Obavijesti

Sport

Komentari 4

Četiri sestre igrat će za Hrvatsku na Europskom - prekoputa kuće!

Četiri sestre igrat će za Hrvatsku na Europskom - prekoputa kuće!
2

Nisam mogla zamisliti da će se ovo dogoditi i da ću igrati sa sve tri sestre u reprezentaciji, prvenstveno zato što je Jelena 11 godina mlađa od mene, Magdalena 9, dok sam s Dominom igrala već na tri europska prvenstva, kaže najstarija sestra Butić, Ivana

VIDEO

U miru i ugodnoj atmosferi Šibenika hrvatska ženska vaterpolska reprezentacija priprema se za Europsko prvenstvo. Slučajno ili ne, okosnicu reprezentacije čine četiri Splićanke i jedan Splićanin, a baš “njihova“ Spaladium arena ugostit će 12 ženskih i 16 muških vaterpolskih reprezentacija od 27. kolovoza 2022. godine.

Posebna priča hrvatskog ženskog vaterpola, s kojom se ne može pohvaliti niti jedna druga reprezentacija na svijetu, jesu četiri sestre, rođene Splićanke koje nose crveno-bijele kockice. Uz preostale Splićanke koje su dio reprezentacije, ove četiri vaterpolistice veže i puno više od samog sporta. Sestre Butić su: Ivana (26), Domina (22), Magdalena (17) i Jelena (15).

Još malo i spremno: Pogledajte predivni bazen u Spaladiumu
Još malo i spremno: Pogledajte predivni bazen u Spaladiumu

- Iskreno, nisam mogla zamisliti da će se ovo dogoditi i da ću potencijalno igrati sa sve tri sestre u reprezentaciji, prvenstveno zato što je Jelena 11 godina mlađa od mene, a Magdalena 9, dok sam s Dominom igrala već na tri europska prvenstva - pojasnila je najstarija Ivana.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Uz sestre Butić, na domaćem terenu debi na izborničkoj klupi imat će i Aljoša Kunac, proslavljeni hrvatski vaterpolist, spreman za nove izazove.

- Pripreme teku u najboljem redu, a najviše smo bazirani na taktici da se što prije uigramo. Najveće šanse su protiv Njemačke i Rumunjske, a sve druge utakmice moramo svesti na što manju razliku. U ovom trenutku najveća snaga Hrvatske je zajedništvo - istaknuo je izbornik Kunac.

U skupini A Hrvatice će igrati protiv pet reprezentacija koje je najavila Domina:

- Mislim da je ovo do sada najjača ekipa s kojom ćemo nastupiti na Europskom prvenstvu i da imamo priliku pokazati da smo napredovale i protiv ekipa iz gornjeg doma kao što su Grčka, Mađarska i Nizozemska, a priliku da pokažemo svoje znanje i umijeće vidim u utakmicama protiv Njemačke i Rumunjske kojima smo na u konačnici posvetili najviše pažnje.

Puno pažnje i koncentracije posvetile su sve četiri sestre višegodišnjim treninzima, kako bi danas živjele svoj san i igrale za reprezentaciju praktički ispred kuće, s obzirom da cijeli život žive u Spinutu, kvartu neposredno blizini Spaladium Arene.

Grade bazen u Spaladium areni: Tri milijuna litara vode se grije, bit će spektakl za 9000 ljudi...
Grade bazen u Spaladium areni: Tri milijuna litara vode se grije, bit će spektakl za 9000 ljudi...

- Igrati bilo koje prvenstvo u rodnom gradu veliko je zadovoljstvo, no igrati Europsko seniorsko prvenstvo je iznimna čast. A igrati s još tri sestre je stvarno jedan poseban osjećaj - istaknula je Magdalena.

Najmlađa od četiri sestre, perspektivna Jelena Butić sa svojih 16 godina bit će jedna od najmlađih debitantica među seniorkama:

- Ukazala nam se prilika i mi mlađe igračice smo dobile priliku igrati s našim seniorkama. Ovo je svakako jedan od ljepših trenutaka u mojoj karijeri, pogotovo zato što konkuriram za sastav u Splitu i što uopće igram za seniorke.

Dok nestrpljivo plivaju bazenom u očekivanju početka Europskog prvenstva s nadom da će ih izbornik sve četiri povesti da predstavljaju svoju državu u rodnom gradu, sestre Butić i Aljoša Kunac poslali su zajedničku poruku i poziv svim navijačima:

- Dođite, podržite nas i uživajte u vaterpolu!

Ulaznice su u prodaji u sustavu Adriaticketa.

POGLEDAJTE VIDEO: FNC 7 SPEKTAKL U PULI 3.9.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...