Obavijesti

Sport

Komentari 64

Dalić ima sastav za Slovačku: Petko u špic, Brekalo na klupu

Dalić ima sastav za Slovačku: Petko u špic, Brekalo na klupu
1

Također, dašak ofenzive dat će i Nikola Vlašić koji je dobio prednost ispred Mikija Badelja u veznom redu zajedno s Modrićem i Brozovićem. Obranu će držati Vida i Lovren te Jedvaj i Barišić

Posljednji trening razriješio je posljednje dvojbe koje je Zlatko Dalić imao uoči dvoboja sa Slovačkom u petak (20.45, Nova TV) u Trnavi.

- Sastav će biti ofenzivan, nećemo se braniti, nastojat ćemo dati gol - tako je govorio izbornik na "presici".

Pokretanje videa ...

19:51

I, da, bit će to napadački orijentirana Hrvatska koju će u vršku napada predvoditi Bruno Petković. Najveća je Dalićeva dvojba bila koga staviti uz Petkovića na krila, a izbor je pao uz neupitnog Perišića na Antu Rebića. Josip Brekalo koji ove sezone u Wolfsburgu daje gol svake 54 minute utakmicu će započeti s klupe.

Modrić: Rakitić? Ja sam uvijek s guštom igrao za Hrvatsku...
Modrić: Rakitić? Ja sam uvijek s guštom igrao za Hrvatsku...

Također, dašak ofenzive dat će i Nikola Vlašić koji je dobio prednost ispred Mikija Badelja u veznom redu zajedno s Modrićem i Brozovićem. Obranu će držati Vida i Lovren te Jedvaj i Barišić uz Livakovića na golu.

- Moramo odgovoriti na sve i biti odgovorni, dati maksimum jer svi sada protiv viceprvaka svijeta igraju maksimalno. Ova smo dva dana iskoristili uglavnom za analizu protivnika koji je kvalitetan u veznom redu. Tu je i opasni Mak koji stalno ulazi unutra. No, ponavljam, puno će ovisiti o nama, našoj kvaliteti i nema razloga da budemo loši sutra. Mi smo tu koji jesmo i idemo napraviti dobar rezultat sutra, kao što smo protiv Walesa - rekao je Dalić.

Kod Slovaka, pak, Pavel Hapal mogao bi Hrvatsku napasti u sljedećem sastavu: Dubravka - Pekarik, Škriniar, Vavro, Hancko - Hamšik, Lobotka, Kucka - Rusnak, Duda, Mak.