Obavijesti

Sport

Komentari 21

Caktašu će zaboraviti penale, a Sterling ne zna što bi s loptom

Caktašu će zaboraviti penale, a Sterling ne zna što bi s loptom

Iako Jadranski derbi nije ponudio previše pravog nogometa, secirali smo igru svih pojedinaca na Rujevici. Igrač utakmice, dakako, kapetan Hajduka Mijo Caktaš

VIDEO

Hajduk je pobijedio Rijeku 1-0 u zaostaloj utakmici petog kola HNL-a ovu srijedu na Rujevici zahvaljujući golu Mije Caktaša iz četvrte minute sudačke nadoknade, praktički iz zadnjega napada na utakmici, a evo kako su odigrali akteri Jadranskog derbija.

POGLEDAJTE VIDEO: Caktaš posjetio baku kojoj su ukrali vino

Pokretanje videa...

Caktaš posjetio baku Mariju 01:27

Rijeka

Ivan Nevistić (-) - Nije kriv za gol, a drugog posla (bez pretjerivanja) nije ni imao pa ostaje dosta apsurdno: poražen, a neocijenjen.

Luka Capan (6) - Solidno izdanje u obrani. Bez nervoze i 'njegove' igre na rubu kartona. Pravovremen i čvrst u duelima premda je, kao i cijela riječka obrana, više posla imao u započinjanju riječkih nego blokiranju splitskih napada.

Nino Galović (6) - Zapovjednik obrane koja je protiv talijanski opreznog i usukanog Hajduka zapravo imala 92 minute mirnog života. Na njegovu i žalost cijele Rijeke igralo se - 93 minute.

Hrvoje Smolčić (6) - Dvije krive predaje lopte iz zadnje linije, ali osim toga: još jedan običan dan u uredu.

Ivan Tomečak (6) - Dobar, aktivan po desnoj strani. Ali i uhvaćen u mrežu taktičkog pristupa pod radnim naslovom 'Oprez je majka netaknute mreže'. Uz sav oprez i bez ikakve Tomečakove krivice ispalo je da baš i nije uvijek tako.

Tramezzani: Protiv Osječana i Dinama igrali smo bolje. Mijo? Nije mu bilo lako, dokazao se
Tramezzani: Protiv Osječana i Dinama igrali smo bolje. Mijo? Nije mu bilo lako, dokazao se

Domagoj Pavičić (6,5) - Najpoduzetniji u riječkoj 'vezi'. Pavičić kakvog odnedavno gledamo u kontinuitetu: fajter čija igra nije čekanje na potez nego puna duela, trke i uklizavanja. Kalinić mu je 49' uskratio gušt da zavuče gol Hajduku.

Adam Gnezda Čerin (6) - Slovenac je nogometaš koji i zna i može. Uloga koju mu namijenio sunarodnjak, da bude korektor veze i daleko od protivničkog gola, čini ga manje uočljivim, ali Čerin svoj posao uvijek odradi u najmanju ruku dobro.

Robert Mudražija (5,5) - Dečko je došao nedavno, još je u fazi prilagodbe premda je jasno da će Rijeci biti od itekakve koristi. Večeras je bio dio trkačko-taktičke, a ne izrazito napadače Rijekine veze. Pa smo vidjeli: puno trke i - ne baš puno učinka.

Franko Andrijašević (5,5) - Pola ocjene manje zbog promašenog zicera u 83'. Da je zabio Rijeka bi vjerojatno pobijedila, a Franko bio junak. Ovako su Bijeli puni gorčine poraza, a Franko uz Vukčevića jedan od dvojice riječkih tragičara.

Sandro Kulenović (6) - Stoperi ga udaraju i ne štede, ali 'Kule' je napadač koji više tuče nego što ga istuku. Opet je rintao za momčad, a u šansi nije bio zato što ih - njegova momčad nije stvarala.

Mister, dobro razmislite prije nego li Miju ostavite na klupi
Mister, dobro razmislite prije nego li Miju ostavite na klupi

trener Simon Rožman (5,5) - Izgubio je Jadranski derbi pa prolaznu ocjenu ne može dobiti. Razumljivo je da niti protiv prosječnog Hajduka nije htio u pretjerani rizik, ali on i Tramezzani zajedno su 'ubili derbi'. Tramezzani je bar uzeo bodove...

Andrija Vukčević (5) - Dečko je ušao u 61' i zapravo odigrao jako dobrih pola sata, a onda sve upropastio kašnjenjem u 93. minuti, Caktaš je gol zabio u njegovoj zoni.

