Obavijesti

Sport

Komentari 4

Crna Gora u produžetku dobila Makedonce, Španjolci tijesno

Crna Gora u produžetku dobila Makedonce, Španjolci tijesno
1

Odigrane su prve četiri utakmice Europskog prvenstva. Crnogorci su pravoj drami uspjeli preokrenuti Makedoniju 70-65. Poljska je umalo šokirala europske prvake

VIDEO

Prva utakmica u skupini C ponudila je pravu dramu. Crnogorci su cijelo vrijeme vodili, no Makedonija je slobodnim bacanjima Damjana Stojanovskog šest sekundi prije kraja izjednačila na 61-61, a Nikola Peković sa sirenom nije pogodio horog za pobjedu. Ipak, u produžetku su Crnogorci zatvorili prilaz košu, a Makedonci nisu ništa pogodili izvana, pa je momčad Milana Radonjića slavila 70-65 i opravdala ambicije za plasman u drugi krug.

- Ovo je bila vrlo važna utakmica za nas, ali jako nam je nedostajao Gečevski. Vi u Hrvatskoj znate koliko je on važan za našu momčad. Ipak, tek je početak prvenstva, ima vremena, no prije svega moramo popraviti šut - rekao je Pero Antić, koji je s 11 koševa bio drugi strijelac Makedonije, sutrašnjeg protivnika hrvatske reprezentacije.

Bo McCalebb zabio je 17, no dvije sekunde prije kraja regularnog dijela napravio je peti prekršaj i morao izaći. Crnogorce je predvodio sjajni Vladimir Dašić s 20 koševa i 16 skokova.

U skupini A Poljska je umalo šokirala branitelje naslova Španjolce. Samo 17 sekundi prije kraja približila se na dva poena zaostatka, no Navarro je pogodio oba slobodna bacanja, a Pau Gasol u posljednjem poljskom napadu ukrao loptu, pa su Španjolci slavili 83-78. Centar LA Lakersa zabio je 29, a Navarro 23 koša.

Srbija je dugo lomila Italiju, ali naposljetku ipak pobijedila 80-68 i napravila velik korak prema plasmanu u drugi krug u nominalno najizjednačenijoj skupini B, dok je u skupini D Gruzija razbila Belgiju 81-59.

Francuska slomila Latviju tek u završnici

Baš kao i Španjolska s Poljskom, i drugi veliki favorit za osvajanje naslova Francuska mučio se s autsajderom. Latvija je predvođena sjajnim Blumsom (32 koša) vodila na poluvremenu 41-40, a 'tricolori' su im uspjeli slomiti otpor tek u posljednjoj četvrtini. Završilo je s naizgled lakih 89-78, a najbolji je očekivano bio Tony Parker s 31 koš i sedam asistencija.

Uz puno muke slavila je i Slovenija. Bugarsku su svladali s 67-50, no valja napomenuti da su Slovenci napravili preokret tek prije minuta prije kraja. No, prevagnula je kvaliteta Maljkovićevih izabranika, najefikasniji je bio Erazem Lorbek s 18 koševa i devet skokova.

U hrvatskoj skupini C Grčka je potvrdila ulogu favorita protiv Bosne i Hercegovine slavljem 76-67. BiH je na poluvremenu imala malu prednost od tri koša, no Grci su prebacili u višu brzinu u nastavku i zasluženo slavili.

Turci su upisali najuvjerljiviju pobjedu razbivši nedorasli Portugal 79-56. Najbolji u redovima Turske bili su Türkoglu i Kanter s po 14 koševa, a potonji je upisao i sedam skokova.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani