Obavijesti

Sport

Komentari 4

Četiri sestre igrat će za Hrvatsku na Europskom - prekoputa kuće!

Četiri sestre igrat će za Hrvatsku na Europskom - prekoputa kuće!
2

Nisam mogla zamisliti da će se ovo dogoditi i da ću igrati sa sve tri sestre u reprezentaciji, prvenstveno zato što je Jelena 11 godina mlađa od mene, Magdalena 9, dok sam s Dominom igrala već na tri europska prvenstva, kaže najstarija sestra Butić, Ivana

U miru i ugodnoj atmosferi Šibenika hrvatska ženska vaterpolska reprezentacija priprema se za Europsko prvenstvo. Slučajno ili ne, okosnicu reprezentacije čine četiri Splićanke i jedan Splićanin, a baš “njihova“ Spaladium arena ugostit će 12 ženskih i 16 muških vaterpolskih reprezentacija od 27. kolovoza 2022. godine.

Posebna priča hrvatskog ženskog vaterpola, s kojom se ne može pohvaliti niti jedna druga reprezentacija na svijetu, jesu četiri sestre, rođene Splićanke koje nose crveno-bijele kockice. Uz preostale Splićanke koje su dio reprezentacije, ove četiri vaterpolistice veže i puno više od samog sporta. Sestre Butić su: Ivana (26), Domina (22), Magdalena (17) i Jelena (15).

Još malo i spremno: Pogledajte predivni bazen u Spaladiumu
Još malo i spremno: Pogledajte predivni bazen u Spaladiumu

- Iskreno, nisam mogla zamisliti da će se ovo dogoditi i da ću potencijalno igrati sa sve tri sestre u reprezentaciji, prvenstveno zato što je Jelena 11 godina mlađa od mene, a Magdalena 9, dok sam s Dominom igrala već na tri europska prvenstva - pojasnila je najstarija Ivana.

Uz sestre Butić, na domaćem terenu debi na izborničkoj klupi imat će i Aljoša Kunac, proslavljeni hrvatski vaterpolist, spreman za nove izazove.

- Pripreme teku u najboljem redu, a najviše smo bazirani na taktici da se što prije uigramo. Najveće šanse su protiv Njemačke i Rumunjske, a sve druge utakmice moramo svesti na što manju razliku. U ovom trenutku najveća snaga Hrvatske je zajedništvo - istaknuo je izbornik Kunac.

U skupini A Hrvatice će igrati protiv pet reprezentacija koje je najavila Domina:

- Mislim da je ovo do sada najjača ekipa s kojom ćemo nastupiti na Europskom prvenstvu i da imamo priliku pokazati da smo napredovale i protiv ekipa iz gornjeg doma kao što su Grčka, Mađarska i Nizozemska, a priliku da pokažemo svoje znanje i umijeće vidim u utakmicama protiv Njemačke i Rumunjske kojima smo na u konačnici posvetili najviše pažnje.

Puno pažnje i koncentracije posvetile su sve četiri sestre višegodišnjim treninzima, kako bi danas živjele svoj san i igrale za reprezentaciju praktički ispred kuće, s obzirom da cijeli život žive u Spinutu, kvartu neposredno blizini Spaladium Arene.

Grade bazen u Spaladium areni: Tri milijuna litara vode se grije, bit će spektakl za 9000 ljudi...
Grade bazen u Spaladium areni: Tri milijuna litara vode se grije, bit će spektakl za 9000 ljudi...

- Igrati bilo koje prvenstvo u rodnom gradu veliko je zadovoljstvo, no igrati Europsko seniorsko prvenstvo je iznimna čast. A igrati s još tri sestre je stvarno jedan poseban osjećaj - istaknula je Magdalena.

Najmlađa od četiri sestre, perspektivna Jelena Butić sa svojih 16 godina bit će jedna od najmlađih debitantica među seniorkama:

- Ukazala nam se prilika i mi mlađe igračice smo dobile priliku igrati s našim seniorkama. Ovo je svakako jedan od ljepših trenutaka u mojoj karijeri, pogotovo zato što konkuriram za sastav u Splitu i što uopće igram za seniorke.

Dok nestrpljivo plivaju bazenom u očekivanju početka Europskog prvenstva s nadom da će ih izbornik sve četiri povesti da predstavljaju svoju državu u rodnom gradu, sestre Butić i Aljoša Kunac poslali su zajedničku poruku i poziv svim navijačima:

- Dođite, podržite nas i uživajte u vaterpolu!

Ulaznice su u prodaji u sustavu Adriaticketa.

POGLEDAJTE VIDEO: FNC 7 SPEKTAKL U PULI 3.9.