Obavijesti

Sport

Komentari 1

Odgoda Eura? 'Poštovat ćemo odluke vlada, u kontaktu smo'

Odgoda Eura? 'Poštovat ćemo odluke vlada, u kontaktu smo'
12

'Kad profit postaje najvažniji moramo upaliti alarm. Nogomet nije posao poput ostalih poslova. Ima povijest, tradiciju i strukturu koje se moraju poštivati' rekao je 52-godišnji slovenski pravnik

VIDEO

Ključno je zadržati dušu nogometa ispred profita, istaknuo je predsjednik Europske nogometne federacije (UEFA) Aleksander Čeferin na Uefinom Kongresu održanom u Amsterdamu.

- Postoji velik stupanj jedinstva u europskom nogometu, a ključno je zadržati dušu nogometa ispred profita - istaknuo je Čeferin u svom obraćanju predstavnicima 55 nacionalnih saveza, među kojima je bila i delegacija Hrvatskog nogometnog saveza koju su predvodili predsjednik Davor Šuker uz voditeljicu Odjela međunarodnih poslova i licenciranja Ivančicu Sudac.

Što sad? City je podnio žalbu arbitraži, ne žure s odlukom...
Što sad? City je podnio žalbu arbitraži, ne žure s odlukom...

- Kad profit postaje najvažniji moramo upaliti alarm. Nogomet nije posao poput ostalih poslova. Ima povijest, tradiciju i strukturu koje se moraju poštivati - rekao je 52-godišnji slovenski pravnik, koji Uefu vodi od ljeta 2016.

UEFA Congress

U svom obraćanju Kongresu ponovio je svoje stajalište da prijelaz europskih liga u zatvoreni format ne dolazi u obzir.

- Načela solidarnosti, promocije i nazadovanja, te otvorenih liga nisu predmet pregovora - naglasio je Čeferin koji nakon Kongresa nije želio javno govoriti o detaljima napretka u pregovorima o formatu europskih klupskih natjecanja nakon 2024.

- Prerano je javno govoriti. Nismo tako daleko otišli - rekao je.

UEFA Congress

Na Kongresu su predstavnici odobrili financijsko izvješće za prošlu financijsku godinu i budući financijski plan. U financijskoj godini 2018./19. krovna nogometna organizacija Starog kontinenta je zabilježila gotovo 3,9 milijardi eura prihoda, što je trećinu više nego godinu prije.

'Utakmice ćemo otkazati zbog virusa ako tako države odluče'
'Utakmice ćemo otkazati zbog virusa ako tako države odluče'

Prihod od prodaje medijskih prava iznosio je 3,3 milijarde, a dodatnih 400 milijuna eura UEFA je zaradila od prodaje drugih prava. Reprezentacijama i klubovima koji sudjeluju u UEFA-inim natjecanjima podijeljeno je oko 3.1 milijarde eura.

Na marginama Kongresa mnogo se govorilo i o koronavirusu i njegovom mogućem utjecaju na Europsko prvenstvo koje će se ovog ljeta održati u 12 europskih zemalja. O tome je u ponedjeljak u Amsterdamu govorio i Izvršni odbor UEFA-e.

UEFA Congress

Većina predstavnika UEFA-e čula je umirujuće tonove. "Ne želimo burno reagirati", rekao je glavni tajnik Teodor Teodoridis na pitanje o mogućoj odgodi Eura.

- U stalnom smo kontaktu s predstavnicima vlada i Svjetske zdravstvene organizacije i poštovat ćemo njihove odluke - dodao je Teodoridis.

Cijelu situaciju je komentirao i predsjednik UEFA-e.

- Jesmo li zabrinuti? Imamo mnogo briga, poput sigurnosti, logistike i ovo je samo jedno od pitanja. Budimo optimistični i ne razmišljajmo o crnim scenarijima - ohrabrio je Čeferin nogomet i širu javnost.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

VIDEO Modrić je ovim potezom izbacio cijelu obranu Bayerna
MAESTRO NA DJELU

VIDEO Modrić je ovim potezom izbacio cijelu obranu Bayerna

Bayern i Real remizirali su u prvoj polufinalnoj utakmici Lige prvaka (2-2). Luka Modrić dobio je posljednjih 15-ak minuta i pokazao klasu u nekoliko minuta
Realovci ujedinjeni: 'Taj igrač mora ostati igrati još godinama'
NAJ-POTEZ UTAKMICE

Realovci ujedinjeni: 'Taj igrač mora ostati igrati još godinama'

Toni Kroos krasnom je asistencijom omogućio Viniciusu da zabije vodeći gol kod Bayerna. Trener Carlo Ancelotti ističe: Bellingham je imao grčeve, imam jake adute na klupi (Modrića, op.a.) i moram ih iskoristiti