Obavijesti

Sport

Komentari 127

Dalić se odmah ispričao i otkrio: Ne bih htio da moji igrači plešu

Dalić se odmah ispričao i otkrio: Ne bih htio da moji igrači plešu

Brazil je najbolja reprezentacija na ovom Svjetskom prvenstvu, a Neymar ima veću podršku suigrača nego što je Messi imao u Rusiji. Svi su sanjali o ovakvim utakmicama, kaže izbornik

VIDEO

Jedan je dan ostao do velikog okršaja Hrvatske i Brazila u četvrtfinalu Svjetskoga nogometnog prvenstva u Katru, a utakmicu u medijskom centru u Dohi najavio je, kako je to uobičajeno, izbornik Zlatko Dalić. Uz njega je bio i kapetan Luka Modrić.

POGLEDAJTE VIDEO: Dalić o Brazilu

Pokretanje videa...

dalić o brazilu 01:15

OSVOJI LIVIJEVE RUKAVICE!

Veliku pozornost stranih novinara izazvala je presica Hrvatske, još 45 minuta prije početka teško se moglo naći slobodno mjesto, kao što je, primjerice, bilo u Rusiji uoči polufinala protiv Engleske.

Dalić: Sosa će konkurirati

Stanje u momčadi?

- Htio bih objasniti nešto o umjetničkom klizanju, da se ispričam ako se netko osjetio povrijeđenim. Nisam mislio ništa negativno, nego sam ga pohvalio jer je to težak sport gdje se ocjenjuje dojam, a u nogometu nije tako. Nisam mislio ništa lošega, čak sam i pohvalio. Isprika moja ako se netko osjetio povrijeđenim - rekao je izbornik, misleći na prozivke direktorice Zlatne piruete.

- Momčad? Nije bilo puno vremena za pripremu, prebrzo dolazi utakmica. Bitno je da se oporavimo od Japana, Sosa je bio na treningu jučer i mislim da će konkurirati. Znamo što možemo, nećemo raditi puno promjena. Napravili smo nešto fantastično za Hrvatsku s gotovo novom reprezentacijom, igramo protiv jednog od najvećih favorita, spremni smo, potrudit ćemo se i dati sve od sebe. Čeka nas jako teška utakmica, Brazil je favorit.

- Dobro sam - dobacio je Dalić na pitanje kako se osjeća.

Brazil nam je došao prerano

Dvanaesta utakmica na SP-u pod Dalićevim vodstvom. Kako uspoređujete ovu utakmicu s onih 11, koja joj je najsličnija?

- Finale protiv Francuske. Možda je i ovo najjači protivnik s kojim smo igrali na SP-ima. Od 11, deset smo ih prošli kako treba. Ali ova je došla prerano, među osam. Ali tako je to, nekad te ždrijeb malo pomazi, nekad ne. Hrvatska je jedina manja država koja je nakon uspjeha na jednom SP-u to ponovila, jedina u povijesti. To je sjajno, ali nećemo i ne želimo tu stati, probat ćemo dobiti.

Ples Brazila?

- Imaju svoj način veselja i zabave, tu pokazuju momčad, zajedništvo, narav i karakter i to je njihovo pravo. Je li to respekt prema protivniku ili ne, nebitno je. Ne bih volio da moja momčad tako slavi. Ali to je karakter, nacija, takvi su kakvi jesu i to je lijepo.

Je li ova momčad jača od one u Rusiji?

- Ovo je nova reprezentacija s 18 novih igrača, ne može se to uspoređivati. Tad smo imali sjajnu generaciju koja je deset godina igrala skupa, imala uspone i padove i kulminaciju u Rusiji. Ti igrači bili su u vrhunskim svjetskim klubovima, sad to nije tako. Ovo je fantastičan uspjeh, a sreća je što su ostali igrači koji su ostali iz Rusije, Luka, Perišić, Lovren, Vida... Imaju dečki još utakmica da se dokazuju, ali ovaj SP bit će im veliki motiv.

Neymar ima veću podršku suigrača nego što je imao Messi

Nekad smo čuvali Messija, kako ćemo sad Neymara?

- Slične su utakmice makar je protiv Argentine bila u grupnoj fazi, ovo je na ispadanje. Sličan recept moramo primijeniti, suziti prostor Neymaru, ali on ima veću podršku suigrača nego što je imao Messi prije četiri godine.

Jeste li izvukli neke poruke iz poraza Srbije protiv Brazila?

- Gledali smo tu utakmicu, Srbija je igrala sjajno sat vremena i dobro parirala, dobro se otvarala. Upala je u zamku i postala nervozna kad su došle situacije koje im nisu išle u korist. Nakon gola Brazila Srbija je pala i ušla u njihov ritam. Ne smijemo upasti u nervozu, u borbu sami sa sobom, nego biti disciplinirani, vratiti se u formaciju i naš blok, čuvati loptu. Što se Srbije tiče, bilo je dobro dok nisu primili gol.

Kako spriječiti duge lopte Brazilaca?

- Brazil je najbolja reprezentacija na ovom SP-u, najbrža i najenergičnija, s puno više raznovrsnosti nego druge reprezentacije, i od Raphinhe, Viniciusa i Neymara, koriste sve šablone. Ne znaš otkud dolazi opasnost. Ako se budemo raširili, imat ćemo velikih problema. Ali kad se lopta izgubi, rade visoki presing, a ulaze u problem ako je ne vrate u nekoliko sekundi. To hoćemo napraviti, ne smijemo ići jedan po jedan, nego djelovati kao reprezentacija i u svakom segmentu pomoći jedan drugome.

Luka će igrati dok god može, ali...

Zašto je protiv Japana zamijenio Modrića?

- Nije bilo rano, bila je 100. minuta. Razgovarali smo, nismo donijeli odluku na svoju ruku, znamo što je najbolje. Utakmica je bila teška, puno smo se umorili, htjeli smo osvježiti momčad. Zato sam napravio zamjene, prošli smo i ispalo je dobro. Luka će igrati dok god može, ali moramo ga čuvati i paziti. Nemamo nikakav problem. Imat ćemo možda odmornijeg Luku nego da je igrao 120 minuta.

- Ne treba veći motiv nego da igraš četvrtfinale protiv Brazila. Svi su sanjali o takvim utakmicama, znamo što znači Brazil u nogometu, svima je to motiv. Nemamo što izgubiti, moramo se suprotstaviti kako najbolje znamo. Hrvatska je napravila sjajan uspjeh, ali želimo i više. Da je u finalu, bilo bi bolje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 127
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'