Obavijesti

Sport

Komentari 47

Čarolija, epski Modrić, pa Real je s Lukom gotovo nepobjediv...

Čarolija, epski Modrić, pa Real je s Lukom gotovo nepobjediv...
2

Skočio je na Alabu, pozdravio sve u svlačionici, a onda skočio na ogradu. Luka nije znao kamo bi od sreće. To je bila neka posebna, drugačija pobjeda...

VIDEO

Najprije je mahao rukama poput dječarca. Pa se na stubama do svlačionice zatrčao i skočio Alabi na leđa. Potom je u svlačionici grlio i ljubio sve suigrače, jednog po jednog. Pa pomoćne trenere, liječničko osoblje... I onda, valjda više ne znajući kamo bi sa sobom od sreće, skočio na neki rukohvat i skoro ga preskočio parkour pokretom. Na kraju je sjeo, kad su valjda sve emocije izašle iz njega, i rukama prekrio lice. Tu je snimka klupske TV prestala. Ostavili su maestra na miru.

Pokretanje videa...

Baka Elvira (80) ekskluzivno za 24sata 02:21

Je li i zaplakao, nije važno. Luka Modrić tako je proslavio pobjedu koja je značila puno više od ulaska u četvrtfinale Lige prvaka. Ondje je bio već puno puta. Ovo u srijedu - pobjeda i proslava - bila je poruka samima sebi da mogu, da vrijede.

Da, Real je prvi u La Ligi, čak ima i uvjerljivu prednost. Ali svako malo negdje kiksa. I, ruku na srce, ima sreće što su Barcelona i Atletico previše zaostali na početku ove pandemijske sezone. No, u Ligi prvaka u tri poluvremena protiv PSG-a bio je gotovo nemoćan.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Real nakon preokreta odlazi u četvrtfinale LP: Benzema zabio hat-trick PSG-u, Modrić briljirao
Real nakon preokreta odlazi u četvrtfinale LP: Benzema zabio hat-trick PSG-u, Modrić briljirao

I kad je Carlo Ancelotti odveo igrače u svlačionicu Bernabeua uoči posljednjih 45 minuta okršaja s PSG-om, izgledalo je bezizlazno. Francuski je prvak imao ukupnih 2-0, svaki put kad bi prešao centar bila je panika, a taj Mbappe... Ma baš kao da se htio dokazati u sudaru s budućim poslodavcem.

- Mbappe? Naravno da bih volio igrati zajedno s njim, kao i svakim drugim vrhunskim igračem. Vidjet ćemo... - rekao je Modrić uoči utakmice.

A onda u drugom poluvremenu Real je opalio presing, samouvjereni Parižani poput kakvih školaraca nisu uspjeli iznijeti loptu iz svoje trećine, početnički su griješili, a na pogon veterana Modrića i Benzeme, Real je iskreirao ne baš očekivan preokret.

VIDEO Luka kakvog dugo niste vidjeli: Grlio sve pa skočio na ogradu, kao da mu je prvi put
VIDEO Luka kakvog dugo niste vidjeli:  Grlio sve pa skočio na ogradu, kao da mu je prvi put

S 36 godina nakon 70 minuta strašnog ritma istrčao je puni sprint pa sjajnim klizećim startom uzeo loptu Leu Messiju. Nedugo nakon toga ukrao je loptu Neymaru na svojoj polovici, vukao je 40-ak metara pored šestorice igrača PSG-a, sjajnom dijagonalom uposlio je Viniciusa, koji je stao jer su ga okružili Parižani pa je vratio loptu u sef. Modriću. Benzema je bio između četvorice igrača PSG-a, ali Modrić je čudesno asistirao Francuzu za 2-1.

Bio je to vrhunac Lukine čarolije u ludoj noći u Madridu, u kojoj je Real pobijedio Paris SG 3-1 i ušao u četvrtfinale Lige prvaka. Benzema je zabio hat-trick, ima 30 golova u sezoni, dva Realova veterana izbacila su Mbappea, Messija i Neymara.

"Benzema okrunjen kao kralj Madrida, a Modrić ispisao još jedan epski nastup za pamćenje", piše Mundo Deportivo, a Marca je objavila: "Benzema, Modrić i društvo podignuli su spomenik povijesti kluba. Jedan je kralj Europe! PSG nije znao odakle dolazi tsunami. Predvođen Modrićem i Benzemom, ovaj Real gotovo je nepobjediv".

Marca: PSG nije znao odakle dolazi tsunami, Modrić je odradio još jedan epski nastup
Marca: PSG nije znao odakle dolazi tsunami, Modrić je odradio još jedan epski nastup

Luka je slavio kao da mu je to prvi četvrtfinale, još u tunelu skočio je na leđa Davidu Alabi i zagrlio ga, zatim pozdravio sve u svlačionici, nije zaboravio ni na medicinsku službu, a onda je skočio na ogradu pokraj svlačionice i digao noge u zrak.

- Ti si najbolji nogometaš na svijetu! - napisao je Benzemi na loptu koju je, tradicionalno, kao strijelac hat-tricka Francuz odnio kući.

A tek kad Mbappe dođe...

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 47
VIDEO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...

Boksačkog prvaka Hrvatske napali u Beogradu: Prišao mi je i rekao 'da vidim kako to radiš'
SRAMOTAN INCIDENT

Boksačkog prvaka Hrvatske napali u Beogradu: Prišao mi je i rekao 'da vidim kako to radiš'

Nikicu Radonića uoči četvrtfinala Europskog prvenstva u Beogradu trojica napadača su opkolila, strahovao je da imaju nož pa se izmaknuo i izvrnuo nogu. Trener traži hitnu reakciju Ministarstva vanjskih poslova
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe