Sport

Komentari 10

Čudesna druga vožnja: Leona Popović do rezultata karijere!

Čudesna druga vožnja: Leona Popović do rezultata karijere!

Sa startnim brojem 50 djevojka iz Mrkoplja osvojila je 24. mjesto u prvoj vožnji prvog slaloma sezone za skijašice, a u drugoj je dodala gas i popravila se šest pozicija

Hrvatska skijašica Leona Popović (24) izjednačila je najbolji slalomski rezultat karijere u Svjetskom skijaškom kupu, i to u prvom slalomu nove sezone u Leviju. Osvojila je 18. mjesto.

Nakon što je u prvoj vožnji sa startnim brojem 50 osvojila 26. mjesto, djevojka iz Mrkoplja je u drugoj iskoristila dobar startni broj po noćnim uvjetima u Finskoj, preuzela vodstvo i obranila ga nakon nastupa šest skijašica poslije njega.

Osvajanjem 18. mjesta ponovila je najbolji rezultat u Svjetskom kupu u slalomu u drugom slalomu iz Levija prošle godine.

To joj skijalište očito leži jer je i u prvom lanjskom slalomu došla do bodova osvojivši 27. mjesto. Debitirala je u Svjetskom kupu sa 17 godina na sljemenskom slalomu 2017.

Zrinka Ljutić i Andrea Komšić nisu uspjele ući u drugu vožnju. Zrinka je sa zaostatkom od 2,56 sekundi za vodećom Slovakinjom Petrom Vlhovom zauzela 39. mjesto, a Andrea (2,85) je bila 50. Vlhova je na koncu obranila prvo mjesto ispred Amerikanke Mikaele Shiffrin (+0,31), a na treće mjesto izbila je Njemica Lena Dürr (+0,84).

U nedjelju se u Leviju, kao i lani, vozi još jedan slalom za skijašice.

Bodovi Leone Popović u Svjetskom kupu

Najčitaniji članci