Sport

Komentari 0

Prvi test rukometaša: Repriza finala Eura zagrijavanje za SP

Prvi test rukometaša: Repriza finala Eura zagrijavanje za SP

Rezultat nije u prvom planu, želim svima pružiti  priliku, ali i ne otkriti baš sve kako ćemo mi igrati jer se može i dogoditi da s njima igramo još - najavio je Červar dvoboj sa Španjolcima

Pred hrvatskom rukometnom reprezentacijom prva je utakmica u novoj godini. Odabranici izbornika Line Červara u utorak će u Poreču u sklopu Eurokupa igrati protiv Španjolske, a četiri dana kasnije uzvrat i u Madridu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Hrvatska će najprije 5. siječnja u 17:15 u porečkoj dvorani Žatika ugostiti Španjolsku, a zatim odigrati uzvrat 9. siječnja u 18:00 u Madridu.

Bit će to repriza finala Europskog prvenstva od prije godinu dana iz Stockholma, kad je Španjolska slavila 22-20 i osvojila svoj drugi naslov europskih prvaka.

Za obje reprezentacije to je sjajna prilika da vide u kakvom su stanju i koliko su igrači spremni uoči Svjetskog prvenstva u Egiptu koje počinje 13. siječnja. Španjolska dolazi u Poreč na dan susreta čarterom, a nakon utakmice leti odmah natrag iz Pule.

Podsjećamo da je Španjolska kao i Hrvatska dosad odigrala jedan susret Eurokupa. Početkom studenog poražena je od Mađarske u Veszpremu 29-32, dok je Hrvatska u Osijeku pobijedila Mađarsku s 31-27. Dvostruki hrvatsko-španjolski program bit će susretu 3. i 4. kola. Da nije bilo korone, ti bi se susreti igrali u ožujku ove godine. Ali kako su tada planirane olimpijske kvalifikacije, ovaj tjedan ostao je jedni kao moguća opcija.

- Rezultat nije u prvom planu, želim svima pružiti  priliku, ali i ne otkriti baš sve kako ćemo mi igrati jer se može i dogoditi da s njima igramo još - najavio je Červar.

Hrvatski izbornik jako cijeni španjolsku vrstu, ali i najavljuje veliku borbu jer želi uzvratiti Španjolcima za poraz u finalu, odnosno pobjedu kojom bi još više popravio sjajno ozračje koje vlada u Poreču u završnom tjednu priprema za Egipat.

- Znamo se dobro, ali treba paziti da se netko ne ozlijedi, da sve ide svojim tijekom. Mi znamo da su Španjolci jedni od konkurenata za sam vrh, respektabilna reprezentacija. U svakom slučaju radi se o jednoj reprezentaciji koja je jaka, koja ima mnogo starijih igrača, ima manje tih mlađih, ali opasna je - zaključio je hrvatski strateg.

Marino Marić je dodao kako se stvorila kemija među igrađima, a ove dvije utakmice protiv Španjolske će poslužiti kako bi se još više zbližili.

- Španjolci su ekipa koju krasi tehnika i taktika, ne krase ih dinamičnost, snaga i brzina, ali imaju taktičku disciplinu. Težak su protivnik, protiv kojih moraš znati igrati. Neće biti isti naboj kao u finalu Eura, ali svakako da će biti motivacija i izazov. Iako te prijateljske utakmice ne znače puno, ali dobro će nam doći da se isprobamo i posložimo. Mi igramo svaku utakmicu punom parom, daješ sve od sebe da se što prije složi taj idealan sastav i da se još dobije na timskom duhu. Želimo ostvariti dobar dojam - poručio je Marić.

Najčitaniji članci