Sport

Komentari 6

Ćorićev trener obolio od raka: 'Pomozimo Kikiju da ozdravi'

Ćorićev trener obolio od raka: 'Pomozimo Kikiju da ozdravi'

Nakon što se oporavio od raka debelog crijeva i vratio se trenerskom poslu, trener Kristijan Schneider tijekom Australian Opena osjetio je bolove u trbuhu te mu je dijagnosticiran rak trbuha

Teniski trener Kristijan Schneider već dugi niz godina živi za bijeli sport, a trenirao je neke od naših tenisača kao što su Ana Konjuh, Borna Ćorić, Berarda Pera i Srpkinja Olga Danilović. 

POGLEDAJTE VIDEO: Borna Ćorić na treningu

Kikiju, kako ga od milja zovu, dijagnosticiran je rak debelog crijeva, ali se nakon šest mjeseci uspio oporaviti. 

Nažalost, tijekom Australian Opena osjetio je jake bolove u trbuhu te su mu liječnici po povratku u Hrvatsku otkrili rak na trbuhu. Schneideru za oporavak odnosno kemoterapiju i ostale postupke liječenja treba financijska pomoć jer zdravstveno osiguranje sve neće moći pokriti. Novac možete donirati ovdje.

Na društvenim mrežama, 'Croatian Tennis' objavio je plan Kikijevog oporavka koji prenosimo u cijelosti: 

"Dragi prijatelji tenisa Pred našim dragim Kikijem najvažniji je meč u karijeri!

Kiki Schneider profesionalni je teniski trener koji posljednjih 10 godina radi na WTA i ATP turneji, trenirajući igrače poput Ane Konjuh(od njenih samih početaka), Borne Ćorića (u sezoni u kojoj je realno spadao u najboljih 10 igrača svijeta), Bernarde Pere i nedavno Olge Danilović. Kiki je osoba koja doslovno živi i diše tenis.

Prije dvije godine, tijekom vrhunca rada s Bornom Ćorićem (tada ATP br. 12, osvojen Davis Cup), Kikiju je dijagnosticiran rak debelog crijeva. Nakon jedne od najtežih operacija u svijetu medicine, uklonjeno je cijelo zahvaćeno područje i kemoterapija nije bila potrebna. Liječnici su mu rekli da će oporavak biti dug i naporan, ali Kiki je kao borac znao da je jedini način da se popravi biti proaktivan. Njegova strast prema tenisu je dobro poznata i jedino mu je bilo na umu vratiti se na teniski teren. Najveća motivacija bila mu je supruga i četvero djece.

Šest teških mjeseci kasnije, na iznenađenje svih, Kiki je bio u pogonu, radio je ono što najviše voli, trenirao tenis.
Prije samo šest tjedana Kiki je bio najbolji, trenirao je uspješno na Australian Openu gdje je osjetio jake bolove u trbuhu i hospitaliziran u Melbourneu. Po povratku u Hrvatsku podvrgnut je dvije operacije gdje su mu liječnici otkrili rak na trbuhu. Ovaj put ga nije moguće ukloniti, već ga treba liječiti kemoterapijom.

Kiki se sada iz bolnice oporavlja i skuplja snagu (smršavio je 15 kilograma) kako bi mogao podnijeti teške postupke koji su pred njim.

Evo plana oporavka:

⁃ Za 15 dana test za Pozitronsku emisijsku tomografiju
⁃ pokretanje procesa kemoterapije (nakon CT-a znat ćemo koliko dugo, ali za sada najmanje 6 mjeseci)

Razlog zašto se obraćamo je financijska podrška za Kikijev postupak liječenja i oporavka, kao i pomoć njegovoj obitelji (supruga i 4 djece) koja je u potpunosti financijski ovisna o njemu. Kiki ima zdravstveno osiguranje, ali kao što znamo neće sve biti pokriveno.

Sve zdravstvene račune i najvažnije mjesečne troškove držat ćemo transparentnima i javnima, tako da svi možemo vidjeti kamo novac ide. Točan trošak liječenja tek treba definirati nakon Pet CT testa.

Dragi prijatelji, hvala vam što ste odvojili vrijeme za čitanje ovoga i hvala vam na bilo kakvoj pomoći. Je li to misao, poruka ili financijska pomoć, sve je to itekako potrebno. Voli Vas sve. Dijelimo ovo dalje."

Najčitaniji članci