Sport

Komentari 15

Čudesan gol fizioterapeutkinje iz Bjelovara: Svi se sad javljaju! A zabila sam slabijom rukom...

Čudesan gol fizioterapeutkinje iz Bjelovara: Svi se sad javljaju! A zabila sam slabijom rukom...

Pomislila sam: 'Idem probati pa će biti faul ako ne zabijem', i ušlo je. Svi smo se nasmijali, kaže nam Mirna Gašparović, rukometašica Bjelovara čiji je fantastičan gol Koki preplavio društvene mreže

Mirna Gašparović (26) uhvatila je loptu na sedam metara od gola. Okružena dvjema protivničkim igračicama, iz okreta, bez gledanja, lijevom rukom prebacila je golmanicu Koke. Čudo! Gol čija je snimka odmah preplavila društvene mreže.

Dogodilo se to u utakmici Koke i Bjelovara (34-31) prošli tjedan u Varaždinu, u 13. kolu prve ženske rukometne lige.

- Iskreno, meni je sve smiješno i čudno jer nisam navikla, u svakoj utakmici bacim barem jedan lob, ako ne i više. Suigračice, a i protivnice, znaju da mi je to najdraži šut, ali s godinama sam ga toliko usavršila da uvijek nekako uđe u gol. Ovaj je poseban jer je iz totalno čudne situacije i malo veće udaljenosti nego inače, u tom trenutku bila sam u okretu i vidjela sam da golmanica izlazi i pomislila sam: ‘Idem probati jer će ionako biti faul ako ne zabijem’. I ušlo je! Prvo nisam bila svjesna, a onda sam čula trenera Cikoju i suigračice i svi smo se nasmijali, pogotovo jer sam ja dešnjakinja, a ovo sam zabila lijevom rukom - opisala je pivotkinja Bjelovara.

POGLEDAJTE SPEKTAKULARAN GOL:

Rođena Bjelovarka završila je studij fizioterapije i igra za svoj Bjelovar.

- Nedavno sam položila stručni ispit i trenutačno tražim posao u struci. Rukomet sam počela igrati u prvom razredu osnovne škole zahvaljujući braći, Ivanu i Igoru, koji su trenirali, a ja sam ih pratila na svim utakmicama. Kad se otvorila prva rukometna škola za djevojčice u Bjelovaru, mama i tata su me upisali i, evo, i dan danas igram rukomet. Cijeli rukometni vijek sam u Bjelovaru jer mi se poklapalo s planovima o studiranju i životu. Klub mi je puno pomogao tijekom studentskog života jer trenutačno u Hrvatskoj rijetko tko može živjeti od rukometa, većina nas rukometašica, uz igru, radi i studira, pa spajamo ugodno s korisnim - kaže Mirna.

Nažalost, to je surova istina. Dok njihove kolegice u Njemačkoj, Francuskoj ili Danskoj igraju za stotinjak tisuća eura na godinu, u Hrvatskoj većina rukometašica, ako imaju sreće, igraju za petstotinjak eura. U Bjelovaru, primjerice, odmah nakon Europskog prvenstva, cure su štrajkale zbog neisplaćenih plaća. No ovakve stvari kao što je Mirnin eurogol vraćaju vjeru.

- Jako puno mi se ljudi javljalo, čak nisam ni vidjela sve te objave nego su mi prijatelji počeli slati i stizalo je brdo poruka, obitelj se šali da iskačem iz paštete.. Najviše se ovome smijem sa suigračicama i trenerima jer znaju da su lobovi moja specijalnost i super je što se opet čuje za ŽRK Bjelovar, a da nije tema štrajk. Trenutačno je financijska situacija u klubu dobra i plaće primamo redovito, ali imamo malu igračku krizu - zaključila je Mirna.

Najčitaniji članci