Obavijesti

Sport

Komentari 31

Čudesni Slovenci ruše velikane k'o kruške: U finalu su Eura!

Čudesni Slovenci ruše velikane k'o kruške: U finalu su Eura!
3

Nastavili su hrvatski susjedi rušiti velikane, nakon aktualnog odbojkaškog europskog prvaka Rusije isto su napravili aktualnim svjetskim prvacima Poljacima (3-1; 25-23, 24-26, 25-22, 25-23) koji su za većinu bili veliki favoriti

Slovenija se opet trese. Dvije godine nakon što je u transu bila zbog košarkaša, ovih je dana zbog odbojkaša. U prepunjenim Stožicama Slovenci su izborili finale Europskog prvenstva drugi put u povijesti i ujedno drugi u posljednje četiri godine. 

Pokretanje videa ...

Nastavili su hrvatski susjedi rušiti velikane, nakon aktualnog europskog prvaka Rusije isto su napravili aktualnim svjetskim prvacima Poljacima (3-1; 25-23, 24-26, 25-22, 25-23) koji su za većinu bili veliki favoriti jer ovdje, iako nemaju najboljeg igrača Kureka, pojačani su za najboljeg odbojkaša na svijetu u ovom trenutku Wilfreda Leona. Kubanca koji je "uzeo" Poljakinju.

I krenuli su autoritativno, imali 9-4 u prvom setu pa 20-17, no velikom serijom domaćini su osvojili prvi set i time si rastvorili put prema finalu. Nije ih izbacio drugi set u kojemu su od prvog poena vodili, Poljaci su prvi put poveli kod 25-24 i izjednačili rezultat. To je, na njihovu žalost, bilo sve protiv Čebulja (14 poena), Urnauta (18) i ostatka slovenskog društva.

Ostali ste bez prijevoza? Nema problema, evo vam vladin avion
Ostali ste bez prijevoza? Nema problema, evo vam vladin avion

Sada će napustiti svoju Ljubljanu u kojoj su od početka i preseliti se u Pariz gdje će danas drugo polufinale igrati Francuska i Srbija. Pobijede li Francuzi, bit će to upravo repriza finala iz 2015. kada su Tricolori s 3-0 okrunjeni u Bugarskoj.