Sport

Komentari 0

Cirkus u Skoplju: Mourinho je stao na gol i skužio da je nizak

Cirkus u Skoplju: Mourinho je stao na gol i skužio da je nizak

Jedno obično zagrijavanje prije utakmice Europske lige pretvorilo se u dosta posla za domare makedonske Škendije koji su morali 'podići' gol za par centimetara nakon intervencije golmana Spursa i Josea Mourinha

Hugo Lloris ima 33, a Jose Mourinho 57 godina i bilo bi pravo malo čudo da su dečki porasli još koji centimetar od posljednje utakmice. No, činilo im se tako u Makedoniji gdje je Tottenham slavio protiv Škendije 3-1 u trećem pretkolu Europske lige. Naime, golmani Spursa na zagrijavanju su primijetili da nešto ne valja s golom i to prijavili menadžeru. 

Mourinho je odmah išao provjeriti situaciju i shvatio da su, kad ispruži i podigne ruku, njegovi prsti nekako preblizu prečki.

- Golmani žive među stativama i nakon što su mi to rekli uvjerio sam se i sam te sve prijavio delegatu. Gol je bio pet centimetara prenizak te smo tražili gol dobrih dimenzija. Mislio sam da sam porastao, ali ubrzo sam shvatio da je prečka prenisko - našalio se trener Tottenhama.

Pravilo kaže da razmak između stativa mora biti 7,32 metara, a visina između tla i donjeg ruba prečke 2,44 metra. Tako je Jose upregnuo domare makedonske Škendije koji su morali malo 'podići' gol kako bi sve bilo po pravilima.

Bilo kako bilo, to sve nije omelo Spurse koji su kasnije slavili golovima Lamele, Sona i Kanea te ih sada očekuje utakmica protiv izraelskog Maccabija iz Haife kao odlučujuća za plasman u grupnu fazu Europske lige. Igrat će se u Londonu.

Najčitaniji članci