Obavijesti

Sport

Komentari 53

Dalić: Luka je jedan od najvećih veznjaka u povijesti. Kustić: On je najveći hrvatski nogometaš

Dalić: Luka je jedan od najvećih veznjaka u povijesti. Kustić: On je najveći hrvatski nogometaš

Njega jednostavno krasi pobjednički mentalitet, ima nevjerojatnu želju za uspjehom i ta strast ga, uz sve nogometne vještine i talente, razlikuje od ostalih igrača. Možemo samo skinuti kapu Luki, kaže izbornik

VIDEO

Nižu se čestitke na račun Luke Modrića (36) koji je sa svojim Realom osvojio novi naslov pobjednika Lige prvaka, a jasno da je među čestitarima bio i izbornik hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić.

POGLEDAJTE VIDEO: Modrić peti put prvak Europe

Pokretanje videa...

Luka Modrić peti put prvak Europe 01:11

- Od srca čestitam Realu i našem Luki na sjajnom dostignuću te nezaboravnoj sezoni. Real je imao zaista neviđeno težak put do trofeja, na kojem je nanizao PSG, Chelsea, Manchester City i Liverpool, pri čemu je osim vrhunske kvalitete demonstrirao i nevjerojatan karakter. Luka je pritom bio jedna od ključnih figura, od prodora i asistencije protiv PSG-a do one savršene desne vanjske protiv Chelseaja, što je jedan od najboljih i najvažnijih poteza cijele Lige prvaka ove godine - rekao je izbornik Dalić, prenosi HNS.

Modrić je već sada ušao u odabrano svjetsko društvo s pet osvojenih titula pobjednika Lige prvaka. Njegov je Real, pak, osvojio 14. krunu najbolje momčadi u Ligi prvaka (Kup prvaka), a izbornik Hrvatske je dodao:

- Njega jednostavno krasi pobjednički mentalitet, ima nevjerojatnu želju za uspjehom i ta strast ga, uz sve nogometne vještine i talente, razlikuje od ostalih igrača. Možemo samo skinuti kapu Luki i biti ponosni da je jedan hrvatski nogometaš bez ikakve sumnje jedan od najvećih veznih igrača u povijesti nogometa. Sretan sam da imamo takvog kapetana, koji je i kao nogometaš i kao lider savršen uzor svima ostalima. Ne sumnjam da Luka već danas razmišlja o šestoj tituli u Europi i novim uspjesima s Hrvatskom, i upravo zbog toga je najveći!

Žao mi je što je priča uoči PSG-a otišla van. Kad sam to već čuo...
Žao mi je što je priča uoči PSG-a otišla van. Kad sam to već čuo...

Pridružio se lijepim riječima i predsjednik HNS-a Marijan Kustić.

- Čestitke Realu, a posebno našem Luki na novom nevjerojatnom uspjehu i sezoni iz snova. Osvojiti jednom Ligu prvaka je iznimno ostvarenje koje mnogi veliki nogometaši nisu dosegnuli. Učiniti to pet puta - to je povijesno dostignuće i potvrda da je ovaj Real jedna od najvećih momčadi u povijesti. Možemo samo biti ponosni što je kapetan naše reprezentacije jedan od ključnih igrača u takvoj ekipi - kazao je Kustić i nastavio:

- Luka je, očito, briljantan i nevjerojatan nogometaš, ali on je čudesan lider, njegov pobjednički i neslomljivi karakter zarazan je za cijelu momčad i zato traje tako dugo na najvišoj razini. Čak i u klubu poput Reala, on je jedan od najvećih ikada, a već od prije nije sporno da je najbolji hrvatski nogometaš u povijesti. Svaka čast, kapetane!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 53
VIDEO

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici
NOĆENJE NA VRHU

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici

Varaždin je zadnji put zaustavio Dinamo na domaćem terenu, a mogao je to napraviti i ovaj put da je Dabro kaznio grešku Theophilea. Vidović je zabio pobjednički gol za samo 53 sekunde u drugom poluvremenu

Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'Radio je svoj  posao'
NEPOTREBNA SCENA

Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'Radio je svoj posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina
VIDEO Je li ovo najbolji gol u HNL-u ove sezone?! Pogledajte nezaustavljivi projektil Ekonga
SAŽETAK ISTRA - SLAVEN

VIDEO Je li ovo najbolji gol u HNL-u ove sezone?! Pogledajte nezaustavljivi projektil Ekonga

PULA - Nogometaši Istre 1961 pobijedili su Slaven Belupo 3-0 u Puli u utakmici 32. kola HNL-a. Puljani su poveli u šestoj minuti golom Eliasa Fileta iz penala. Emmanuel Ekong u 15. minuti zabio je možda i najbolji gol u HNL-u ove sezone nezaustavljim projektilom s barem 25 metara daljine. A za konačnih 3-0 lopta se odbila od golmana Slavena Ivana Sušaka.