Obavijesti

Sport

Komentari 161

Dalić o Ćorlukinoj izjavi: Meni je 56 godina, čuvat ću zdravlje...

Dalić o Ćorlukinoj izjavi: Meni je 56 godina, čuvat ću zdravlje...

Ostaje problem na lijevom beku. Netko će u vezi odmoriti jer nas već čeka Francuska za tri dana. Moramo im odgovoriti sa svježijim igračima, vidjet ćemo to na treningu, rekao je Dalić uoči Danske

VIDEO

Igramo protiv snažne momčadi koja je kompaktna i organizirana. Igraju agresivno, vratio im se i Eriksen koji je motor momčadi. Pobijedili su na oba gostovanja, mi nismo u toj situaciji, ali to ne umanjuje naše šanse sutra. Ako budemo angažirani kao protiv Francuske, možemo im parirati. Došli smo tu napraviti dobar rezultat, najavio je Zlatko Dalić dan uoči trećeg kola Lige nacija koje Hrvatska u petak (20:45) igra protiv Danske u Kopenhagenu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Trening Vatrenih na Poljudu 01:00

I dok su Danci već dugo u sjajnoj formi i u natjecanje su krenuli s dvije pobjede, Hrvatska ima bod iz prošle utakmice s Francuskom.

- Oni su obje utakmice pobijedili, a i mijenjali su sistem. Sve se vrti oko Eriksena, ali pojedinci nisu toliko važni, koliko je važna momčad. Puno trče, Schmeichel daje ritam na golu i sigurnost. Njihova glavna kvaliteta je momčad i na to moramo obratiti pažnju, dodao je Dalić pa otkrio tko sutra neće istrčati na Parken.

Doha: Prijateljska nogometna utakmica Hrvatska - Bugarska

Sosa neće igrati, vidjet ćemo kako je Barišić. Ostaje problem na lijevom beku. Netko će u vezi odmoriti (KovačićModrićBrozović) jer nas već čeka Francuska za tri dana. Moramo im odgovoriti sa svježijim igračima, vidjet ćemo to na treningu.

Ponovno je izbornik komentirao suludi raspored s četiri utakmice u 11 dana.

Pravac - Kopenhagen! 'Vatreni' odradili zadnji trening u Splitu
Pravac - Kopenhagen! 'Vatreni' odradili zadnji trening u Splitu
Nema lijevih bekova i kapetana a Budimir i Juranović najavljuju pobjedu u dvoboju s Dancima...
Nema lijevih bekova i kapetana a Budimir i Juranović najavljuju pobjedu u dvoboju s Dancima...

- Zaista neobična situacija da se nakon odmora opet dođe u reprezentaciju. Teški trenuci u Osijeku pa dobra utakmica protiv Francuske, pa dva gostovanja, malo neugodno i nelagodno. Međutim, moramo pokušati dati sve od sebe i napraviti dobru momčad. Rekao sam i prije da se ne ponavljam da mi Liga nacija ne leži i ujutro bih je otkazao, ali što je, tu je. Nije korektno i humano da se igraju četiri utakmice u deset dana, da ovoliko putujemo i da dečki nemaju odmora. Moramo paziti koga staviti sutra, moramo ganjati rezultat i bodove, ali tako je svima, ne možemo se žaliti, već izvući maksimalno iz ovoga. Jedva čekam da prođu ove dvije utakmice i da drugačije to gledamo, možda je bilo da se igralo 3+3, nego da to zbijemo u malo. Nemam se pravo žaliti niti me tko pita oko toga.

Kako ste zadovoljni napadom?

- U Osijeku nismo dali gol, promašili smo i neke izgledne prilike. Protiv Francuske smo zabili iz penala, nismo imali realizaciju, očito je da nam to nedostaje. Moramo se popraviti u tom dijelu, imali smo posjed, ali moramo biti konkretniji i okomitiji. Nismo se baš najbolje pokazali u te prve dvije utakmice. Budimir? Odigrao je dobru utakmicu, dao je ritam u fazi obrane, bio je agresivan i oduzeo je puno lopti. Minus realizacija, imao je jednu šansu. To je dobar pokazatelj kako treba napadač raditi za ekipu, ali realizacija je još bitnija. Znali smo njegovu kvalitetu, on je sam sebi šanse pojačao.

Popodnevni trening hrvatske nogometne reprezentacije u Rovinju

Dalić nije htio komentirati izjavu svog pomoćnika Vedrana Ćorluke o Marku Livaji...

- Meni je 56 godina i čuvam zdravlje, tako da medije ne pratim - rekao je Dalić i pohvalio stadion Parken.

- Mi smo drugi na svijetu i nemamo ništa blizu tome.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 161
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!
POGLEDAJTE VIDEO

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!

U napadu Kielca za odlazak u Koln Saugstrup je u prekršaju držao Daniela Dujshebaeva koji je uspio dodati Karaljoku koji se izvukao na zicer, ali suci su se oglasili i vratili loptu na 10 metara!? Nevjerojatno...
Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića
HRVAT SE PREDOMISLIO

Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića

Kako je sezona odmicala kraju i kako su počele dolaziti teže i zahtjevnije utakmice Modrićeva uloga postajala je sve važnija. Pokazao je da ima znanje i kvalitetu da još jednu sezonu provede u Realu