što su funkcionirali kao momčad, bili su kompaktni, djelovali jako dobro.

Je li vas iznenadio Škupi?

- U najavi utakmice sam rekao da ne igramo s bilo kakvom ekipom, već prvakom Sjeverne Makedonije. No, hrvatski mediji su proglasili Škupi autsajderom što je u nogometu teško, pogotovo početkom sezone. Tako je Dinamo i početkom sezone pobijedio Arsenala. U uvodu sezone svi su rezultati mogući, ali sada je prošlo osam dana, u boljem smo tonusu i boljoj situaciji.

Dinamo je u svi utakmicama ove sezone prvi primio gol, brine li vas to sutra?

- Mi smo dobro reagirali i na pripremama kad smo gubili 3-0, pa i protiv Lokomotive, i protiv Škupija, pa i Slaven Belupa. Ali, mislim da je vrijeme da tome konačno dođe kraj. Bilo je i nekih kritika na naš račun, ali mogu reći kako su nam one čak i bile dobrodošle.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 34
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom