Obavijesti

Sport

Komentari 6

Čeferin uvodi nove promjene: Bit će kraći ljetni prijelazni rok

Čeferin uvodi nove promjene: Bit će kraći ljetni prijelazni rok
1

Iz mojeg ugla, za nogometaše nije dobro kada na početku sezone igraju za jedan klub, a onda za drugi prije nego što se zatvori mercato. Dugo vremena traje nesigurnost, smatra predsjednik Uefe

VIDEO

Svaki predsjednik donosi neke svoje promjene, ali malo je reći da je Aleksander Čeferin uveo turbulenciju u europski nogomet kada je naslijedio Michela Platinija! Netko će se složiti s promjenama, drugom će one biti nepotrebne i imat će što za prigovoriti. No, činjenica je da je Čeferin uzdrmao nogomet i najavio neke velike promjene na kojima se, čini se, i radi.

Jedna od njih je uvođenje ograničenog budžeta za plaće igračima. Nešto što se u SAD-u popularno zove 'salary cap'. Na taj način klubovi bi morali puno bolje organizirati svoje financije te ih puno preciznije i opreznije usmjeravati.

Druga stvar, vrlo je moguće da će se za vrijeme njegova mandata uvesti video tehnologija u europski nogomet. Za sada su to samo projekti i još uvijek nema konačnih odluka treba li takvu vrstu kontrole uvesti ili ne. No, sve ide k tome iako ovaj projekt konkretno nema veze s njime. Ali mogao bi se uvesti za vrijeme njegova mandata.

Dalje, spominjale su se i moguće promjene u održavanju finala Lige prvaka. Tako je iskrsnula ideja da bi se finale elitnog natjecanja moglo održati izvan Europe. No, takav rasplet događaja malo je vjerojatan i čini se da do toga ne bi trebalo doći. Barem ne u skorije vrijeme.

No, najnovija najavljena promjena mogla bi zaista promijeniti klasičan nogomet. A to je da Uefa intenzivno razmišlja o skraćivanju ljetnog prijelaznog roka.

- Znam da će ova diskusija oko skraćivanja prijelaznog roka izazvati razne komentare diljem Europe, ali pratit ćemo situaciju. Iz mojeg ugla, za nogometaše nije dobro kada na početku sezone igraju za jedan klub, a onda za drugi prije nego što se zatvori mercato. Dugo vremena traje nesigurnost. Po meni je prijelazni rok predug i podržat ću njegovo skraćivanje - rekao je Slovenac za britanski Times.

Čeferin će tako podržati ideju Premier lige da se transferi zaustave prije početka engleskog prvenstva. U većini europskih zemalja prijelazni rok traje od 1. srpnja do 31. kolovoza u 23:59.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 6

VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-3:  Dominacija 'modrih' za trostruku krunu!
SLAVLJE DINAMA

Rijeka - Dinamo 1-3: Dominacija 'modrih' za trostruku krunu!

Dinamo je 17. put u svojoj povijesti osvojio Hrvatski kup. 'Modri' su u uzvratu finala pobijedili Rijeku golovima Sučića, Baturine i Bulata i time osvojili domaću trostruku krunu nakon što su osvojili Superkup i HNL

Besplatan prijenos: Gdje gledati finale Kupa Rijeka - Dinamo?
UŽIVO OD 18 SATI

Besplatan prijenos: Gdje gledati finale Kupa Rijeka - Dinamo?

Rijeka i Dinamo danas od 18 sati igraju uzvratnu utakmicu finala Kupa. Prva utakmica na Maksimiru završila je 0-0, a podsjetimo kako je na snazi pravilo gola u gostima
Marca: Gotovo je! Luka Modrić ostaje u Realu još godinu dana
PAO JE DOGOVOR

Marca: Gotovo je! Luka Modrić ostaje u Realu još godinu dana

Nakon sastanka s predsjednikom kluba Florentinom Pérezom kapetan "vatrenih" dogovorio je posljednje detalje novog jednogodišnjeg ugovora koji će isticati tri mjeseca prije 40. rođendana