Obavijesti

Sport

Komentari 11

'Čubelić je pokazao da može bez straha igrati u prvoj postavi'

'Čubelić je pokazao da može bez straha igrati u prvoj postavi'
4

Stipe Biuk je preko suparničke obrane tražio Nikolu Kalinića, njega je Mario Vušković dobro zagradio da bi golman uhvatio loptu, ali sam ja ušao u prazan prostor i zabio gol, objasnio je mladi Čubelić (19)

Nakon druge utakmice Hajdukovih priprema i remija s HSV-om (2-2), trener Hajduka Valdas Dambrauskas kazao je da je ovo bila taktički vrlo zanimljiva utakmica.

Hajduk i HSV remizirali, Biuk je potvrdio vrhunski potencijal
Hajduk i HSV remizirali, Biuk je potvrdio vrhunski potencijal

- Trudili smo se dominirati i pritiskati suparnika, bilo je interesantno vidjeti reakciju mojih igrača, kako su se adaptirali na situacije na terenu. Presjekli smo nekoliko lopti iz kojih smo morali uzaći bolje u kontra napade, u drugom dijelu je plan bio nešto drugačiji, nismo ih toliko pritiskali. Većina igrača dobila je minutažu, radimo naporno, igrači pokazuju napredak ali mi uvijek želimo više. Osjetio sam da smo u nekim segmentima loše reagirali, to se događa kad su noge teške, kad nema svježine, u ovih deset dana koji su preostali do prve utakmice sigurno ćemo doći u puno bolju formu.Sveukupno sam zadovoljan, moramo raditi na nekim pogreškama koje smo napravili,ali zato smo tu, da analiziramo utakmicu i da izvučemo pouke što moramo napraviti bolje - rekao je Dambrauskas pa nastavio:

- Što se tiče golova, uvijek smo radosni kad zabijemo gol i želimo ih zabiti što više. Prvi gol smo postigli nakon akcije koja je krenula od golmana, Sahitijeva dobra reakcija, Krovinovićev pas, Mlakarovo odvlačenje suparnika, Livajin gol...  Drugi gol je bio drugačiji, iskoristili smo pogrešku suparnika, jako dobra reakcija mladog Ćubelića, za tako mlade igrače je igrača dobro kad zabiju, da dobiju samopouzdanje i pokažu da mogu igrati u prvoj momčadi bez straha.

A mladi Ivan Čubelić (19) bio je presretan nakon zabijenog gola. 

- Stipe Biuk je preko suparničke obrane tražio Nikolu Kalinića, njega je Mario Vušković dobro zagradio da bi golman uhvatio loptu, ali sam ja ušao u prazan prostor i zabio gol. HSV je dobra momčad, utakmica je bila dobra, s dosta prilika, nama su malo noge teške jer nam je ovo druga utakmica, njima je ipak prva, i mislim da je na kraju bio dobro. Naravno, ostaje žal zbog primljenog gola pred sam kraj utakmice, malo nam je pala koncentracija. Nismo dobili, ali imamo još dvije utakmice do kraja priprema i nadam se da ćemo što spremniji dočekati Superkup - rekao je Čubelić.

Hajduk u Austriji još čekaju pripremne utakmice protiv belgijskog Genka i mađarske Kisvárde.