Luka Menalo (5) - Igrao od 61', bez nekog posebnog učinka niti sa nekim dodatnim impulsom u odnosu na Kulenovića. Prošli Jadranski derbi je on odlučio, u ovome je imao: prolaznu ulogu.

Sterling Yateke (5,5) - Pola sata na travnjaku, kao i obično tražio loptu, ali problem je što baš i ne zna što napraviti kada lopta dođe do njega. Poslan na teren da donese novu energiju i opasnost za Kalinića. Nije donio ni jedno, ni drugo.

Ivan Lepinjica (-) - Igrao prekratko za ocjenu.

Hajduk

Lovre Kalinić (7) - Četiri gola zabili su mu od povratka u Hajduk u lijeve rašlje, danas mu Riječani na svu sreću nisu tamo zapucali. Solinjanin na golu Hajduka Kalinić bio je uspješniji od Solinjanina u napadu Rijeke Andrijaševića.

Darko Todorović (5,5) - Kad on krene u slalom s loptom u nogama teško je razaznati vodi li on loptu ili lopta vodi njega.

Mario Vušković (6) - U jadranskom derbiju igra se muški nogomet i tako se pravi stoper mora i postaviti, čvrsto, ako treba i uzvratiti udarac protivniku, a ne tražiti prekršaj od sudca.

Kristian Dimitrov (6) - Za promjenu, večeras nije puno griješio, a to je za njega veliki napredak.

Stefan Simić (6,5) Solidno se snašao u zahtjevnoj ulozi libera koju do sada nije igrao. Na njemu je bila odgovornost za cijelu obranu, gol nisu primili, znači palac gore...

David Čolina (5,5) - Jedan od slabijih, teško se snalazio u novoj formaciji, tri puta je s loptom u nogama odšetao u aut. Tramezzani je upravo njega najviše ohrabrivao...

Kapetan Mijo spašava 'bili' brod: Hajduk golom Caktaša u zadnjoj sekundi dobio Rijeku!
Kapetan Mijo spašava 'bili' brod: Hajduk golom Caktaša u zadnjoj sekundi dobio Rijeku!

Stanko Jurić (6) - Prolazna ocjena za Hajdukovog maratonca samo zbog truda. Njemu je ovo bila šesta utakmica u kompletnoj minutaži. Stanko je na rezervi i hitno mu treba odlazak u boks.  

Darko Nejašmić (6) - S umornim Jurićem i indisponiranim Ananasovim i njegov zadatak u sredini terena bio je puno teži. U obrani je stigao većinu toga zatvoriti, prema naprijed nije previše ni kretao...

Jani Atanasov (5.5) - Danas je bio jedna od lošijih, očito je i njemu nakon sjedenja na klupi šesta utakmica u nizu u dvadesetak dana bila previše. I on bi s Jurićem morao u boks.

Marin Jakoliš (5,5) - Puno truda, malo rezultata, najbolju priliku s desetak je metara umjesto prema golu Nevistića poslao u aut?!

Naravno da smo razočarani. Oni su zabili gol iz jedne i pol prilike
Naravno da smo razočarani. Oni su zabili gol iz jedne i pol prilike

Umut Nayir (6) - Umjesto videosnimki igre protivnika bilo bi bolje da mu Tramezzani prikaže pokoji nastavak serijala "Sam u kući", i onako je većinu utakmice proveo usamljen u napadu hrvajući se sa stoperima Rijeke.

Mijo Caktaš (7,5) - Život piše romane, a Mijo Caktaš ispisuje knjige Hajdukovih rekorda. Nakon večerašnjeg gola na Rujevici navijači će mu zaboraviti sve promašene penale...

trener Paolo Tramezzani (6,5) - U šahovsku partiju s Rožmanom ušao je s crnim figurama i s hendikepom četvorice fibroznih igrača. Zaigrao je na jedinu moguću kartu, učvrstio obranu i čekao grešku protivnika. Na koncu se i njemu posrećilo.

Mario Čuić (-) - Premalo igrao za ocjenu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...
A NAJSKUPLJI IKAD!?

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...

Plus+ Krivac je predsjednik, koji postavlja pravila igre. I koji je amenovao puno veće probleme od toga je li Sahiti sprintao ili Diallo pružio ruku nakon utakmice... Sada većina igrača izgleda i igra kao da želi što prije otići

Boysi iznenadili porukom upravi Dinama nakon kaveza Rujevice
UOČI FINALA KUPA

Boysi iznenadili porukom upravi Dinama nakon kaveza Rujevice

U Dinamu mogu posegnuti za recipročnim mjerama u finalu Kupa i dati Rijeci pet posto kapaciteta Maksimira, ali navijači "modrih" žele da im se omogući pristup kompletnoj južnoj tribini