Obavijesti

Sport

Komentari 1

Maratonac Ćorić nevjerojatnim preokretom do 3. kola u Parizu!

Maratonac Ćorić nevjerojatnim preokretom do 3. kola u Parizu!
3

Nakon što je pobijedio Coriju i Cachina, slijedi mu dvoboj protiv 23-godišnjeg Tomasa Martina Etcheverryja, 49. tenisača svijeta

VIDEO

Najbolje rangirani hrvatski tenisač Borna Ćorić (ATP - 16.) igrat će u trećem kolu ovogodišnjeg izdanja Roland Garrosa, nakon što je u četvrtak u dvoboju drugog kola preokretom došao do pobjede 6-3, 4-6, 4-6, 6-3, 6-4 protiv Argentinca Pedra Cachina (ATP - 64.).

Bio je to njihov prvi međusobni dvoboj, a Ćorić je za pobjedu trebao četiri sata i 23 minute. Osim što je nadoknadio zaostatak od 1-2 u setovima, hrvatski tenisač je i u odlučujućem setu bio u zaostatku 1-3, ali je do kraja meča suparniku prepustio još samo jedan gem i tako izborio meč protiv Argentinca Tomasa Martina Etcheverryja (ATP - 49.) za plasman u drugi tjedan Roland Garrosa, u kojem se još nikada nije tako dugo zadržao. 

Bivša Ćorićeva djevojka izašla nakon prekida: 13 godina starija pjevačica pokazala mu što gubi
Bivša Ćorićeva djevojka izašla nakon prekida: 13 godina starija pjevačica pokazala mu što gubi

Nakon početne rezultatske ravnoteže do polovice prvog seta, Ćorić je furiozno završio prvu dionicu meča osvojivši posljednja četiri gema za vodstvo 6-3, nakon 44 minute igre. No, nakon toga je uslijedio pad u igri 26-godišnjeg Zagrepčanina. Počeo je više griješiti pa je Cachin 'breakom' u trećem gemu drugog seta došao do prednosti koja mu je donijela izjednačenje na 1-1 u setovima, nakon točno 100 minuta meča.

Italian Open

Zabrinjavajuć je bio pad u Ćorićevoj igri početkom trećeg seta, kad je 28-godišnji Cachin s dva 'breaka' prednosti došao do vodstva 4-0. Ćorić je uspio nadoknaditi jedan izgubljen servis i doći do 3-4, ali je Cachin nakon dva sata i 28 minuta dvoboja došao na set od plasmana u treće kolo.

Kad je Ćorić u četvrtom setu promijenio taktiku te počeo dužim izmjenama umarati suparnika i stanje na semaforu se počelo mijenjati u korist hrvatskog tenisača. 'Break' za 3-1 bio mu je dovoljan za osvajanje četvrtog seta sa 6-3.

Loš dan Petre Martić: Ispala je u drugom kolu Roland Garrosa
Loš dan Petre Martić: Ispala je u drugom kolu Roland Garrosa

Činilo se da će i peti set krenuti u istom smjeru, kad je Borna kod 1-1 došao do 0-40, tri povezane prilike za oduzimanje servisa. Međutim, dogodilo se upravo suprotno. Cachin je nanizao šest poena, izvukao se iz teške situacije, a onda još i napravio 'break' za vodstvo 3-1. I tada je u Ćoriću proradio nesalomljivi duh velikog borca. Odmah je u sljedećem gemu vratio izgubljeno, potom spasio 'break-loptu' i izjednačio na 3-3, da bi nastavio niz još jednim oduzetim servisom i osvojenim gemom za 5-3 nakon što je spasio 30-40.

Kod 5-3, na Cachinov servis, Ćorić je došao i do meč-lopte (30-40), ali ga je Argentinac natjerao na pogrešku i uspio smanjiti na 5-4 za 16. tenisača svijeta. No, bilo je to samo odgađanje neizbježnog. Borna je zaključio meč uvjerljivo, uz samo jedan izgubljen poen, zabivši na prvu meč-loptu neobranjiv smeč za pobjedu nakon četiri sata i 23 minute borbe.

Italian Open

Ćorić je tako u svom osmom pariškom nastupu po peti put došao do trećeg kola, što mu je i dalje najbolji rezultat u Roland Garrosu. Za plasman u osminu finala Bornu čeka i treći argentinski predstavnik u nizu. Nakon što je pobijedio Coriju i Cachina, slijedi mu dvoboj protiv 23-godišnjeg Tomasa Martina Etcheverryja (ATP - 49.) koji je prvi put u karijeri došao tako daleko na Grand Slam turnirima, a u 2. kolu je u tri seta sa 6-3, 7-6 (2), 6-3 nadigrao 18. nositelja, Australca Alexa de Minaura.

Đoković poput Iron Mana: Što srpski tenisač nosi na prsima?
Đoković poput Iron Mana: Što srpski tenisač nosi na prsima?

Bit će to njihov prvi meč na ovoj razini, a jednom su se sastali na Challengeru u Italiji, prošle godine kad se Ćorić vraćao nakon jednogodišnjeg izbivanja zbog operacije desnog ramena, a u tom je meču Etcheverry bio bolji u dva seta. No, Etcheverry će sada protiv sebe imati 16. tenisača svijeta, polufinalistu madridskog i četvrtfinalistu rimskog Mastersa i nedvojbeno tenisača napunjenog samopouzdanjem nakon današnje, teško ostvarene pobjede.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!
NOVO LICE

Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!

Kao što se već govorilo, kandidat je svojevremeno bio i legendarni hrvatski vaterpolist, a danas državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta Josip Pavić, no on više nije u opticaju za spomenutu poziciju