Obavijesti

Sport

Komentari 10

Cibona prosula sve u završnici, Budućnost slavila u Zagrebu

Cibona prosula sve u završnici, Budućnost slavila u Zagrebu
3

Peti prekršaj Kapuste šest minuta prije kraja nismo uspjeli nadoknaditi, rekao je Sesar, a trener gostiju Jovanović naglasio je: 'Cibona igra jako dobro, a osobito su nas mučili u pick igri kada se Bundović izvlačio'

VIDEO

Nakon pobjede nad Crvenom zvezdom, Cibona je u KC Dražen Petrović bila blizu nove velike pobjede u ABA ligi protiv KK Budućnosti. Iako je zagrebačka momčad vodila cijelo drugo poluvrijeme do samog kraja utakmice, gosti su pobijedili s 87-83.

Najbolji pojedinac na utakmici bio je Cibonin Filip Bundović s 32 koša i 6 skokova, a drugi najučinkovitiji igrač Cibone bio je Sven Smajlagić sa 16 koševa.

Zagreb: Susret Cibone i Budućnosti u 21. kolu ABA lige

Tijekom prvog poluvremena briljirao je u redovima Cibone Bundović koji je 23 od svojih 32 ubačaja postigao upravo u prvih 20 minuta nakon kojih je bilo 44-42 za domaće. Cibona je odlično otvorila nastavak, u 23. minuti stigla do najvećih 10 poena razlike (54-44), no Budućnost se u samoj završnici treće dionice primaknula na minimalni zaostatak.

U posljednjoj četvrtini ključni igrači Cibone bili su opterećeni osobnim pogreškama, a prvi je zbog petog prekršaja iz igre morao Kapusta pet i pol minuta prije kraja.

Utakmica se lomila do samog kraja. Cibona je dvije minute do kraja vodila 78-76, a Kaba je promašio polaganje za izjednačenje. Međutim, nije ni Cibona iskoristila idući napad, a Bundović je sjajnom blokadom spasio koš u kontranapadu.

Sad Indijci spašavaju Cibonu?! Igračima obećali dvije plaće...
Sad Indijci spašavaju Cibonu?! Igračima obećali dvije plaće...
Kapetan Cibone: Ludilo, što je nama sve ulazilo! A nismo znali tko će moći igrati protiv Zvezde
Kapetan Cibone: Ludilo, što je nama sve ulazilo! A nismo znali tko će moći igrati protiv Zvezde

Ipak, gosti su uhvatili skok i izborili slobodna bacanja. Kaba je zabio prvo i promašio drugo bacanje za samo jedan koš vodstva Cibone. Kasnije su ubacili i trojku za 78-80, a Bundović nije uspio zabiti oba slobodna bacanja za izjednačenje. 

Zagreb: Susret Cibone i Budućnosti u 21. kolu ABA lige

Kaba je stavio 'točku na i' s košem i faulom na kraju 83-79 u korist Budućnosti i činilo se da je tu kraj za Cibonu. Ipak, gosti su dali nadu s nesportskim faulom, ali je Smailagić bio neprecizan s linije penala.

Slobodna bacanja za 85-80 vodstvo Budućnosti postavio je Cameron Reynolds, koji je bio najbolji pojedinac za Budućnost s 19 koševa i pet skokova.

- Generalno, igrali smo dobro, ali nismo uspjeli kontrolirati skok u presudnim trenucima. Uzeli su nam 16 lopti u napadu što je previše. Miksali smo obranu kao i protiv Crvene zvezde. Bundović je bio sjajan. Nisam ga želio vaditi jer nije padao u igri. Osim toga njegovom odličnom prezentacijom i drugi su imali više prostora. Peti prekršaj Kapuste nismo uspjeli nadoknaditi. Nedostajalo je tečnosti i zbilja je šteta što je ispao tako rano, skoro šest minuta prije kraja. Protiv Zvezde smo pogađali lude šuteve, jedan takav iz velike daljine Majcunića, mogao je kod našeg vodstva 78-76 presuditi, ali danas je otišlo na protivnikovu stranu. Okrećemo se Škrljevu, s kojim u nedjelju igramo u hrvatskom prvenstvu. Volio bih da je više vremena, ali tako je kako je. Ujutro ćemo imati lagani trening, putujemo i želimo dobiti zadnju utakmicu u prvenstvu i dočekati ždrijeb za ligu za prvaka. Dobri igrači unatoč umoru uvijek pokazuju voljni element i siguran sam kako će moji igrači to napraviti na najbolji način - rekao je trener cibosa Josip Sesar, a njegov kolega Vlada Jovanović naglasio je:

- Krenuli smo dobro, ali smo brzo izbačeni iz šuterskog ritma. Cibona igra jako dobro, a osobito su nas mučili u pick igri kada se Bundović izvlačio na vanjski šut. Kaznio nas je svaki put. Zatvorili smo to u nastavku, ali su nas počeli probijati. U drugom smo poluvremenu bili čvršći i živjeli smo od ofenzivnog skoka. Cibona ima karakter i dostojan je protivnik. Veliki broj domaćih igrača u njihovim redovima garantira pravi pristup u ABA ligi i to je Cibonina prednost.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'
RIJETKO POJAVLJIVANJE U JAVNOSTI

Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'

Davor Šuker, bivši hrvatski nogometni reprezentativac i predsjednik HNS-a, koji se rijetko pojavljuje u javnosti, bio je u utorak u Livnu, očevu rodnom kraju, gdje je posjetio stadion Zgona i oduševio se radom kluba