Obavijesti

Sport

Komentari 9

Červar: Mogli smo ih dokrajčiti više puta, imamo nedostataka

Červar: Mogli smo ih dokrajčiti više puta, imamo nedostataka

Hrvatska je položila veliki test uoči Svjetskog prvenstva u Egiptu pobijedivši Španjolsku 31-28. Izbornik Lino Červar zadovoljan je odigranom utakmicom, ali vidi mjesta za napredak

VIDEO

Hrvatska rukometna reprezentacija u Poreču je pobijedila Španjolsku 31-28, deset dana prije prve utakmice na Svjetskom prvenstvu u Egiptu. 

POGLEDAJTE VIDEO: Doček rukometaša

Pokretanje videa...

01:38

Pripremnu utakmicu nisu igrali ozlijeđeni Šego, Karačić i Štrlek, ali uz mlade snage poput Martinovića i Jaganjca Hrvatska je odigrala odličnu utakmicu i uzela pobjedu protiv aktualnog prvaka Europe.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ivan Martinović (22) jedan je od najboljih mladih rukometaša svijeta, a danas je pokazao kakva je klasa na desnom beku. 

- Nova je godina i odmah pobjeda. Super je osjećaj i moramo tako nastaviti. Velika mi je čast igrati s ovom ekipom i uvijek pomažem koliko mogu. Zadovoljan sam s igrom, imali smo malo lošiji start ali smo se vratili kako smo i planirali. Trebamo popraviti i analizirati ovo što nismo dobro odradili i ponovo pobijediti - rekao je Martinović za HRT.

Osijek: Kvalifikacijska utakmica za EHF kup, Hrvatska - Mađarska

Lino Červar zadovoljan je odigranom utakmicom, ali je i svjestan kako ima mjesta za popravke.

- Ovo je bila utakmica da isprobamo sve igrače, mijenjali smo postave i mogu reći da sam zadovoljan. Bilo je momenata koje moramo ispraviti, ali u svakom slučaju pobjeda dobro dođe - kazao je Červar.

Unatoč odsustvu ozlijeđenih igrača, Hrvatska je uz iskustvo i mlade snage pokazala dominaciju na terenu i u konačnici srušila prvaka Europe. 

Prvi test rukometaša: Repriza finala Eura zagrijavanje za SP
Prvi test rukometaša: Repriza finala Eura zagrijavanje za SP

- Danas smo puno rotirali ekipu, a u obrani možemo biti puno bolji. Ima nedostataka, ali mislim da znam što hoćemo, a to je da obrana mora biti pokretljivija i koncentracija mora biti bolja. Imali smo više puta situaciju da ih dokrajčimo, protivnici su igrali duboku agresivnu zonu, ali smo i mi profitirali te mogu zaključiti da sam zadovoljan. Sada treba gledati naprijed, slijedi utakmica u Madridu i onda se spremamo za Egipat - rekao je izbornik i dodao:

- Ovo je bila jedinstvena godina, i muškog i ženskog rukometa. To potvrđuje da je rukomet naš najkonstantniji sport. Pokušat ćemo to obraniti i u Egiptu. Neće biti jednostavno jer imamo problema sa Šegom i Karačićem, ali zato su mladi igrači dobili priliku, a upravo se na ovakvim utakmicama skuplja iskustvo - zaključio je Červar.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
'Majer igra bolje čim više ne misli da je najbolji i najljepši! A najbolji je lijevi bek - Gvardiol'
ANALIZA TOMISLAVA IVKOVIĆA:

'Majer igra bolje čim više ne misli da je najbolji i najljepši! A najbolji je lijevi bek - Gvardiol'

Kad je zdrav, Pjaca može biti prevaga. Dio utakmice bio je i druga špica, jako je opasan, surađuje sa suigračima, ima udarac, sve, tvrdi nekadašnji golman i trener