Obavijesti

Sport

Komentari 2

Đakovo će s modernim teniskim centrom doći na europsku kartu

Đakovo će s modernim teniskim centrom doći na europsku kartu

Gradonačelnik Đakova Marin Mandarić državnom tajniku Družaku predočio je spremne projekte za nova ulaganja u sportsku infrastrukturu na području grada Đakova, a među kojima je teniski centar vrijedan oko 25 milijuna kuna.

VIDEO

U radnom posjetu Đakovu boravio je državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta Tomislav Družak koji se u Maloj gradskoj vijećnici sastao s gradonačelnikom Marinom Mandarićem s kojim je potom obišao neke od sportskih terena na području grada.

Gradonačelnik Mandarić pritom je državnom tajniku Družaku predočio spremne projekte za nova ulaganja u sportsku infrastrukturu na području grada Đakova, a među kojima je i Društveno-teniski centar koji bi se gradio na prostoru Teniskog kluba Đakovo, a vrijedan je oko 25 milijuna kuna.

- Čim se otvore prvi javni pozivi iz EU fondova, projekt izgradnje Društveno-teniskog centra bit će apliciran na njih - poručio je gradonačelnik Mandarić.

Predsjednik Teniskog kluba Đakovo Mišo Mesić video-prezentacijom dodatno je Družaku predočio projekt izgradnje Društveno-teniskog centra za koji je dokumentacija spremna, ishođena je građevinska dozvola, kao riješen je i izvedbeni projekt koji bi od TK Đakova učinio regionalnog infrastrukturnog lidera. Zasad je ondje deset zemljanih terena uz dva s tvrdom podlogom, a često je domaćin jakih HTS-ovih turnira u svim uzrasnim kategorijama, dok će u kolovozu prvi puta biti i domaćin Tennis Europe turnira do 16 godina. Nova dvorana, pak, imala bi tri terena s tvrdom podlogom uz prateće sadržaje.

- Ovakav projekt jedna je dodatna vrijednost za grad Đakovo, ne samo za razvoj sporta, nego i za razvoj sportskog turizma. Ovakav objekt s tolikom brojem unutarnjih terena omogućuje organizaciju međunarodnih natjecanja u zimskom ciklusu. Takvih objekata ovdje u regiji nema. Ovim objektom grad Đakovo stavit će se na kartu Europe kroz tenis - kazao je Mesić.

Družak je dodao kako je Ministarstvo turizma i sporta putem Natječaja za sufinanciranje izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja sportskih građevina sufinanciralo u Đakovu izgradnju malonogometnog terena s umjetnom travom na stadionu Đakovo. Projekt je to vrijedan 1,3 milijun kuna, a za koji je i Središnji ured za sport odobrio 484.500 kuna.

- Iznimno smo sretni što se diljem "Lijepe naše" ulaže u sportsku infrastrukturu s obzirom na važnost tjelesne aktivnosti te je takvo ulaganje važno za osiguravanje uvjeta vrhunskim sportašima, ali i svim rekreativcima za bavljenje sportom - rekao je državni tajnik Družak.

Družak je u Đakovu obišao i teren Odbojkaškog kluba Đakovo u sklopu Gradskih bazena gdje je s domaćinima razgovarao o mogućnostima izgradnje novih terena za odbojku na pijesku za što se priprema projekt koji će biti prijavljen resornom ministarstvu za sufinanciranje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom