Sport

Komentari 3

Ostali ste bez prijevoza? Nema problema, evo vam vladin avion

Ostali ste bez prijevoza? Nema problema, evo vam vladin avion

Budući da se rješenje nije naziralo i da je vrijeme curilo, u pomoć je uskočila - Poljska vlada. Pa je poljski premijer Mateusz Morawiecki po hitnom postupku odobrio da se odbojkašima pošalje Vladin zrakoplov

Europsko prvenstvo za odbojkaše stiglo je do polufinalne faze. U četvrtak će u Parizu igrati Srbija i Francuska, a dan kasnije u Ljubljani Poljska i Slovenija koja je napravila senzaciju turnira izbacivši Rusiju. U Nizozemskoj i Belgiji, koji su također bili domaćini, više se neće igrati.

 

A da uopće stignu do slovenske prijestolnice, velikih su problema imali Poljaci. Naime, oni su svoje četvrtfinale protiv Njemačke (3-0) odradili u Nizozemskoj odakle su, s amsterdamskog Schiphola, za Ljubljanu trebali letom kompanije Adria Airways, međutim, zbog štrajka svi su letovi otkazani.

Budući da se rješenje nije naziralo i da je vrijeme curilo, u pomoć je uskočila - Poljska vlada. Pa je poljski premijer Mateusz Morawiecki po hitnom postupku odobrio da se odbojkašima iz Varšave do Amsterdama pošalje Vladin zrakoplov. I problema više nije bilo.

- Naša je odbojkaška reprezentacija zapela na aerodromu u Amsterdamu i poslali smo zrakoplov kako bi mogla sigurno stići na polufinale. Držimo joj palčeve - javio se Morawiecki.

- Čudesno je da nam pomaže cijela zemlja i to je sjajan osjećaj. Nadam se da ćemo uspjeti vratiti joj to medaljom - rekao je poljski izbornik Vital Heynen.

Poljaci su ovakav odnos definitivno i zaslužili, odbojka im je nacionalan sport, osvojili su posljednja dva svjetska prvenstva, nije im problem napuniti ni nogometni stadion sa 60 tisuća ljudi.... To je, jednostavno, zemlja odbojke.

Najčitaniji članci