Sport

Komentari 38

Červar ide suprotnim smjerom od Dalića, je li dobro izabrao?

Červar ide suprotnim smjerom od Dalića, je li dobro izabrao?

Dalić zagovara da Hrvatska uvijek mora igrati protiv najjačih suparnika, Srbija se za rukometni Euro pripremala protiv Francuske i Norveške. Červar je izabrao BiH i Katar...

Ako ćemo ovako igrati na Euru... ajme, majko!

Bio je to sukus razmišljanja navijača, ali i izjave Line Červara i igrača išle su u tom smjeru nakon remija s BiH (33-33) i tri četvrtine utakmice s Katarom (33-28). Osvajanje Croatia kupa u Poreču na kraju je samo kozmetika, a pitanje koje ostaje je: Što je Lino Červar dobio s te dvije utakmice?

Hrvatska je jače provjere, dvije utakmice protiv Njemačke, imala u listopadu, a BiH i Katar jedina su dva suparnika na završnim pripremama uoči Europskog prvenstva. Červar nije baš iskušavao neke nove taktičke varijante ni u obrani ni u napadu, što bi eventualno moglo biti pokriće za takav izbor protivnika, nego je više uigravao momčad više-manje poznatih vrlina i mana. Pa zašto onda BiH i Katar?

Samopouzdanje ne bi nešto poskočilo ni da su "kauboji" sa po deset razlike razbili oba suparnika. A nisu. Štoviše, ako se Hrvatska uigravala protiv BiH i Katra i pritom toliko mučila, što će biti kada dođu Crna Gora, Bjelorusija i Srbija, a pogotovo Španjolska i Njemačka u drugom krugu?!

Srbija je, za usporedbu, također imala dva pripremna suparnika. I odlučila se za Francusku i Norvešku. Od Francuza je izgubila 40-26, od Norvežana 38-28. Ali je Nenad Peruničić prednosti i slabosti svoje momčadi mogao sagledati iz drugoga kuta. Posve suprotnoga nego Červar.

- Čast Andori, San Marinu i takvima, ali što mi imamo od takvih utakmica? Hrvatska mora igrati s najboljima - stav je koji ponavlja Zlatko Dalić.

Uoči SP-a u Rusiji izabrao je Brazil, Meksiko, Peru i Senegal, sad uoči Eura traži Francusku, Portugal i Švicarsku. Svjetskog i europskog prvaka.

Lino Červar očigledno ne razmišlja na takav način. Je li u pravu?

POGLEDAJTE VIDEO:

Najčitaniji članci