Obavijesti

Sport

Komentari 4

Calderon bolji od Rubija, Bullsi upisali pobjedu nad Detroitom

Calderon bolji od Rubija, Bullsi upisali pobjedu nad Detroitom
1

Uspješniji u dvoboju dvaju španjolskih playmakera bio je Jose Calderon koji je s Torontom svladao Rubijevu Minnesotu 97-87. Chicago Bullsi osmi su put slavili

VIDEO

Košarkaši Toronto Raptorsa u ponedjeljak su na svom parketu nadigrali Minnesota Timberwolvese 97-87. Utakmicu je označio sraz španjolskih razigravača obiju momčadi.

Iskusniji je Jose Calderon s 14 koševa, šest asistencija i tri skoka za 40 minuta odnio pobjedu nad mlađim Rickyjem Rubijem (10 koševa, šest asistencija, četiri skoka i tri osvojene lopte za 29 minuta), jednim od otkrića dosadašnjeg dijela sezone. Neiskustvo je mladi razigravač Wolvesa dokazao trima pokušajima šuta koji su mu suparnički igrači blokirali, a slabo je i šutirao iz igre (2-9).

Slab učinak Kevina Lovea (13 koševa uz šut 3-16 iz igre, premda uz 14 skokova) i nedostupnost Michaela Besleyja zbog ozljede tako su morali nagnuti na stranu domaće momčadi koju je napadačkim učinkom predvodio Andrea Bargnani s 31 košem. Amir Johnson ostvario je najbolji učinak sezone s 19 koševa i 11 skokova.

Do osme su pobjede u desetoj utakmici sezone došli Chicago Bullsi, koji su na svom parketu uvjerljivo nadigrali Detroit Pistonse 92-68.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Carlos Boozer predvodio je domaći sastav s 23 koša i osam skokova, dok je Derrick Rose utakmicu završio s 22 koša i osam asistencija.

Do sedme pobjede u desetoj utakmici došla je vrlo dobra Atlanta, i to 106-101 pobjedom na gostovanju kod New Jersey Netsa. Treća je to već ovosezonska pobjeda Hawksa nad Netsima.

Pobjednike je ponovno predvodio Josh Smith s 26 koševa, što je njegov najbolji ovosezonski učinak. Uobičajeno ujednačenu petorku i ovom su prilikom upotpunili Joe Johnson (22 koša), Jeff Teague (20 koševa) i Al Horford (14 koševa, 9 skokova). Kod domaćina je najbolji bio rookie MarShoon Brooks s 19 koševa, dok je Deron Williams ostvario učinak od 15 koševa i 14 asistencija.

Carmelo Anthony i Amare Stoudemire nisu bili šuterski raspoloženi, ali su svejedno pridonijeli jedvitoj domaćoj pobjedi (91-87) New York Knicksa nad slabašnim Charlotte Bobcatsima.

Anthony je ubacio osam od posljednjih devet koševa njujorške momčadi završivši utakmicu s 22 koša (6-18 šut iz igre), dok je Stoudemire okončao utakmicu s 25 koševa i 12 skokova. Najbolji igrač Knicksa bio je centar Tyson Chandler, lani prvak s Dallas Mavericksima, ubacivši 20 koševa uz 13 skokova.

Najbolji igrač na parketu bio je svejedno Francuz u redovima gostujuće momčadi, Boris Diaw, s 19 koševa, deset skokova i sedam asistencija.

NBA liga, pondjeljak:

Philadelphia – Indiana 96-86 (Iguodala 20k, 9s, 5a / West 15k, 11s)

Toronto – Minnesota 97-87 (Bargnani 31k, Johnson 19k, 11s / Williams 13k, 8s)

New York – Charlotte 91-87 (Chandler 20k, 13s / Diaw 19k, 10s, 7a)

New Jersey – Atlanta 101-106 (Brooks 19k, 10s / Smith 26k, 6s, 4a)

Chicago – Detroit 92-68 (Boozer 23k, 8a / Monroe 14k, 10s, 6a)

Denver – New Orleans 81-94 (Gallinari 15k / Kaman 20k, 7s)

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...
SPLITSKI FENIKS

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...

Plus+ Što je dopušteno Jupiteru nije volu, bila je Jakobušićeva krilatica koja se razbila na splitskim hridima. Predsjednik je "jupiterima" dopuštao da se s gostujućih utakmica, umjesto klupskim autobusom, vraćaju autima...

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla
SVE JE SLUŽBENO

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla

Hrgović ima 17 profesionalnih borbi i još nije izgubio. Čak 14 puta pobijedio je nokautom. Dubois ima 20 pobjeda i dva poraza, od Usika i Joycea
Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra
BIO U BOLNICI

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra

Odmah nakon utakmice je Ante Budimir prevezen u Sveučilišnu bolnicu u Navarri. Testovi su pokazali da je pretrpio traumu u predjelu prsnog koša. Slomio je tri rebra, a primio je i sredstva protiv bolova, napisao je klub