Obavijesti

Sport

Komentari 29

Post-Rakitićeva era: Zvijezda Gorice dobila pretpoziv, pozvan lijevi bek Lillea, povratak Luke

Post-Rakitićeva era: Zvijezda Gorice dobila pretpoziv, pozvan lijevi bek Lillea, povratak Luke

Ako netko od pozvanih otpadne zbog ozljede ili bolesti, fokusirali smo se u pretpozivima na igrače iz HT Prve lige gdje se igra dobar nogomet i to svakako poštujemo, rekao je izbornik...

VIDEO

Portugal i Francuska su arhivirani. Ne po dobrom, ali, na sreću ili ne, vrijeme ide brzo, pa su novi izazovi za hrvatsku reprezentaciju već za malo više od dva tjedna. I to bez Ivana Rakitića koji se oprostio od reprezentacije.

Grom iz vedra neba: Rakitić se oprostio od reprezentacije!
Grom iz vedra neba: Rakitić se oprostio od reprezentacije!

POGLEDAJTE VIDEO: Rakitićev oproštaj od 'vatrenih'

Pokretanje videa...

Rakitić 01:30

"Vatrene" u novom "turnusu" čekaju čak tri utakmice u svega osam dana. Počevši od prijateljskog dvoboja sa Švicarskom u St. Gallenu 7. listopada, preko trećeg kola Lige nacija sa Švedskom u Zagrebu 11. listopada i zaključno s Francuskom tri dana kasnije.

UEFA Nations League - Croatia Training

Nakon što je propustio okupljanje u rujnu, popis reprezentativaca predvodi kapetan Luka Modrić, a po prvi puta je na popisu branič Lillea Domagoj Bradarić (20). Među reprezentativcima je ponovno Marko Rog, kao i Budimir, Čolak, Uremović i Grbić koji su po prvi puta među Vatrenima bili na prošlom okupljanju.

Ligue 1 - Lille v RC Strasbourg

Izbornik je odlučio pretpozive poslati Lovri Kaliniću, Mili Škoriću, Mislavu Oršiću, Miji Caktašu i Kristijanu Lovriću.

- Ako netko od pozvanih otpadne zbog ozljede ili bolesti, fokusirali smo se u pretpozivima na igrače iz HT Prve lige gdje se igra dobar nogomet i to svakako poštujemo. Škorić, Oršić, Caktaš i Lovrić su nositelji igre svojih momčadi u domaćem prvenstvu i zaslužuju biti u krugu reprezentativnih kandidata - poručio je izbornik Dalić.

Domagoj Bradarić je prije godinu dana otišao u Lille i već je neko vrijeme jedan od najboljih lijevih bekova francuske lige, a možda je on rješenje za tu poziciju koja je u reprezentaciji problematična već neko vrijeme. Po prvi put se na popisu našao i igrač Gorice Kristijan Lovrić koji je ovaj put dobio pretpoziv, a na glavni popis će upasti u slučaju da netko od igrača s glavnog popisa otpadne zbog ozljede ili nekog drugog razloga.

Lovrić je već neko vrijeme jedan od najboljih igrača u HNL-u, a to nije prošlo nezamijećeno ni kod izbornika Dalića koji mu je ovaj put poslao pretpoziv.

Izvjesno je da Dalić neće voditi sve najvažnije adute u Švicarsku, gdje će priliku dobiti igrači koji su još uvijek novi u reprezentaciju i to bi im trebala biti prilika da se nametnu i pokažu da zaslužuju poziv. 

A nakon što se Ivan Rakitić povukao iz reprezentacije, drugi igrači sada se moraju dokazati kako bi se izborili za njegovo mjesto. A obzirom da ga je držao 13 godina, bit će ga jako teško zamijeniti. 

Okupljanje je 5. listopada.

  • golmani: Dominik Livaković, Simon Sluga, Ivo Grbić
  • braniči: Domagoj Vida, Dejan Lovren, Šime Vrsaljko, Tin Jedvaj, Borna Barišić, Duje Ćaleta-Car, Dario Melnjak, Filip Uremović, Domagoj Bradarić
  • vezni: Luka Modrić, Mateo Kovačić, Marcelo Brozović, Milan Badelj, Marko Rog, Mario Pašalić, Nikola Vlašić
  • napadači: Ivan Perišić, Andrej Kramarić, Ante Rebić, Josip Brekalo, Bruno Petković, Ante Budimir, Antonio Mirko Čolak
  • pretpozivi: Lovre Kalinić, Mislav Oršić, Mile Škorić, Mijo Caktaš, Kristijan Lovrić
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani